• BIST 12433.5
  • Altın 7301.11
  • Dolar 44.0611
  • Euro 51.1902
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 16 °C

THY büyüdü, 52 milyar TL’yi aştı

THY büyüdü, 52 milyar TL’yi aştı
Türk Hava Yolları'nın (THY) aktifleri bu yılın ilk yarısında 2015 sonuna göre yüzde 10 artarak 52 milyar 416 milyon TL'ye yükseldi.

İSTANBUL-Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan faaliyet raporuna göre, THY’nin aktifleri bu yılın ilk 6 ayında, geçen yılın sonuna kıyasla yüzde 10,02 artışla 52 milyar 416 milyon TL'ye ulaştı. Bu rakam, 2015 sonu itibariyle 47 milyar 638 milyon TL seviyesindeydi.

THY'nin net hasılatı ise bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,8 yükselerek 13 milyar 508 milyon TL'ye çıktı. Şirket, ilk yarıda 1 milyar 894 milyon TL net zarar açıkladı. THY, geçen yılın aynı döneminde 1 milyar 35 milyon TL kar elde etmişti.

THY, TRANSFER İLE AÇĞI KAPATTI
Raporda Türkiye'nin güneydoğusunda oluşan istikrarsız jeopolitik ortamın, 2015 yılından itibaren başlayarak 2016 yılı ilk yarısında da devam eden terör olayları ve paralelinde artan güvenlik kaygısı nedeniyle özellikle Türkiye'de ve Avrupa'da havayolu yolcu trafiğinin olumsuz etkilendiği belirtildi.
THY'nin, Türkiye'ye gelen yolcuda kayıplarını geniş network ağı ve alternatif şehirlere uçabilmesi ile kazandığı transfer yolcu artışı ile karşıladığı bildirildi.

YÜZDE 14 ARTıŞ
Raporda, şöyle denildi:
“THY’nın 2015 yılında havayollarının en büyük maliyet kalemi olan akaryakıt fiyatlarında yaşanan düşüş 2016 yılında da devam etti. Orta Doğu ve Avrupa’da yaşanan olumsuz olaylara rağmen 2016 yılı yarı yılda global yolcu trafiği yüzde 6 civarında büyüdü. THY'nin personel sayısı Haziran 2016 itibarıyla geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 14 artışla 23 bin 997 kişi oldu.”

TARIFELI YOLCU SEFERLER BAŞLATıLıYOR
Raporda geleceğe yönelik tahminler ise şöyle yer aldı:
"Ortaklık Yönetim Kurulu'nca, uçak durumuna bağlı olarak, Suudi Arabistan’ın Abha, Güney Sudan’ın Juba, Mısır’ın Aswan ve Luxor, Venezuela’nın Caracas, Yeni Gine’nin Conakry, Küba’nın Havana, Rusya’nın Mahaçkale, Ukrayna’nın Kharkiv, Polonya’nın Krakov, İspanya’nın La Coruna, Azerbaycan’ın Lenkeran, Angola’nın Luanda, Meksika’nın Mexico City, Fransa’nın Nantes, Endonezya’nın Denpasar, Tayland’ın Phuket, Romanya’nın Cluj, Tanzanya’nın Zanzibar şehirlerine ve Seyşeller’e tarifeli yolcu seferler başlatılmasına karar verildi.”

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.