• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 18 °C

Tuğba Özay: Sağlıklı yaşam için ürettiğim zeytinyağı tüketiyorum

Tuğba Özay: Sağlıklı yaşam için ürettiğim zeytinyağı tüketiyorum
Tuğba Özay,'' Pandemi döneminde çiftlik pandemi tedbirleri kapsamında kısıtlamalar ve Corona Virüsü bulaşma riskini azaltmada çiftlik benim için sığındığım güvenli bir liman oldu.'' dedi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya
- Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Bucakşeyhler Mahallesi'nde kendisine ait Poyraz Çiftliği'nde öğretmen emeklisi olan anne ve babası ile yaşayan manken ve tiyatro ve sinema oyuncusu Nihal Tuğba Özay, pandemi döneminde '' insanın eli ve ayağı toprağa değmeli '' diyerek çiftliğinde zeytin, dut, incir ve bademlerin bakım ve arazi temizliğini kendisi yapıyor.
Pandemi döneminde şehir hayatının gürültüsünden , Covid19 bulaşma riskinden uzak durmak için çiftliğinin İstanbul trafiğinden uzak doğa ile başbaşa kalmanının huzur ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. Tuğba Özay,'' Pandemi döneminde çiftlik pandemi tedbirleri kapsamında kısıtlamalar ve Corona Virüsü bulaşma riskini azaltmada çiftlik benim için sığındığım güvenli bir liman oldu.'' dedi.

tugba-ozay-.jpgSağlıklı yaşam ve zinde kalma ve formunu korumak için düzenli spor yaptığını hatırlatan Tuğba Özay, yıllar önce kendi elleri ile diktiği zeytin fidanlarından bugün meyvesini almanın mutluluğunu yaşadığını belirterek şu bilgileri verdi: '' İnsanın çiftlikte kendi elleri ile yıllar önce diktiği zeytin, incir, erik ve badem ağaçlarından meyvesini toplamanın keyif verici. Çiftlikte çoğu işleri kendim yapıyorum. Çok şükür zeytinleri topladık ve yağlarını çıkardık.

tugba-ozay--001.jpgİnsanın eli ve ayağı toprağa değmeli. Yumurtayı kümesten almak; domatesi, biberi ve salatalığı dalından toplamak kadar huzurlu verici bir durum yok. Toprakla uğraşınca alın teri, eli nasırlı emekçilerin emeğinin hakkını ne kadar ''kutsal' olduğunu daha iyi anlıyor; günümü bol bol kitap okuyarak değerlendiriyorum. Sabahlarıda çiftliğe 2 kilometre uzaklıkta bulunan Roma döneminden kalma tarihi Seleukeia Antik Kente kadar yürüyüş yapıyorum. Antik kentteki 2000 binlik tarihi, yapıları görünce geçmiş dönem insanlarının matematiksel zekasına hayran kalıyor.

tugba-ozay--002.jpg
tugba-ozay--003.jpg

Bu haber toplam 4405 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.