• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

THY'den Suriyeli pilotlara eğitim

THY'den Suriyeli pilotlara eğitim
THY, her hangi bir ücret almaksızın Suriye Hava Yolları personeline idari, teknik ve ticari alanlarda eğitim desteği verecek.

İSTANBUL- Türk Hava Yolları, Suriye Hava Yolları ile imzaladığı anlaşma çerçevesinde her hangi bir ücret almaksızın Suriye Hava Yolları personeline idari, teknik ve ticari alanlarda eğitim desteği verecek. THY teknik personeli ayrıca Suriye Hava Yolları'na ait uçakların bakımına da yardımcı olacak.

 

Suriye ve Türkiye arasında uçakla seyahat eden yolcu sayısı son iki yılda ortalama yüzde 37 oranında arttı. Ticari ve ekonomi alanındaki bu gelişmeyle beraber turizmde yolcu sayısında önemli bir artış gözleniyor. Artan talebi karşılamaya çalışan THY, 2003 yılında Suriye'ye sadece 2 defa gerçekleştirdiği sefer sayısını kademeli olarak 2007 yılı sonunda 12'ye çıkardı.

 

Öte yandan sadece 6 uçak ile hizmet vermeye çalışan Suriye Hava Yolları, artan bu talebi karşılamak için THY'nin imkanlarından faydalanmaya çalışıyor. Suriye Başbakan Yardımcısı Abdullah Derdari'nin Kasım ayında Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaretinde THY ile SHY arasında Sivil Havacılığın Yenilenmesi ile ilgili bir anlaşma imzalandı.

 

Bu anlaşma çerçevesinde THY tecrübe ve bilgisini hiçbir ticari karşılık beklemeden ücretsiz olarak, SHY aktarmayı taahhüt etti. THY'yin akademisyenleri ticari, teknik ve idari alanlarda SHY personeline eğitecek. Eğitimin bir kısmı Türkiye'de bir kısmının da Suriye'de gerçekleştirilecek.

 

Anlaşma ile ilgili Cihan'a bilgi veren THY Suriye Müdürü Ertuğrul Nacar, Suriye Hava Yollları şirketine tüm olanakları ile yardımcı olacaklarını belirterek, "Yapılan anlaşma çerçevesinde THY olarak tecrübe ve bilgimizi hiçbir ticari karşılık beklemeden vereceğiz. Bizim teknik akademisyenlerimiz, Suriye Hava Yolları personeline ticari, teknik ve idari alanlarda eğitim verecek. THY'ye ait teknik elemanlarımız SHY'nin uçaklarının bakımında Suriyeli personellere yardımcı olacak." dedi.

 

Suriye tarafından gerekli taleplerin listesini beklediklerini kaydeden Nacar, bu istekler doğrultusunda kısa zamanda çalışmaya başlayıp Suriye Hava Yolu çalışanlarına eğitim vermeye başlanacağını aktardı.

 

Suriye Hava Yolları'nın hizmet veren sadece 6 uçağı bulunduğuna dikkat çeken Nacar, "Uçakları az olduğu için talebi karşılayamıyorlar. İmzaladığımız 'Coda Share' anlaşmasıyla da Suriye Hava Yolları'na kendi uçaklarımızda 30 koltuk tahsis edeceğiz. Suriyeli vatandaşlar THY uçaklarında Suriye'den Türkiye üzerinden istedikleri ülkelere seyahat edecekler." diye konuştu.

 

"11 EYLÜL' DEN SONRA ARAP TURİSTLER THY'Yİ TERCİH EDİYOR"

 

11 Eylül saldırılarının ardından Avrupa Hava Yolları şirketlerinde Araplara yönelik kötü muamele olduğuna dikkat çeken Nacar, "Özellikle 11 Eylül saldırılarının ardından Araplara yönelik kötü muamele sebebiyle çoğu Suriyeli vatandaş THY'yi tercih etmeye başladı. Talepler oldukça çoğaldı İstanbul bir transit geçiş merkezi oldu." şeklinde konuştu.  

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.