• BIST 9524.59
  • Altın 2492.501
  • Dolar 32.5634
  • Euro 34.7233
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 18 °C

Topuklu ayakkabı giymeyen hostes doktor raporu getirsin

Topuklu ayakkabı giymeyen hostes doktor raporu getirsin
Norveç Hava Yolları (Norweigan Airlines) uçuş görevlilerinin topuklu ayakkabılardan kurtulmak için doktor raporu getirmesini zorunlu kılıyor

OSLO- Norveç Hava Yolları (Norweigan Airlenes) uçuş görevlilerinin topuklu ayakkabılardan kurtulmak için doktor raporu getirmesini zorunlu kılıyor. İstediğiniz iş için giyinmek önemli olabilir ama asla kendinizi rahatsız hissetmenizi gerektirmemelidir. Ancak görünen o ki, Norveç Havayolları kadın kabin ekibinin konforuna öncelik vermiyor.

Independent, Norveç Havayolları'nın kadın çalışanlarına, topuklu ayakkabısız çalışmak istiyorlarsa imzalı bir doktor raporu getirmeleri ve bunu her zaman yanlarında bulundurmaları gerektiğini bildirdiğini bildirdi. Kuralın, 22 sayfalık kıyafet yönetmeliğinde listelendiği ve topukların "en az iki santimetre boyunda" olması gerektiğini belirttiği bildiriliyor.

topuklu-ayakkabi,-hostes-001.jpg

Norveç Sosyalist Sol Partisi'nin kadın sözcüsü Ingrid Hodnebo, Norveç gazetesi VG'ye “Bu sorunlarla karşılaşmamız neredeyse komikY Toplumun geri kalanı yoluna devam ederken, Norveç 1950'ler ve 60'ların Mad Men evreninde sıkışıp kaldı" DEDİ.

VG tarafından elde edilen kıyafet yönetmeliğine göre, kadınlar sadece topuklu giymek zorunda değil, aynı zamanda iş yerinde göz makyajı ve hafif fondöten veya renkli nemlendirici veya pudra kullanmak zorundalar. Erkeklerinde yüzlerinde, bir çürük veya sivilceyi kapatmak için kullanılmadığı sürece herhangi bir makyaj yapması yasaklandı.

The Independent , kadınların ellerine ikiden fazla yüzük takmaktan kaçınmaları gerektiğini ve başparmaklarına yüzük takmamaları gerektiğini de sözlerine ekledi. Takılar sadece altın veya gümüşten yapılabilir ve kesinlikle dini motiflere izin verilmez.

Norveç İşçi Partisi'nin kadın sözcüsü Anette Trettebergstuen yaptığı açıklamada, "Üniforma gereklilikleri bir şeydir, ancak topuklu ayakkabı ve makyaj uygulamak çok ileri gidiyor. 1950’li yıllara ait kural kitabını geri getiriyorlar. Bu çok utanç vericidir. Aksine daha da ilerlemeleri gerekirdi.”

Bununla birlikte, The Independent'a verdiği bir açıklamada Norveç Havayolları, "düz ayakkabı giyilmez" kuralının yalnızca uçak kabini dışında giyilen kadın ayakkabıları için geçerli olduğunu açıkladı.

topuklu-ayakkabi.jpgAçıklama şöyle: , "Tüm küresel havayolları gibi, Norveç'in de uçuş ekibinin markamızı akıllı ve tutarlı bir şekilde temsil etmesini sağlamak için kapsamlı bir üniforma yönergeleri vardır. Kılavuz, pilot ve kabin ekibi meslektaşlarımızın görüşleriyle hazırlandı ve iyi karşılandı. Bazı özel erkek ve kadın gerekliliklerine ek olarak birçok cinsiyet ortaklığını paylaşıyoruz."

Gereksinim ne kadar aptalca gelse de, insanları - uçakta veya uçak dışında - topuklu ayakkabı giymeye zorlayarak, Norveç aslında personelini tehlikeye atıyor olabilir.

topuklu-ayakkabi,-hostes-002.jpg
DO, Texas Center for Performing Arts Health eş direktörü ve bir ortak North Texas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Merkezi Texas Osteopatik Tıp Fakültesi'nden Profesör Sajid A. Surve,
"Osteopatik bir bakış açısıyla, vücudun tepeden tırnağa merkezlenmesini arıyoruz. Yüksek topuklu ayakkabılar ayağı belli bir açıda tutar ve kasları ve eklemleri hizasız hale getirir, böylece etkileri ayaklarla sınırlı kalmaz. Yüksek topuklu ayakkabılarla çok fazla zaman geçiren insanların bel, boyun ve omuz ağrıları yaşaması alışılmadık bir durum değil çünkü ayakkabılar vücudun doğal şeklini bozuyor” dedi.

Bu haber toplam 1189 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.