• BIST 9538.49
  • Altın 2487.863
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.8149
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 25 °C
  • Antalya 23 °C

THY, İstanbul Business Class Salonunda Futbol Sergisi açtı

THY, İstanbul Business Class Salonunda Futbol Sergisi açtı
İstanbul, UEFA Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacak. THY bunu göz önünde bulundurarak özel bir sergi açtı.

ISTANBUL- Türk Hava Yolları, futbol dünyasıyla sıkı bağlara sahip ve hem Türkiye'de hem de yurt dışında birçok takıma sponsorluk yapıyor. Bu yıl İstanbul, Avrupa'nın en iyi kulüplerinden ikisinin Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldiği UEFA Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacak. THY bunu göz önünde bulundurarak özel bir sergi açtı.

thy,-futbol-sergisi-002.jpg

18 YıLLıK TARIH

Sergi, 2005 yılına kadar uzanan UEFA Şampiyonlar Ligi finallerinden hatıraları sergiliyor. 18 yıl, üzerinde çalışmak için oldukça keyfi bir zaman dilimi gibi görünebilir. Yine de o yılki finali izleyecek kadar şanslı olanlar finalin önemini anlayacaklardır, çünkü bu final İstanbul'daki Atatürk Stadı'nda son kez yapılıyordu.

thy,-futbol-sergisi.jpg
FUTBOLCULAR ZİYARET ETTİ

Kendi başına özel bir olay olsa da, Liverpool'un penaltı atışlarında finali kazanmadan önce İtalyan AC Milan ile 3-0 geriden berabere kalmasıyla 'İstanbul Mucizesi' olarak tarihe geçti. Yaygın olarak turnuvanın şimdiye kadarki en büyük finallerinden biri olarak kabul edilen bu, serginin başlangıcını oluşturuyor.

Liverpool'u 2005 zaferine götüren kaptan Steven Gerrard, açılışından önce eski AC Milan defans oyuncusu Cafu ile birlikte sergiyi ziyaret etti. Ronaldinho'nun 2006 yinelemesinden gömleği gibi aşağıdaki finallerden öğeler de mevcuttur. Eski Barselona ve Brezilya yıldızı da açılışından önce Star Alliance taşıyıcısının İstanbul Havalimanı (IST) business class salonunda fuarı ziyaret etti .

thy,-futbol-sergisi-001.jpg
SERGININ BIR DE DIJITAL ÖĞESI VAR.

18 yıllık futbol geçmişi ile sergide kesinlikle herkes için bir şeyler var. Yukarıda da görüldüğü gibi, son 18 yılın finallerinden kalan fiziksel hatıralar, ziyaretçiler için deneyimin önemli bir parçasını oluşturuyor.

TÜRK HAVA YOLLARı FUTBOL SERGISI

Bununla birlikte, daha dijital düşünen konuklar için, geçmiş Şampiyonlar Ligi finallerinin video özetleri ve EA Sports'un FIFA 23 video oyunuyla donatılmış oyun konsolları da var. Türk Hava Yolları CMO'su Ahmet Olmuştur, şunları söyledi:

"Dünyanın en büyük ve prestijli spor organizasyonlarından biri olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk havayolu sponsoru olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Şampiyonlar Ligi'nin kazananının 2005 finalinin ardından bir kez daha İstanbul'da belirlenecek olmasının da heyecanını yaşıyoruz. O zamandan beri futbol severlerin güzel bir hatırası oldu."

UEFA SERGIDEN MEMNUN

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Türk Hava Yolları'nın futbol temalı yeni alanının açılışını memnuniyetle karşıladı. Serginin açılışıyla ilgili olarak Sponsorluk ve Lisanslama Müdürü Guillaume Sabran şunları söyledi:

"UEFA Şampiyonlar Ligi Finalleri Sergisi, geçmiş finallerin tutkusunu ve keyfini mükemmel bir şekilde özetliyor. 2023 UEFA Şampiyonlar Ligi Finalini İstanbul'da yapmaktan gurur duyuyoruz. Bu sergi, 10 Haziran'daki final maçının oynanmasına [yardım etmekte] önemli bir rol oynuyor." kupa tarihinin unutulmaz maçları arasında yer alıyor."

Bu haber toplam 1250 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.