• BIST 8872.85
  • Altın 3007.928
  • Dolar 34.2845
  • Euro 37.163
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 4 °C
  • Antalya 16 °C

THY acentelerden destek bekliyor

THY acentelerden destek bekliyor
Online bilet satışı yüzünden bir çok seyahat acentesi ek başka mesleklerle hayatını sürdürmeye çalışırken THY'nin acentelerden destek istemesi herkesi şaşırttı.

İSTANBUL- Türk Hava Yolları yeni açtığı uçuş noktalarında satışlarını artırmak için seyahat acentelerinden destek istemeye başladı. Online satışları seyahat acentelerini kıran kırana vururken ve bir çok seyahat acentesi bilet satışı yerine ek başka mesleklerle hayatını sürdürmeye çalışırken THY'nin acentelerden destek istemesi herkesi şaşırttı. 

UÇAK BİLETi SATIŞINDA GÜVEN DUYGUSU ACENTEYE YÖNELTİYOR
Dünyanın bir çok ülkesinde online uçak bileti satışının veya diğer turizm çeşitlerinin satışlarında yeterli olmadığını görmeye başladıklarını belirten seyahat acenteleri “Birebir satış dediğimiz sistemin gücü her zaman öndedir. Müşteri bilet aldığı yerin vendiği güvence ile yola çıkar. Hatta bir çok şirket sürekli olarak aynı seyahat acentesini kullanarak kendini güvenceye alır. Bu system tatile çıkanlar içinde geçerlidir. Online satışta güven sarsıldı. Acentelerin sattıkları biletin arkasında durmaları ve müşteriye rahat, huzurlu tatil sunmaları güven veriyor. Güven seyahat acentelerinin sattıkları bilet fiyatında aldıkları küçük komisyonların önüne geçti. Antık müşteri güven istiyor” dediler.

ENERJİ SAVAŞLARI TURİZMİ VURDU
Savaşlar, huzursuzluklar ve güçlü ülkelerin yayılma politikaları ve ortaya çıkan enerji savaşları sonucu dünyayı saran ekonomik krizden en çok etkilenen turizm sektörü oldu. Geleceğini göremeyen ülkelerin halkları tatillerini yakın bölgelerde ve ucuza geçirmek için çareler ararken turizm sektöüründe bir tok oteller, acenteler ve hatta havayolları iflasın eşiğine geldi.

THY YENİ DİSTİNASYONLARA DESTEK İSTİYOR
Havacılık sektöründe büyümeyi hedefleyen Türk Hava Yolları ise dünyada insanların adını sanını bilmediği yerlere uçarken ekonomik krizden pazar payını kaybetmeye başladı. Yeni yatırımları yaparken, bir çok destinasyonda yolcu azalması üzerine THY, Türkiye’nin bilet satan ve turlar düzenleyen seyahat acentelerinden destek istemeye başladı. Özellikle huzursuzluk yaşayan ülkelerdeki distinasyonlarda sıkıntı çeken THY, açentelerle yaptığı toplantılarda bölgelerde turizm adına herhangi bir sıkıhntı olmadığını anlatmaya başladı.

Türk Hava Yolları’nın satış artırmak istediği ve seyahat acentelerinden destek beklediği başlıca uçuş noktaları şöyle:

ZAG-Zagreb
AQJ-Akabe
LJU-Ljubljana
SSH-Şarm El şeyh
ACC-Akra
JIB-Cibuti
MGQ-Mogadişu
TLS-Toulouse
ADD-Addisababa
GOA-Cenova
ATH-Atina
SAH-Sanaa
ADE-Aden
MLA-Malta
BRE-Bremen
TLV-Tel Aviv
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.