• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Turistler çamura doyamıyorlar

Turistler çamura doyamıyorlar
Köyceğiz'de özel düzenlenmiş çamur banyosu alanları, yılda 200 bine ulaşan ziyaretçi sayısıyla alternatif turizm sektörünün gözde mekanı oldu.

MUĞLA- Çamur, Türkiye'nin önemli turizm gelirlerinden biri haline geldi. Muğla'nın Köyceğiz İlçesi sınırları içerisindeki özel düzenlenmiş çamur banyosu alanları, yılda 200 bine ulaşan ziyaretçi sayısıyla alternatif turizm sektörünün gözde mekanı oldu.

 



Çamur, Türkiye'nin önemli turizm gelirlerinden biri haline geldi. Muğla'nın Köyceğiz İlçesi sınırları içerisindeki özel düzenlenmiş çamur banyosu alanları, yılda 200 bine ulaşan ziyaretçi sayısıyla alternatif turizm sektörünün gözde mekanı oldu.

Bölgede, kayaların arasından çıkan ve klorür, sodyum, hidrojensülfür, florür ve radyoaktif radon gazı içeren 39 derece sıcaklıktaki kükürtlü sularla oluşturulan çamur banyolarını her gün yaklaşık 3 bin turist ziyaret ediyor.




Geçmişte yöre halkına şifa dağıtan, özellikle romatizma, siyatik ve cilt hastalıkları şikayetleri olanların çadır kurup günlerce kür uyguladığı çamur banyoları, günümüzde turistlere eğlence amaçlı hizmet veriyor.

Özel tekne turları ile Dalyan'daki 'çamur banyosu' tesislerine gelenler 3 milyon lira giriş ücreti ödüyor. Çamur banyosunun yapıldığı havuza girerek vücutlarını çamurla kaplayan turistler, daha sonra bir süre güneşte bekleyerek çamurun üzerlerinde kurumasını sağlıyor. Çamurları temizlemek için alınan duşun ardından son durak ise 30 dakika kalınması önerilen kaplıca havuzu oluyor.

Türkiye'ye gelen turistler, yaptıkları çamur banyosunun görüntülerini ünlü paylaşım sitelerine yolladılar.

Türk çamurunun her türlü rahatsızlığa iyi geldiğini belirten turistler, bütün dünyayı ülkemize gitmeye davet etti.


Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.