• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

THY hostesinin yaşam savaşı

THY hostesinin yaşam savaşı
Nijerya’da sıtma virüsüne yakalanıp, İstanbul'da grip teşhisiyle iki kez evine gönderilen THY Kabin Amiri Selda Durmaz, hayat mücadelesi veriyor.

İSTANBUL- Nijerya’da sıtma virüsüne yakalanıp, İstanbul'da gittiği hastanede Grip teşhisiyle iki kez evine gönderilen THY Kabin Amiri Selda Durmaz, hayat mücadelesi veriyor. 

Virüsün tüm vücuduna dağılması neticesi beyninde ödem oluşan ve solunum aletine bağlı şekilde yoğun bakımda tedavi devam eden Durmaz'ın ailesi şokta Olayın medyaya yansımasıyla havayolu çalışanı de isyan etti. Türk Hava Yolları Kabin Amiri Selda Durmaz, Nijerya’nın başkenti Lagos’ta sivrisinek ısırması neticesi sıtma virüsüne yakalandı Durmaz’ın Hastaneden iki kez grip teşhisiyle eve gönderildiği, fenalaşması üstüne yeniden gittiği sağlık kurumu yoğun bakıma alındığı ortaya çıktı.

AFRİKA'YA UÇTUĞUNU SÖYLEDİ, İKİ DEFA GRİP DEDİLER
Selda Durmaz, Lagos uçuşu sonrasında yüksek ateş şikayeti ile Bahçelievler'de özel bir hastaneye gitti Grip tanısı konulmuş olan genç kabin amiri antibiyotik ve Ağrı kesiciler verilerek evine gönderildi Ancak rahatsızlığı artan ve havale geçiren Durmaz, yeniden gittği hastanede gene Gripsiniz denilerek evine gönderildi. Durmaz, sağlık kurumu personeline hostes bulunduğunu salgın hastalıklar hakkında riskli bir bölge olan Afrika'ya uçuş gerçekleştirdiğini de söyledi Ancak vaziyet değişmedi Durumunun ağırlaşması üstüne bu defa yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan genç kızın sıtma bulunduğu ve virüsün bütün vücuduna yayılmış olduğu ortaya çıktı.

YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR, AİLESİ ŞOKTA
Halen yoğun bakımda tedavi devam eden genç kabin amirinin beyininde ödem oluştu ve ciğerleri iflas etti Solunum cihazına bağlanan Durmaz'ın arkadaşları seferber oldu ve sosyal medya vasıtasıyla devamlı kan aradılar Şu anda şuuru kapalı olan Durmaz'ın vaziyetini öğrenen öteki havayolu çalışanları da isyan etti. İlla birinin can vermesi mi lazım isyanı Selda Durmaz’ın rahatsızlığına dair uçuş çalışanının yapmış olduğu yorumlar, personel içinde Afrika uçuşlarının yarattığı stresi de gözler önüne serdi Havacılık gelişmeleri oluşturan bir web sitesinde Durmaz’ın hastalık haberinin altına yapılan yorumlardan bazıları şöyle İlla birilerinin can vermesi mi gerekiyor şu Afrika rotalarına uçmamamız için Bir şahıs var mı mutlu olan bu rotalara uçan? Çok para kazanmayı verelim, yeterli ve randımanlı kazanalım. Bitsin bu uçuşlar Ben de yeni yaptım bu yatıyı. Ölümle burun buruna çalıştırılmak, kendimizi değersiz duymak mecburiyetinde mıyız? Nerede ebola, sıtma var; biz oradayız. Birileri yaşamını kaybetmeden bitsin bundan sonra şu uçuşlar Afrika’nın her yerinde kalmak zorunda mıyız? THY senelerdir Afrika’ya uçuyor bu müddet zarfında kaç şahıs sıtma yada ebolaya yakalandı ki? O vakit Güney Kore’ye de gitmeyelim, MERS salgını var Bunun çözümü oraya gitmemek değil, önlemli gitmek Fakat gece uçusunda 14-16 saat mesai yaparak yaşayacağım yorgunluk, bir ihtimal buna bağlı iş kazaları, tehdit edeceğin uçuş emniyeti güvenilir ol daha risklidir. Durmaz’ın Afrika’da sıtmaya yakalanması, uçuş personeline yönelik bulaşıcı hastalıklara karşı savunucu önlemlerin alınıp alınmadığı sorusunu da gündeme taşıdı Yetkililer, THY dahil bütün havayolu şirketlerinin uçuş ekipleri için her türlü tedbiri aldığına dikkat çekti. Önlem alınıyor THY Basın Müşaviri Ali Genç, personelin bulaşıcı hastalıklar hakkında devamlı bilgilendirildiğini belirtti. Genç, Sıtma ile alakalı şekilde personelimize devamlı bilgilendirmeler yapılıyor Hastalıkla alakalı alınması şart olan önlemler detaylı şekilde açıklanıyor dedi Kabin Memurları Derneği Genel Sekreteri Mustafa Fatih Yalçın da, şirketlerin ihtiyaç duyulan bütün tedbirleri aldığına dikkat çekti.  

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.