• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 20 °C

TÖSHİD Başkanı Teoman Tosun

TÖSHİD Başkanı Teoman Tosun
TÖSHİD genel kurulunda seçilen yeni yönetim kurulu üyeleri yaptıkları toplantıda başkan ve diğer üyelerin görevlerini belirledi

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türkiye’nin havacılık sektörünün en büyük kuruluşu  Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği-TÖSHİD’in başkanı Onur Air’den Teoman Tosun oldu. Yönetim Kurulu Başkan yardımcılıklarına Necdet Gürsoy (Sun Express) , Hakan Bayramiç(ULS Kargo), Kemal Ünlü(TAV) getirildi. Genel Sekreter Talha Göksel(Çelebi), Muhasip Üye Nevzat Erkal(Havaş) oldu. Yönetim Kurulu Üyeleri i Sedat Özkazanç (MNG Kargo, Nasuh Çetin (Pegasus), İlker Aktalay’dan (FreeBird) oluştu.

toshid-yonetim.20150109132510.jpg

toshid-genel-kurul.jpg

toshid-gk3.jpg

toshid-genel-kurul2.jpg

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali TAV Toplantı salonunda yapılan Genel Kurul'da 47 üyenin oyu ile yönetim kuruluna seçilen üyeler belirlendi. Daha sonra yönetim kurulu kendi arasında görev bölümü yaparak Onur Air’den Teoman Tosun’u TÖSHİD Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçti .
TÖSHİD”e üye şirketler şöyle: ACT Airlines, Ayjet, Antalya Airport, Atlasjet, ATSTeam, Borajet, Corendon, Çelebi, DoCo, FreeBird, Gözen Air Service, Havaş, Heaş, İzair, MNG, MyTechnic, Onurair, Pegasus, SunExpress, TailWind, TAV Havalimanları, ULS Airlines Cargo

havayolu.jpg

TÜRKİYE’NİN HAVACILIKTAKİ GÜCÜ

Türkiye’de 162 uçak, 29 bin 937 koltuk ve 14 kargo uçağı ile 998 ton taşıma kapasitesine sahip bulunan Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği-TÖSHİD 1989 yılında kuruldu. Halen ondördü (14) havayolu olmak üzere toplam 28 şirketi ile 20 binden fazla istihdam yaratan TÖSHİD üyesi şirketler Türkiye ekonomisinde önemli yer tutuyor.
TÖSHİD sahip olduğu üye şirketleri ve koltuk kapasitesi ile Türkiye turizmine büyük katkı sağlıyor.  Toplam 22 kargo uçaklık filosu ile de Türk Dış Ticaretine önemli destek oluşturuyor.
Turizmin sürdürülebilir büyümesinin arkasında TÖSHİD üyesi havayollarının payı oldukça önemlidir. Türkiye’nin bölgenin havacılık sektöründe bakım ve eğitim merkezi olması yönündeki vizyonunda da sac ayağı olacak şirketlerin çok önemli bir bölümünü bünyesinde barındırmakta olan TÖSHİD’in bu bağlamda stratejik öneminden de söz etmek mümkündür.

TÖSHİD’İN KURULUŞU
1989 yılında Mehmet Safi Ergin (İstanbul Havayolları), Erdoğan Keskin (Sönmez Havayolları), Aydın Ertüzün (Tur Avrupa), Nizamettin Akal (Akkurt Havacılık), Aydın Uzunçarşılı (Noble Air), İsmet Erüstün (Sivil Havacılık eski Genel Md.), Muharrem Er (Star Havacılık), Haydar Gürsan (Em Air) ve Tanju Tezgel (Nergis Havacılık) bir araya gelerek TÖSHİD’i kurdular.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.