• BIST 9524.59
  • Altın 2491.578
  • Dolar 32.5711
  • Euro 34.7377
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 18 °C

THY Teknik A.Ş'de isyan bayrağı çekildi!

THY Teknik A.Ş'de isyan bayrağı çekildi!
Türk Hava Yolları Teknik A.Ş çalışanlarının bağlı olduğu Özçelik-İş Sendikası ile üyeler arasında iplerin kopma noktasına geldiği ve teknikyenlerin toplu istifa için harekete geçtiği öğrenildi.

İSTANBUL- Türk Hava Yolları Teknik A.Ş çalışanlarının bağlı olduğu Özçelik-İş Sendikası ile üyeler arasında iplerin kopma noktasına geldiği ve teknikyenlerin toplu istifa için harekete geçtiği öğrenildi.
Türk Hava Yolları Teknik A.Ş iş yerinde yetkili sendika olan Hak-İş konfederasyonuna bağlı Özçelik-İş sendikasına çalışanların tepkisi giderek artıyor. Üyeler tarafından "işveren yanlısı" olmakla suçlanan Özçelik-İş Sendikası Başkanı Yunus Değirmenci'nin son olarak 1 milyon 800 bin TL değerindeki makam aracıyla gündeme gelmesi ve basına "Kampanyadan indirimli aldık" ifadeleri üzerine kendileriyle dalga geçildiğini düşünen bir grup teknisyen Telegram üzerinden örgütlemeye başladı. 

thy-teknik-004.jpgTepkilerini kurdukları grup üzerinden diğer çalışma arkadaşlarına da duyurmak isteyen teknisyenlerin 28 Ekim 2019 akşamı  toplu şekilde istifa planladıkları belirtilirken, bu sayede sendikanın yetkisini düşürmek istedikleri iddia edildi.

İŞ AKİTLERİ FESHEDİLDİ!

Öte yandan sendikaya karşı ayaklanma başlattığı tespit edilen 6 teknisyenin "verimsizlik" nedeniyle işten çıkarıldığı belirtildi. İş akdi feshedilen personelin işten atılma nedenlerinin söz konusu örgütlenme olduğu ve emekli bir teknisyenin kışkırtmasıyla böyle bir kalkışmaya girdiği tespit edilen 10 personele de konuyla ilgili tebligat gönderildiği öğrenildi. Hiçbir taleplerinin karşılanmadığı gibi isteklerinin kulak arkası edildiğini düşünen personel, aralarındaki yazışmalarda şu ifadeleri kullandığı belirtildi:

"SARI SENDİKA TEKNİK A.Ş. ÇALIŞANLARINA DAYATILMIŞTIR!"
"2015 THY yönetiminin dayatmasıyla çalışanlar zorla sendikaya üye yapılmış, devlet eliyle Teknik A.Ş’de yetki alınmıştır. Bu nedenle Çelik-İş bir işçi sendikası değil, işveren sendikasıdır. Sarı sendika Teknik A.Ş çalışanlarına dayatılmıştır, sendikayı bizler seçmedik." 

"APRON KARTIM YOK" BAHANESİ
"Özçelik-İş şube başkanı örgütlü oldukları işyerine dahi girmemekte ve buna bahane olarak apron kartının olmayışını ileri sürmektedir.Kolaylıkla çözülebilecek bu ‘’sorunu’’ ileri süren sendika ve yöneticilerinin Teknik A.Ş çalışanlarını temsil etme ehliyeti yoktur."

"BEĞENMEYEN İSTİFA EDEBİLİR!"
"Teknisyenlerin ücretleri sektördeki diğer firmaların gerisinde kalmış, havacılık sektöründe bayrak taşıyıcı şirket olan THY iştiraki Teknik A.Ş. birçok tecrübeli personelini kaybetmiştir. Buna cevap olarak sendika yöneticilerinden, istifa etmek herkesin özgürlüğüdür cevabı alınmıştır."

"UTANMADAN..."
"Sendika, üyelerinden topladığı aidatları üyeleri için kullanmamıştır. Kendi maaşlarına fahiş miktarlarda zamlar yapmış, kendilerine milyonluk makam arabaları almak için kullanmışlardır. Bunları da hiç utanmadan, sıkılmadan sendikanın menfaatleri için yaptıklarını kamuoyuna açıklamışlardır."

Bu haber toplam 3806 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.