• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

THY filmin peşini bırakmıyor

THY filmin peşini bırakmıyor
THY Genel Müdürü Temel Kotil, "Ben Efsaneyim" filminde THY uçağı için kullanılan "pistten çıktı" anonsuna karşı hukuki mücadele başlattı.

İSTANBUL- THY , "Ben Efsaneyim" filminde THY uçağı için kullanılan "pistten çıktı" anonsuna karşı hukuki mücadele başlattı. THY Genel Müdürü Temel Kotil "Bu işin peşini bırakmayacağız" dedi. 

Tarih: 18 Şubat 2008, 09:16:23 

"Uçağımızı pistten çıkaran filmin peşini bırakmayız"

TÜRK Hava Yolları (THY ) Genel Müdürü Temel Kotil , 2007"de yurtdışı satışlarından 2 milyar 179 milyar YTL elde ettiklerini belirterek Türkiye "nin yurtdışındaki itibarının öneminin altını çizdi. Kotil , bir süre önce vizyona giren "Ben Efsaneyim" filminde THY uçağı için "pistten çıktı" ifadesinin kullanılmasına da bu çerçevede baktıklarını söyledi. Konuyla ilgili, ABD "deki hukuk bürosunun başlattığı hukuki incelemenin sürdüğünü ifade eden Kotil "İsmimizin böyle anılmasından büyük rahatsızlık duyduk. İnceleme tamamlanınca gerekeni yapacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

 

4.7 MİLYAR YTL CİRO YAPTI

 

2008 yılının atılım yılı olarak gördüklerini ifade eden Kotil "21 uçak ve 11 yeni dış hat ile yurtdışında daha büyük bir marka olacağız" dedi. Toplam satışların yüzde 18 artışla 4 milyar 718 milyon YTL "ye ulaştığını bildiren Kotil "Biz yurtdışından 2007 yılı içinde nerdeyse 2.2 milyar YTL net yurtiçine para getirmiş olduk. THY , gelirinin yüzde 60"ını yurtdışı satışlarından temin ediyor. 2007"de yarım milyar YTL ekstra bir parayı Türkiye "ye getirdik" diye konuştu.

 

İlk uçak geliyor

 

THY "NİN bu yıl filosuna 21 yeni uçak ekleyeceğini belirten Genel Müdür Temel Kotil , ilk uçağın bugün geleceğini belirtti. Toronto , Washington , Sao Paolu, Birmingham , Oran , İskenderiye , Lvov , Halep , Ufa , Atrau , Lahore "den oluşan seferleri bu yıl başlayacak dış hatlardan Halep "in yakında başlayacağını belirten Kotil , uçakların gelişi ile paralel olarak yeni dış hat uçuşlarına başlayacaklarını söyledi. Toronto için ikili anlaşma yapılacağını ifade eden Kotil , Kanada makamlarının uçuş izni vermesini beklediklerini kaydetti. 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.