• BIST 12433.5
  • Altın 6495.18
  • Dolar 44.3489
  • Euro 51.3612
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • Antalya 13 °C

Tren garında 5 yıldızlı otel

Tren garında 5 yıldızlı otel
TCDD Genel Müdürlüğü, Ankara Hızlı Tren Garı yapımı için bu yıl sonuna kadar Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle ihaleye çıkmayı hedefliyor

ANKARA -TCDD Genel Müdürlüğü, Ankara Hızlı Tren Garı yapımı için bu yıl sonuna kadar Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle ihaleye çıkmayı hedefliyor.
Ankara Hızlı Tren Garı yapılması planlanan alanda yapılan imar değişikliği, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ve ardından da Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandı.



Hızlı Tren Garı'nın yapım ihalesine YİD modeli ile çıkmayı amaçlayan TCDD, projenin fizibilite çalışmasını ve ihale şartnamesini hazırladı. TCDD, Hızlı Tren Projesi'nin ihalesine çıkabilmek için, Ekim ayı içinde Yüksek Planlama Kurulu'na (YPK) başvurmayı planlıyor. YPK'dan çıkacak iznin ardından TCDD, Hızlı Tren Garı yapım işi için yıl sonuna kadar YİD modelli ihaleye çıkmayı amaçlıyor.
İhale şartnamesine göre, ihaleyi kazanan firma, garın yanı sıra peronlar ile tren setleri yıkama tesislerini de yapacak. Peronlara rayları ise TCDD döşeyecek.
Yapım süresinin 3 yıl olarak belirlendiği ihaleyi en kısa işletme süresi öneren firma kazanacak.
Celal Bayar Bulvarı ile mevcut gar binasının arasındaki araziye inşa edilmesi planlanan Ankara Hızlı Tren Garı, 21 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek. Günde 50 bin, yılda 15 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak garın zemin katında yolcu dinlenme salonları ve büfeler bulunacak.
Garın iki katına 5 yıldızlı otel yapılacak. Garın çatı katında ise restoran ve kafeler olacak. Garın zemin katının altında peronlar ve bilet satış gişeleri, bir alt katta ise 3 bin araçlık kapalı otopark yer alacak.
Mevcut gardaki hatların deplase edilmesinin ardından yeni garda, aynı anda 12 hızlı tren setinin yanaşabileceği 420 metre uzunluğunda 6 hızlı tren hattı, 4 konvansiyonel tren hattı ile 2'şer banliyö ve yük treni hatları yapılacak.
Hızlı tren garı ile mevcut garın eş güdümlü olarak kullanılması planlanıyor. İki gar binasının yer altından ve yer üstünden bağlantısı da sağlanacak.
Projeye göre, hafif raylı toplu taşıma sistemi Ankaray'ın Maltepe istasyonundan yeni gar binasına, içinde yürüyen bant bulunan tünel yapılacak. Ayrıca, TCDD arsasından Ankara Büyükşehir Belediyesine arsa devredilecek ve Celal Bayar Bulvarı 3x3 şeritten 4x4 şeride çıkarılarak trafik rahatlatılacak.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.