• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

THY ile Pratt&Whitney merkezi

THY ile Pratt&Whitney merkezi
THY Teknik A.Ş. ile ABDli United Technologies Corporation'in şirketi Pratt & Whitney motor bakım merkezi için ortak girişim sözleşmesi imzaladı.

İSTANBUL- Türk Hava Yolları’nın iştiraki olan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ile ABDli United Technologies Corporation bünyesinde bir şirket olan Pratt & Whitney büyük ölçekli bir motor bakım merkezi kurmak üzere ortak girişim sözleşmesi imzaladı.

Yeni kurulacak merkez Pratt & Whitney’in küresel ölçekteki sekizinci motor bakım merkezi olacak. Yeni merkezin inşaatının 2008 yılı başında başlaması ve tesislere ilk motorun 2009 yılında girmesi bekleniyor. Tam kapasite faaliyete geçtiğinde yeni bakım merkezinin senede yaklaşık 200 motor bakımı gerçekleştirmesi hedefleniyor.

THY Teknik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kilci, Türkiye’de Sivil Havacılık alanında son yıllarda yapılan hamlelerin öneminin altını çizerek, “Dünya’nın önde gelen motor ve motor parçası üreticilerinden Pratt & Whitney ile THY Teknik A.Ş.’nin sektöre yeni bir soluk kazandıracak bu ortaklığa başlayacak olmasının, gelecekte ülkemizde direkt istihdam sağlayacak diğer yabancı sermayeli ortak girişim gruplarına örnek olacağına inanıyoruz” dedi.

THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü Doç. Dr. İsmail Demir ise “Bu ortak girişimi, THY’nin tecrübeli bakım ünitesi olmaktan yakın zamanda yeni ve bağımsız bir bakım onarım merkezi olmaya dönüşmüş. THY Teknik ile aynı anda hem Orijinal Ekipman İmalatçısı hem de bağımsız bir motor bakım onarım firması olan Pratt & Whitney’in birlikte oluşturacağı bir başarı hikayesi olarak değerlendiriyoruz. Bu girişim şirket olarak bölgemizin en çok tercih edilen, en iyi bilinen, müşteri-odaklı ve yüksek kalitede hizmet veren bakım-onarım merkezi olma yönündeki stratejimizin önemli bir adımıdır” diye konuştu.

Pratt & Whitney Genel Müdür Yardımcısı ve Global Services Partners Genel Müdürü Jim Keenan da Pratt & Whitney GSP’nin THY Teknik ile beraber yüksek kalitede motor bakım hizmetini bölgeye getireceğini ve gerek Türk Hava Yolları A.O. gerekse de diğer havayolu firmaları için CFM56 ve V2500 tipleri için mükemmel bir servis alternatifi sunacağını söyleyerek “Her taraf için de bu büyük bir fırsatın değerlendirilmesidir” dedi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.