• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

THY'de Kudüs'e 100 bin yolcu

THY'de Kudüs'e 100 bin yolcu
THY Ortadoğu ve Kıbrıs Pazarlama Satış Başkan Yardımcısı Adem Ceylan “Kudüs bizimdir diyerek sahip çıkmak istiyoruz.”dedi.

ÖZKAN ALTINTAŞ,TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türk Hava Yolları, dünyanın en sorunlu bölgesi Küdus turları için Sheraton İstanbul’da düzenlediği “Kudüs Acenteleri Toplantısı”nda  seyahat acentelerinin isteklerini dinledi.
THY Harbiye Satış Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya katılan THY Ortadoğu ve Kıbrıs Pazarlama Satış Başkan Yardımcısı Adem Ceylan  “Kudüs bizimdir diyerek sahip çıkmak istiyoruz. 2015’te 100 bin yolcuyu nasıl gerçekleştireceğiz. Kudüs”e karşı mahcubuz. Neden bunları yapmadık demeliyiz. Kudüs’le ilgili algı yönetimi üzerine bir çalıştay düzenlemeliyiz. Kudüs’ü konuşmamız lazım. Bize bu konuda öneriler getirin”dedi.

thy-kudus-adem-ceylan.jpg

thy-yonetim.jpg

gayret.20141229135657.jpg

THY YÖNETİMİ KATILDI

Toplantıya THY Ortadoğu ve Kıbrıs Pazarlama Satış Başkan Yardımcısı Adem Ceylan, THY Harbiye Pazarlama Şefi Kamil Engin Karaman, THY Akabe Müdürü Sertan Yüce, THY Tel Aviv Müdürü Fatih Doğan, THY Harbiye Satış Müdürlüğü’nden Hasan Hüseyin Cirit, Gayret Yüksel, Fatih Kibiroğlu, Muhammed İkbal Döner, Yasemin Uğur Bölgen ile THY Yeşilköy Pazarlama Şefi Yakup Oran katıldı.

thy-kudus77.jpg

ibrahim-ozkan.jpg

acenteler2.jpg

KATILAN ACENTELER

Toplantıya katılan acenteler ise şöyle: Haktur, Café Tur, İkram Tur, Anı Tur, Nüans Tur, Eman Tur, Toprak Tur, Hizmet Turizm, İsra Turizm, Nil Turizm, İklim Turizm, Ufuk Tur, Land Mark Travel, Wittur, Sıla Turizm, Raja Turizm, İkram Turizm, Hitit Tur, Alternatiffirsatlar.com.

thy-kudus1.jpg

ikram-tur.jpg

thy-acente1.jpg

100 BIN KIŞI GÖTÜRME RAKAMI ÇOK KÜÇÜKTÜR

Toplantı, katılan tüm acentelerin Kudüs turlarının arttırılabilmesi için Türk Hava Yolları’ndan beklentilerini ve konuyla ilgili görüşlerini dile getirmeleriyle sürdü. Acenteler şunları söyledi: “Türkiye’de Kudüs hakkında algı sorunu vardır. Güvenlik ihlali nedeniyle birçok kişi tura katılmaktan kaçınmaktadır. Türkiye’nin Kudüs’e daha fazla sahip çıkması ve tanıtım yapması gerekmektedir” dediler. Kudüs’ü 6 milyon turistin ziyaret ettiğini. Bunun 100 bininin müslüman olduğu ve 17 binin Türkiye’den gittiği belirtilerek bu sayının çeşitli siyasi ve bürokratik nedenlerle artırılamadı. Tarihi, kültürel ve dini boyuttan bakılırsa Kudüs”e Türkiye’den 100 bin kişi götürme rakamı çok küçüktür ve yeterli değildir. Kudüs müslüman dünyası için mutlaka gidilmesi gereken inanç turizmi merkezlerinden biridir.

 

thy-kudus3.jpg

2015’I KÜDÜS YIL ILAN ETTIM DEMEKLE OLMAZ

2015’I Küdüs yılı ilan ettim denilmesi yetmez. Bu duyuru İslam İşbirliği Teşkilatı ve Türkiye’de İSEDAK tarafından yapıldı. Konuşup hiçbir şey yapmamakla Kudüs turlarında başarılı olunmaz. Kudüs’le ilgili henüz hiçbir çalışma görmüyoruz.  Tur yapma konusunda uçak fiyatlar yüksek kalıyor.  İstanbul Sabiha Gökçen uçuşlarında fiyatlar uygun ancak uçuş saatleri uygun olmuyor.  THY’nin bu fiyatlarıyla Kudüs turunun umre ziyaretinin bir parçası olması mümkün değildir. Şimdilik sadece Ürdün Havayolları ile bu yapılıyor. THY bunu müşteriye daha pahalı yansıtmayan bir çalışma yapmalıdır. İyi bir fiyat ve program çıkarırsa Kudüs’e giden turist artar."

thy-adem-ceylan1.20141229123307.jpg

ADEM CEYLAN: “KUDÜS YILI OLAN 2015’TE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ.”
Türk Hava Yolları Orta Doğu ve Kıbrıs Pazarlama Satış Başkan Yardımcısı Adem Ceylan, Kudüs turlarının yeterince tanınmadığını söyledi. Ceylan, “Başta Müslümanlar olmak üzere üç semavi din için de önemli bir yeri olan Kudüs’ün tanıtımına yönelik elimizden geleni yapmak istiyoruz. Kudüs turlarının canlandırılması noktasında acentelerimize gereken kolaylıkların sağlanması için de çalışmalar yürüteceğiz” dedi.
Adem Ceylan “Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 28 Aralık 2014 tarihinde yapılan açıklamaya göre, Kudüs ziyaretinin umre programlarına eklenmesi konusunda da Türk Hava Yolları olarak gerekli adımları atacağız” diyerek önümüzdeki günlerde girişimleri başlatacaklarını belirtti.

thy-engin-maraman.jpg

KAMİL ENGİN KARAMAN: ORTAK ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ

Toplantıyı açan THY Harbiye Pazarlama Şefi Kamil Engin Karaman, acentelerle gorüşerek sorunlara ortak çözüm çareleri üretmek istediklerini belirterek “Sizlerden geelecek talepleri değerlendirmek üzere buradayız”dedi.

thy-telaviv-fatih-dogan8.jpg

FATİH DOĞAN: HAFTADA 8 SEFER YAPIYORUZ
Türk Hava Yolları Tel Aviv Müdürü Fatih Doğan, Kudüs’e Tel Aviv seferleriyle gidilebildiğini belirterek “Türk Hava Yolları İstanbul’dan günde 8 sefer yapıyor. Bunların 7’si Atatürk Havalimanı’ndan, 1 tanesi ise Sabiha Gökçen’den yapılıyor. Neredeyse 24 saate yayılan seferlerimiz var. Gelen talepleri değerlendirerek Kudüs’ün tanıtımına katkı sağlamak istiyoruz.” dedi.
Toplantı sonunda yapılan çekilişle iki acente temsilcisine Türk Hava Yolları Kudüs bileti, üç acente temsilcisine de Türk Hava Yolları Akabe bileti hediye edildi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.