• BIST 9541.21
  • Altın 2488.825
  • Dolar 32.4918
  • Euro 34.799
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

THY, DO&CO ile yollarını ayırıyor

THY, DO&CO ile yollarını ayırıyor
THY, uçaklarına ikram hizmeti veren DO&CO ile yollarını ayırıyor. Yeni ortak Singapurlu SATS şirketi olacak. 

İSTANBUL- THY, uçaklarına ikram hizmeti veren Viyana merkezli DO&CO ile yollarını ayırma kararı aldı. Yeni ortak Singapurlu SATS şirketi olacak. Türk Hava Yolları, 10 yıldır ikram ortaklığı yaptığı Avusturyalı Do&Co şirketi ile 3. Havalimanı'nda yollarını ayıracak.

THY'nin ikramdaki yeni ortağı, Singapurlu SATS şirketi olacak. Viyana merkezli olan Do&Co Şirketi, uçan şefler ve türk yemekleri ile THY'nin son 10 yıldaki çıkışına önemli katkı sağlamıştı.

sats-loading-food-onto-an-airplane.jpg
YENİ ORTAK SİNGAPURLU SATS

Singapurlu SATS ise 1972 yılında kuruldu. Uzakdoğu ve Ortadoğu'da 44 noktada faaliyet gösteren şirket, havayolu ikramının yanı sıra yer hizmetleri konusunda da faaliyet gösteriyor. 3. Havalimanı projesi ile yakından ilgilenen şirket, uzun süredir Türkiye'ye yatırım yapmayı planlıyordu. SATS'ın anlaşmanın gerçekleşmesi durumunda 3. Havalimanı'na 120 milyon dolarlık yatırım yapması bekleniyor.

sats-002.jpeg
DO&CO AG'nin Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yer alan açıklamasında, THY'nin İstanbul üçüncü havalimanına taşınmasıyla, söz konusu havalimanında ikram hizmetleri tedariğiyle ilgili olarak başka bir şirketle görüşmelere başladığı ve THY'nin bu hususta bir iyi niyet anlaşması imzaladığı anımsatıldı.

Açıklamada, DO & CO AG, TURKISH DO & CO ortaklığının ne de THY ile TURKISH DO & CO arasındaki ikram hizmetleri sözleşmesinin THY tarafından sonlandırılmadığı belirtildi.

ucan-sef-310x165.jpg
DO & CO AG'ın THY'ye karşı taahütlerini yerine getirmeye devam edeceğini ve kendisini mevcut ortaklığa bağlı görmekte olduğu belirtilen açıklamada, DO & CO AG'nin Türkiye'deki anlaşmalarına ve yatırımlarına bağlı olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "DO & CO AG, Türkiye'deki mevcut faaliyetlerine devam etme niyetinde olduğunu ve TURKISH DO & CO'nun üçüncü havalimanında THY ikram hizmetleri sağlayıcısı olarak seçilmemesi durumunda dahi İstanbul üçüncü havalimanına önemli ölçüde yatırımlar yapmaya istekli olduğunu bildirir." ifadeleri kullanıldı.

Bu haber toplam 6594 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
İlgili Haberler
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.