• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Turistler, Maratona hazırlanıyor

Turistler, Maratona hazırlanıyor
Alman, İsviçreli, Norveçli ve Belçikalı sporcular Antalya'da 2 Mart'ta yapılacak olan Runtalya 3. Öğer Maratonu Halk Koşusu'na Manavgat'ta hazırlanıyor.

Abdurrahman Büyükkeskin /Cihan


ANTALYA -Alman, İsviçreli, Norveçli ve Belçikalı sporcular Antalya maratonuna Manavgat'ta hazırlanıyor.

Turizm şehri Manavgat'ta tatile gelen turistler, 2 Mart'ta yapılacak olan Runtalya 3. Öğer Maratonu Halk Koşusu'na Side Antik Kent'te günde 3 saat koşarak hazırlanıyor.

Kaldıkları otelde sabah kahvaltılarını yaptıktan sonra saat 10.30'da antrenmana başlayan atlet turistler Side Plajı'nda günlük 10 kilometre koşu yapıyor. 3 yıldır Runtalya 3. Öğer Maratonu'na katıldığını belirten 57 yaşındaki Alman çocuk doktoru Voigt Wernuerr, halk koşusunda hedefinin ilk üçe girmek olduğunu söyledi.

Geçen yılki koşuda 17'nci olduğunu ve 25 yıldır haftada 4 gün aralıksız doğa yürüyüşü ve kısa aralıklı koşu yaptığını belirten Voigt Wernuerr, 7 yıldır tatili eşi ile birlikte 40 gün Side yürüyüş yolu olan bir otelde yaptığını ifade etti. Voigt Wernuerr, "Side'de 20 gündür kaldığım otelde Antalya maratonuna hazırlanıyorum. Maratona otelde kaldığımız İsviçreli, Belçikalı ve Norveçli doktor, eczacı ve diş hekimleri ile birlikte hazırlanıyoruz" diye konuştu.

Öğer Tur Türkiye Genel Müdürü Recep Yavuz da yaptığı açıklamada, bu yıl 2 Mart'ta yapılacak olan 3. Öger Tur Antalya Maratonu'nda 5 bin sporcunun koşuya katılmasını hedeflediklerini ifade etti. Koşu için bin 900 sporcunun kayıt yaptırdığına ifade eden Recep Yavuz, maratona Almanya'da 'Süper anneanne' olarak adlandırılan 68 yaşındaki 5 torun sahibi Siegrid Eicher'in de katılacağını söyledi.

Yavuz, "Dünyada 900'den fazla maratonda koşan 68 yaşındaki Alman Siegrid Eicher, 2 Mart'taki Runtalya 3. Öğer Maratonu'nda 42 kilometre koşacak. Şu ana kadar yaş grubunda en çok maraton koşan kişi Eicher, Runtalya'da koşmak için kayıt yaptırdı" dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.