• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

“Turist taşımacıları”, “oda” çatısı altında buluşuyor

“Turist taşımacıları”, “oda” çatısı altında buluşuyor
Türk turizminin önemli birimini oluşturan TÜRSAB üyesi acente sahibi “turist taşımacıları” bir araya gelerek “tek çatı” altında ‘oda’ oluşturmaya karar verdiler.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türk turizminin önemli birimini oluşturan “turist taşımacıları” yıllardır yaşadıkları sorunlara son vermek için bir araya gelerek “tek çatı” altında ‘oda’ oluşturmaya karar verdiler. Ortak deklarasyonun imzalandığı toplantıya çağrı yapan Ortadoğu Turizm Platformu – Middle East Tourism Başkanı Hüseyin Kırk, “Turist taşıması turizmde hassas bir iştir. Biz ne kadar iyi hizmet verirsek gelen turist bir çok defa gelir ve ülkemize döviz kazandırır. Bizler yaptığımız işle bir çok sektörü besliyoruz. Önümüzdeki engelleri kaldırmak için ‘oda’ çatısı altında buluşmak istiyor ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

turist-tasimacilari.jpg
turist-tasimacilari-005.jpg

100 ‘TURİST TAŞIMACISI’ KATILDI
Ortadoğu Turizm Platformu – Middle East Tourism Başkanı Hüseyin Kırk ve Turizm Dayanışma Derneği –TUDAYDER Başkanı Halil Koldemir ve yönetim kurulu üyeleri ile diğer turist taşıma gruplarından yaklaşık 100 kişi Hüsn-ü Ala Restoran’da yapılan toplantıya katılarak ortak değerlerde buluştu.

turist-tasimacilari-007.jpg
turist-tasimacilari-009.jpg

Hüseyin Kırk, turist taşımanın, Türkiye’nin turizm sektörü için önemli bir konu olduğunu belirterek: “Turist taşımacılığı ile değer taşımacılığı birbirinden ayırmak gerekiyor. Turist taşıyanlar TÜRSAB üyesi seyahat acentesidir. Ancak bugüne kadar sorunlarımızı çözmek için yeterli gayret gösterilmedi” dedi.

turist-tasimacilari-008.jpg
turist-tasimacilari-002.jpg

HÜSEYIN KıRK: SIZIN IÇIN HER KAPıYı ÇALMAYA HAZıRıM
Türkiye’de Ortadoğu turizminin “turist taşımacıları” sayesinde itibar kazandığını belirten Hüseyin Kırk, şunları anlattı: “Middle East öncesi, Ortadoğu Seyahat Acenteleri Derneği- OTSAD’ı kurduk ve oteller bizim farkımıza vararak itibar gösterdi. Ancak daha sonraki dönemlerde plaka ticareti yapanlar ortaya çıktı. Bu durum devam ederse yakında tüm araçlarımız işsiz kalacak. Hepimiz birlikte hareket edersek tüm sorunları çözebiliriz. Ben hepiniz için her kapıyı çalmaya hazırım. Belge ticareti geleceğimiz için tehlikedir. Belgenin başkaları tarafından kullanılması ayağımıza kurşun sıkmaktır. Turisti sadece seyehat acenteleri taşımalıdır.”

turist-tasimacilari-010.jpg
turist-tasimacilari-003.jpg

HALİL KOLDEMİR: BİRLİKTE HAEKET ETMELİYİZ
TURAYDER Başkanı Halil Koldemir, birlikte hareket etmenin turist taşımacılarına güç kazandıracağını ve önünü açağını belirterek “Yaşanan sorunların çözümü birlik olmaktadır. Bakanlık ve ilgili birimlerle birlikte muhatap olursak bir çok sorun çözülür ve ‘tek ses’ çıkartarak giderek kaybolan itibarımızı yeniden kazanırız. Önemli olan ‘turist taşımacılığı’nın diğer gruplardan farklı olduğunu anlatmaktır” dedi.

turist-tasimacilari-006.jpg

TURAYDER Denetim Kurulu Başkanı Bedirhan Ağca, düşük bütçeli iş yapmanın kendilerine zarar verdiğini hatırlatarak “Bugün az kazanalım. Ama birlikte hareket edersek ilerde daha çok kazanırız. Plakaya bağlı turizm olması yanlıştır” dedi.
turist-tasimacilari-004.jpg

İBRAHIM BAYRAKÇI SORUNLARI SIRALADI
TÜRSAB Avrupa BTK Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Bayrakçı, turist taşımacılarının yaşadığı sorunları şöyle sıraladı.
“Otel ve booking fiyatlarının yüksekliği bizi yaralıyor. Taksim bölgesi başta olmak üzere otellerde otopark sorunu yaşanıyor. Turist getiriyoruz, kapıda turisti bıraktırmıyorlar. Turist getirip para kazandırıyoruz. Otopark ücreti istiyorlar. Ayrıca ören yerlerinde aynı sorunları yaşıyoruz. TÜRSAB belgesi ve D2 belgesi kiralama fiyatları fahiş düzeye ulaştı. Yurtdışı fuarlara katılamlarda stant desteği verilmiyor. Fuara katılan ve Türkiye’ye turist getirmek üzere tanıtım yapmak isteyen acentelere indirimli veya ücretsiz uçak bileti, stant sağlanmalıdır. Turist taşıyan araçların yol belgesi gibi işkenceden kurtarılması gerekir. Araca binen turist önceden bildirimde bulunulan yol belgsini tanımaz. Bize daha önce verdiği güzergahı istediği gibi değiştirmemizi ister. Bu durumda turist tanımacısı, misafiri mi yoksa yol belgesini mi düşünsün? Turist taşıyan araç otobanlarda 70 km hız sınırında gidince taşıdığı misafir tarafından eleştiriye uğruyor. Taksiler vızır vızır geçerken, kağnı gibi giden aracı yöneteni zor durumda brakıyorlar. Havalimanlarnda siyahat acenteleri ve turist araçları için otopark imkanı sağlanmalıdır. Seyahat acentelerin bağlı olan araçları kullanan şoförlerin hal ve hareketleri ile kıyafetleri düzenli olmalıdır.”

Bu haber toplam 2898 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.