• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 27 °C

THY, Bakanlıktan destek istedi

THY, Bakanlıktan destek istedi
Vilayet isimlerini uçaklara veren THY, uçak sayısının şehir sayısını geçmesi üzerine yeni isimler için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan destek talep etti.

İSTANBUL- Daha önce vilayet isimlerini uçaklara veren Türk Hava Yolları (THY), uçak sayısının şehir sayısını geçmesi üzerine yeni isimler için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan destek talep etti. THY Genel Müdürü Temel Kotil, uçak isimlerini koyma noktasında bakanlıktan destek istediklerini ifade etti.

İsim verme sürecinde Türkiye'nin önemli yerleri ve kavramlarını kullanmak isteyen THY, bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yönlendirmesini talep etti. Temel Kotil, bugüne kadar şehir isimleri verdikleri uçaklara bundan sonra Türkiye'nin önemli yöreleri ile kavramlarının isimlerini vermeye başladıklarını kaydetti.

 

Uçak sayısının artması ile birlikte şehir isimlerinin bittiğine işaret eden Kotil, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan konuyla ilgili destek aldıklarını, isimleri bakanlığın tespit edeceğini dile getirdi.

Şu anda Türkiye'nin tüm illerinin isimlerinin uçaklara verildiğini aktaran Kotil, "Uçak sayısının artmasından dolayı isim bulma konusunda Kültür Bakanlığı'ndan yardım talep ettik. Kendilerine isim belirlemeleri için ricada bulunduk. Bundan sonra Türkiye'nin önemli olan yöreleri, kavramları, isimlerini yazıyoruz. Biz daha çok Kültür Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda isim vermek istedik. Türkiye'de bazı ilçeler şehir olursa, onların isimlerini verecek uçaklarımız da var" diye konuştu.

 

THY'nin ilk kurulduğu yıllarda uçakların bağış yoluyla temin edildiğini ifade eden Kotil, konuyla ilgili tarihi bir fotoğrafı gösterdi. THY'nin ilk zamanlarında uçak alacak durumun olmadığını belirten Kotil, o dönemde kuruma yapılan bir uçak bağışına dair fotoğrafın kendilerine ulaştırıldığını ifade etti.

 

Kotil şunları söyledi: "Cumhuriyet'in ilk yıllarında iller uçak alarak kuruma hediye ediyormuş. Elimize bir fotoğraf ulaştı. THY'nin nereden geldiğini göstermesi açısından önem taşıyor."

Gebze'nin hediye ettiği uçaktan bahseden Kotil, "Hediye edildiği için bu isim verilmiş. Buna dair tarihi bir fotoğraf. Uçaklara isim yazma alışkanlığı da buradan geliyor. Fotoğraftaki, yüzlerdeki ifadeleri görüyorsunuz. O zaman Gebze bağışlamış. 1933 öncesinden bahsediyorum. İnsanlardaki heyecanı görüyorsunuz. Bu fotoğraf bizi son derece duygulandırdı." şeklinde konuştu.

 

Kotil, Türkiye'ye mahsus bazı isimlerin yanı sıra, özellikle yurt dışı seferlerde ürünlerin de tanıtımının yapılmaya çalışıldığını kaydetti. Konuyla ilgili bir örnek veren Kotil, şöyle devam etti: "Mesela biz uzun uçuşlarda kayısı veriyoruz. 4 kayısı bir arada. Onu tatlı olarak veriyoruz. Malatya'nın kayısısı çok meşhur. Elimizden geldiği kadar yörelere mahsus ürünleri değerlendirmeye gayret ediyoruz."

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.