• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • Antalya 15 °C

Top Gun: Maverick ile 23 yıl sonra ilk Oscar adaylığını aldı

Top Gun: Maverick ile 23 yıl sonra ilk Oscar adaylığını aldı
Tom Cruise, En İyi Erkek Oyuncuyu kaçırdı, ancak yine de Top Gun: Maverick ile 23 yıl sonra ilk Oscar adaylığını aldı.

LOS ANGELES -Küresel süperstar, aksiyon devam filmindeki çalışmasıyla büyük beğeni topladı. Akademi, Tom Cruise'u En İyi Erkek Oyuncu dalında onaylamadı, ancak küresel süperstar yine de Top Gun: Maverick için büyük bir Oscar adaylığı elde etti.

Bugüne kadar yaklaşık 1,5 milyar dolar hasılat elde eden gişe rekorları kıran devam filminde yapımcı olarak yaptığı çalışmalardan dolayı, 60 yaşındaki film, Akademi'nin En İyi 10 Film adayı arasında Salı sabahı gösterilen filmle kariyerindeki dördüncü Oscar adaylığını elde etti.
tom-cruise.png

TOM CRUISE, KAPTAN'ı OYNUYOR.
Pete "Maverick" Top Gun'daki Mitchell: Paramount Pictures, Skydance ve Jerry Bruckheimer Films'den Maverick.

Salı günkü adaylık, Akademi'nin Cruise'u uzun kariyeri boyunca dördüncü kez tanıdığı anlamına geliyor. Daha önce 1989'da Born on the Fourth of July, 1996'da Jerry Maguire ve 1999'da Magnolia'daki oyunculuğuyla aday gösterildi.

Top Gun: Maverick, Cruise'u ABD'li Pete "Maverick" Mitchell rolüyle takip ediyor. Top Gun mezunlarından oluşan yeni bir ekibi havaya uçururken çelişkili geçmişiyle yüzleşen donanma kaptanı ve test pilotu, ayrıca En İyi Senaryo (Uyarlanmış Senaryo), Orijinal Şarkı (Lady Gaga'nın "Hold My Hand"), En İyi Senaryo dallarında 2023 Oscar adaylığı kazandı. Ses ve En İyi Görsel Efektler.

Cruise, Joseph Kosinski'nin yönettiği filmi - Paramount'un orijinal 1986 yapımı Top Gun filminin uzun zamandır beklenen devamı niteliğindeki filmi - deneyimli Hollywood yapımcıları Jerry Bruckheimer, David Ellison ve aynı zamanda filmi Ehren Kruger ve Eric Warren Singer ile birlikte yazan Christopher McQuarrie ile birlikte yaptı. .

95. Akademi Ödülleri, 12 Mart Pazar günü saat 20.00'de yayınlanacak. ET/17:00 ABC'de PT. 2023 Oscar adaylarının tam listesine buradan bakın.

https://ew.com/awards/oscars/2023-oscar-nominations-full-list/

Bu haber toplam 2017 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.