• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 27 °C

TÖSHİD, SHGM'yi savunuyoruz

TÖSHİD, SHGM'yi savunuyoruz
Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği: İşimize sahip çıkıyor ve ülkemizin havacılık otoritesi olan SHGM'yi kurum olarak savunuyoruz.

İSTANBUL- Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği, son günlerde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve kurumun genel müdürü hakkında basında çıkan rüşvet iddiaları konusunda açıklama yaptı. Bu haberlerin sektörü olumsuz etkilediğinin vurgulandığı açıklamada, “İşimize sahip çıkıyor ve ülkemizin havacılık otoritesi olan SHGM'yi kurum olarak savunuyoruz” denildi. 

Geçtiğimiz günlerde Tarhan Towers Havayolu Şirketi sahibi Ali Tarhan’ın Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru’yu 800 bin dolar rüşvet istemekle suçlaması ve Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru hakkında soruşturma açılması ile hareketlenen sivil havacılık dünyasında, son gelişmeler üzerine Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) de bir açıklama yaparak sivil havacılığın ve SHGM’nin yıpratılmak istendiğini savundu.

Dernek Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Gazetelere açıklama yapan bir havayolu şirketi yöneticisi herkesin işini rüşvetle hallettiğini  ileri sürmektedir. Böyle bir iddiayı ileri sürerek herkesi zan altında bırakan iddia sahiplerinin bunu ispatlaması lazımdır. Sektör olarak hiç bir kurum ve kuruluşumuzun böyle bir yola tevessül etmesi söz konusu değildir. Şirketlerimiz kanun ve yönetmeliklerin gereğini yerine getirmekte ve yine bu yönetmeliklere göre yönetilmektedir. Kaldı ki bizim şirketlerimizin hava araçları ve çalışanları sadece ülkemizde değil, sefer yaptıkları diğer ülkelerde de resmi otoritelerin denetimine tabii tutulmaktadır. Yani, şirketlerimiz, ulusal ve uluslararası kurallara göre denetlenmektedir. Biz TÖSHİD olarak 25 şirket ve 59 üyemizle öncelikle kendi yaptığımız işe sahip çıkıyor ve ülkemizin havacılık otoritesi olan SHGM'yi kurum olarak savunuyoruz. Uluslararası havacılık kuruluşları tarafından yeterliliği tescillenen bu kuruluşumuzun uluorta karalanmasına karşı çıkmaktayız. Bu gibi iddialar milli otoritemize  ve sektörümüze  zarar vermektedir. Yıpratılmaması gereken SHGM ve havacılık kuruluşlarımız bu iddialardan ve  her türlü itham,isnat  ve karalamadan uzak tutulmalıdır. İşte bu nedenle bu güzide kurumumuzu ve sektörümüzü savunmak ve korumak durumundayız. Konunun yargıya intikal etmesiyle gerçeğin ortaya çıkması sektörümüzün en büyük beklentisidir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.