• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

THY'nin siyahi pilotları ilgi çekiyor

THY'nin siyahi pilotları ilgi çekiyor
THY'de en çok ilgi çeken pilotlar Güney Amerika ülkesi Surinamlı kaptan pilot Remy Antonius John ile Batı Afrika ülkesi Senegal'den Emmanuel Gnamy oluyor.

İSTANBUL- THY'de 675 yabancı pilot çalışıyor. Aralarında iki de siyahi isim bulunuyor. Remy Antonius John ile Emmanuel Gnamy... John, "Yeşil Yol"da "John Coffey"yi canlandıran Michael Clarke Dunkan'a benzerliğiyle dikkat çekiyor
Kokpiti yabancı pilotlara açan Türk Hava Yolları'nda (THY) 52 ülkeden 675 yabancı pilot çalışıyor. Farklılıkları bir zenginlik gören THY'de ABD, Rusya, Almanya, Japonya, Brezilya ve İtalya gibi birçok ülkeden çok sayıda pilot sefer yapıyor. En çok ilgi çeken pilotlar ise Güney Amerika ülkesi Surinamlı kaptan pilot Remy Antonius John ile Batı Afrika ülkesi Senegal'den Emmanuel Gnamy...

'BENİ TÜRK SANIYORLAR'
Onlar, THY'de görev yapan ilk siyah tenli yabancı pilotlar. John, Yeşil Yol filmindeki John Coffey karakterini canlandıran ve 54 yaşında kalp krizi sonucu ölen aktör Michael Clarke Dunkan'a benzerliğiyle dikkat çekiyor. Türk Hava Yolları'na son katılan pilotlardan biri olan Gnamy ise Katar ve Emirates'e başvurusu kabul edilmesine rağmen THY'yi tercih etmiş. İkisi de Boeing 737 filosunda görev yapıyor. Pilotluk eğitimini Fas'ta tamamladıktan sonra Fas Kraliyet Havayolları'nda uçan Gnamy, evli ve bir çocuğu var. THY'yi geçmişi ve dünyaca tanınması nedeniyle tercih etmiş. 4 bin 500 saat uçuş yapan Gnamy'nin en büyük hayali, yeterli süreyi tamamlayıp kaptan pilot olmak. Eşinin ve oğlunun hızla Türkçe öğrendiğini aktaran Gnamy, Türk vatandaşı olabileceğini söylüyor. Yolcuların kendisini Türk sandığını belirten Gnamy, şöyle devam ediyor:

İZMİR'İN İÇİNDEN!
"Türk yolcular beni görünce şaşırıyorlar. Siyah tenli olmama rağmen bazıları beni Türk sanıyor. Çoğu zaman benimle Türkçe konuşuyorlar. Bu çok hoşuma gidiyor. Aramızda farklılık yaratmıyorlar. Bir uçuşum sırasında Türk kaptanım 'İnsanlar neredensin diye sorduklarında İzmir'in içindenim diyeceksin' demişti. Bundan sonra böyle diyeceğim."

İLK SİYAH TENLİ PİLOT: ARAP AHMET
Dünyanın ilk siyah tenli pilotu "Arap Ahmet" olarak bilinen Ahmet Ali Çelikten, 1883 İzmir doğumlu. Çelikten'in Afrika'da Bornu Emirliği'nden alınıp köle tacirleri tarafından İstanbul'a getirilerek satılan bir kadının torunu olduğu belirtiliyor. En son 1. Dünya Savaşı'ndan kalan Haliç'teki bazı uçakları Anadolu'ya kaçırma planına yardım eden Çelikten, 1969'da ölmüştü.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.