• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

THY Vakko'yu tercih etti

THY Vakko'yu tercih etti
Modacı Cemil İpekçi'yeihalenin yeniden verilip verilmeyeceği tartışmaları sona erdi ve THY'nin ihalesini Vakko kazandı.

İSTANBUL- Dünya çapında ünlü Türk modacı Cemil İpekçi'nin iki yıl önce hazırladığı Türk Hava Yolları'nın üniformaları değiştiriliyor.

Son zamanlarda yaptığı açıklamalarla gündem oluşturan modacı Cemil İpekçi'ye ihalenin yeniden verilip verilmeyeceğine ilişkin tartışmalar da bu ihaleyle sona erdi. Düzenlenen ihaleyi Vakko kazandı.

THY, yetkilileri yaptıkları açıklamada şirketin 75.yılında yeni bir tasarım ve yeni bir konsept istenmesinin bu tercihte etkili bir rol aldığını kaydettiler. İhaleye kapsamında THY, ilk etapta kaptan pilot, pilot ve dispeçerlerin (uçuş harekat uzmanları) üniformalarını değiştirecek. Ayrıca kabin memurlarına da ayakkabı alınacak. "Kaptan pilot, pilot ve dispeçerler için melbusat satın alınacak" başlığı ile verilen ihale ilanına göre, personel başına iki adet olmak üzere 2 bin 262 erkek, 30 kadın üniforma, kişi başı 3 adetten 3 bin 873 erkek, 45 kadın uzun kollu gömlek, 150'şer adet pardösü, hırka, kaşkol, 850 adet şapka ve 168 adet de kravat satın alınacak.

Kabin memurlarına ise 1994 çift kadın, 683 çift erkek kışlık ayakkabı ile 1994 çift hosteslerin kabinde servis yaparken kullandıkları "babet" olarak adlandırılan düz tabanlı ayakkabı alımı yapılacak. THY, yetkilileri ihale bedelinin ilişkin olarak ise bir açıklama yapmadı.

 

VAKKO TERCİH EDİLDİ

THY Basın Müşaviri Ali Genç, bu yıl THY'nin 75'inci yılını kutladığını hatırlatarak, 75. yıl çerçevesinde bir dizi etkinliğin yanı sıra yenileme çalışmaları da yapacaklarını söyledi. Kıyafet değişikliğinin de bu çerçevede yapıldığını dile getiren Genç, ''Özel Alım ve Satım Kurulu, çeşitli firmaların tekliflerini değerlendirmiş, teklif ve tasarımı daha uygun olan Vakko'yu seçti. Yönetim de onayladı'' dedi.

THY'nin, şu anda kullanılan kıyafetlerini modacı Cemil İpekçi tasarlamıştı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.