• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

THY bombacısı kabin memuru

THY bombacısı kabin memuru
Türk Hava Yolları’nda son dönemlerde ardı ardına yaşanan bomba ihbarlarını kimin bıraktığı gündemi uzun süre meşgul etmişti.

İSTANBUL- Türk Hava Yolları’nın son aylarda üst üste yaşadığı bomba ihbarlarını yapan kişinin kimliği belirlendi. Türk Hava Yolları’nda son dönemlerde ardı ardına yaşanan bomba ihbarlarını kimin bıraktığı gündemi uzun süre meşgul etmişti.
Airport haber 'in haberine göre THY'nin son aylarda yaşadığı bomba ihbarlarının sırrı çözüldü. THY uçaklarının tuvaletlerinde bulunan bomba ihbarı notlarını kimin bıraktığına yönelik araştırmada sürpriz bir sonuca ulaşıldı. Habere göre Türk Hava Yolları ve emniyetin titiz çalışması sonucu bir uçaktaki ihbar notunu THY ekiplerinden birinin yazdığı tespit edildi.
THY'de görev yapan erkek kabin memurunun nasıl tespit edildiği ve hangi uçuştaki ihbarı yaptığı konusunda bilgi edinilemezken ihbarcının birden fazla uçuştaki bomba notlarını yazmış olabileceği belirtildi. İddialara göre kimliği tespit edilen kabin memurunun işine derhal son verildi. Olayla ilgili incelemelerin sürdüğü kaydedildi..

MİLYONLARCA LİRA ZARAR SOKTU!
THY'yi milyonlarca lira zarara sokan bu notları yazanın bir kabin memuru olduğu konusunda THY basın müşavirliği olayın adli makamlara intikal ettiğini belirtti ve şu açıklamayı yaptı:
"Konuyla ilgili sorumlu olduğu iddiası ile bir kabin memuru belirlendi. İş akdine son verildi. Ve suç duyurusunda bulunuldu. Detaylar adli makamlarda."

THY'de ikinci ''bombacı'' aranıyor
Asılsız bomba ihbarlarını yaptığı tespit edilen kabin memuru işten atılsa da ihbarlar sürünce, polis ikinci ihbarcının peşine düştü.

THY uçaklarına son birkaç ayda üst üste gelen 10’a yakın asılsız bomba ihbarı, havadaki paniği yere indirdi. Bir bomba notunda parmak izi bulunan kabin memuru işten atılsa da ihbarlar sürünce, polis ikinci ihbarcının peşine düştü.

Türk Hava Yolları (THY) uçaklarında bomba paniği yaşanmasına neden olan ilk ihbar, 29 Mart’ta İstanbul-Tokyo seferi yapan Boeing 777 tipi yolcu uçağının tuvaletinde bulundu. Notta, “C4 cargo-kargo C4 var” yazılıydı. Dev uçak, Sinop üzerinden Atatürk Havalimanı’na döndü. Uzman ekipler didik didik aradıkları uçakta patlayıcıya rastlayamasa da ardından THY uçaklarında peş peşe bomba ihbarı notları bulunmaya başlandı. Polis her notu inceledi, uçaktaki görevlilerin ifadeleri alındı.

PARMAK İZİ ÇIKINCA

17 Nisan’da İstanbul-Basel seferine çıkan uçağın tuvaletinde de bomba yazılı bir not kâğıdı çıktı. Ancak bu kez kâğıdın üzerinde parmak izleri vardı. Polis, izlerin bir kabin memuruna ait olduğunu tespit etti. Kabin memuru, mayıs ayında gözaltına alındı. İfadesinde “Yaşadığım bir sorunla ilgili yönetimle görüşmek istedim ancak benimle görüşmediler. Ben de notu yazdım” dediği öne sürülen kabin memuru adliyeden serbest bırakıldı. Diğer ihbarlarla bağlantısı bulunamayan kabin memurunun terör örgütü bağlantısı da tespit edilmedi. THY işine son verdiği çalışanı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şirkete maliyeti yüzbinlerce Euro’yu aşan asılsız bomba ihbarlarının arkası kesilmedi. Polis ikinci ihbarcıyı arıyor.

İşte o ihbarlar

THY uçaklarına tümü bu yıl içinde yapılan asılsız bomba ihbarlarının tarihleri ve seferleri şöyle:

29 Mart, İstanbul-Tokyo.

30 Mart, İstanbul-Sao Paulo.

17 Nisan, İstanbul-Basel.

18 Nisan, İstanbul-Tokyo.

6 Haziran, İstanbul- New York.

7 Temmuz, Bangkok-İstanbul.

Zararı hem maddi hem de manevi

THY yetkilileri, bu tür ihbarların son yıllarda yükselişte olan şirketin marka değerine zarar vermek amacıyla yapıldığını tahmin ettiklerini söylediler. Havacılık kurallarına göre uçaklarda bulunan bu tür ihbar notlarında olay havada gerçekleşirse, uçak en yakın meydana inmek zorunda. Pilot bu durumda, uluslararası havacılık kuralları gereği ‘patlayıcı madde prosedürü’ uyguluyor. Gizli bir kod ile en yakın uçuş kulesi ile temasa geçiyor, uçak en yakın meydana iniyor, yolcu ve valizler detaylı şekilde aranıyor. Uçak en az, varacağı havalimanına ulaşacağı süre kadar bekletiliyor.

Hürriyet
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.