• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Turistik Green Canyon'u çöp konteynırı kirletiyor

Turistik Green Canyon'u çöp konteynırı kirletiyor
Otobüs İskelesi önünde bulunan Çöp konteynerinin pis hali, görüntülü kirliliği oluşturması yabancı misafirlere karşı mahçup düşürüyor.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA - Green Canyon'da turistleri Oymapınar Barajında turistlere baraj turu yaptıran Otobüs İskelesi önünde bulunan Çöp konteynerinin pis hali bölgeye gelen turistlere görüntülü kirliliği oluşturması yabancı misafirlere karşı mahçup düşürüyor.

green-canyonu-cop-.jpg

AK Partili Antalya Büyükşehir eski Belediye Başkanı Menderes Türel'in Manavgat'ın uhdesinde olan Oymapınar ve Manavgat Barajı'nın işletmesini Bütün Şehir Yasasını gerekçe göstererek CHP'li Manavgat Belediyesi'nden alarak Ak Partili Akseki Belediyesi'ne vermişti.
green-canyonu-cop--001.jpg

Antalya'nın Manavgat İlçesi Alternatif Turizm Bölgesi Oymapınar'da bulunan Green Canyonda Avrupalı, İskandinav, Rus, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerini eko turizmi kapsamında tura çıkardıklarını belirten Kokartlı Turist Rehberi İlkay Özen, turistleri barajda tura çıktıkları iskele önünde bulunan çöp konteyneri ve alana savrulmuş çöplerin utanç verici olduğunu söyledi.

green-canyonu-cop--002.jpg
İlkay Özen, Oymapınarda doğa ile başbaşa kalmak ve barajda tura çıkmaya gelen yabancı konukları iskeleye inmeden önce dolmuş, çevreye yayılmış çirkin görüntü oluşturan manzara ile karşı karşıya kalmalarının Türk turizmi adına üzüntü verici olduğunu söyledi
oymapinar.jpgİlkay Özen, şunları anlattı:''Biriken çöp konteynırının üzerinde bu alandaki çöpleri 'Akseki Belediyesi'' 15 günde toplar yazıyor. Çöp konteynırında plastik, cam, karton ve kağıt ve organik atıklar hepsi bir arada duruyor. Turistlerin göz önünde bulunan bir yerde böyle bir tablo çok kötü bir durum. Burada günlük çöp alımı yapılması gerekir. Ayrıca geri dönüşüm için 'plastık,', 'kağıt'' '' organik ve 'cam' kutuları oluşturulmalı kutulara İngilizce, Almanca ve Rusça bilgilendirilme yapılmalı. Ayrıca tuvalet yapılmalı. Tuvalet ihtiyacı olan turistler, tuvalet nerede deyince çok mahcup oluyoruz.''
oymapinar-001.jpg

Bu haber toplam 1892 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.