• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

THTDC Başkanı Meri İstiroti oldu

THTDC Başkanı Meri İstiroti oldu
Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTDC İcra Kurulu Başkanlığına Liv Hastanesi Genel Müdürü Meri Istiroti seçildi.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTDC  İcra Kurulu Başkanlığına Liv Hastanesi  Genel Müdürü Meri Istiroti seçildi. Sürmeli İstanbul Hotel’de yapılan Genel Kurul’da THTDC Genel Sekreterliğine Yunus Gürkan (Msl Consultancy),  Genel Sekreter Yardımcılığına Hasan Arslanyüreği (Liv Hastanesi),  Diş Ilişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcılığına Levent Baş (Gusib Danişmanlik ve Araci Kurum Sahibi),  Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcılığına Banu Başaran (Medibiz Sağlik Hizmetleri Dnşm) getirildi.

thtdc-konsey.jpg

meri-istroti.20150108195946.jpg

MERİ İSTROTİ: ÖNEMLİ OLAN TÜRK DOKTORLARININ BAŞARISIDIR

THTDC yeni İcra Kurulu Başkanı Meri İstroti "Bu yıl meslekte gümüş yılımı kutluyorum. Bu meslekteki hayatımın yarısını Emin Çakmak ile geçirdim. İlk zamanları yaptığı çalışmalara şaşırmıştım. Ancak aradan geçen süre içinde yaptığı çalışmaların olumlu olduğunu görerek yanında oldum.Çünkü Emin Çakmak Türkiye'de sağlık turizminin konuşulmasına önderlik eden biri olarak yer aldı. Türkiye'de biririnden modern, etkileyici 550 hastane ve 2 bin tıp merkezi vardır. Ancak dünyada fark yaratacak olan değerli Türk doktorlarının tibbi başarısıdır. Doktorların matematiksel başarıları ortadadır" dedi.

thtdc-kon.jpg

thtdc-k3.jpg

thtdc-emin3.jpg

EMİN ÇAKMAK: BİR ELİN PARMAKLARI KADARDIK

Toplantıda konuşan THTDC Kurucu Başkanı ve Dünya Sağlık Turizmi Konseyi-GHTC Başkanı Emin Çakmak 2005 yılında sağlık turizmi için yola çıktıklarında bir elin parmakları kadar olduklarını belirterek “Sağlık turizmi için başlattığımız çalışmamız 10’cu yılındadır. Turkiye’de sağlık turizmini ilk günkü heyecanla iyi bir yerlere taşıdığımıza inanıyorum. Yaklaşık 300’e yakın uluslarası etkinliğe imza attık.Yurtdışında fuarlar yaptık. Alım heyetleri ile basın mensupları ve seyahat acentelerini Türkiye'de ağırladık. Yanımızda Türkiye'nin sayılı kurumları vardı. Onların katılımıyla bunları gerçekleştirdik” dedi.

thtdc-k9.jpg

THY HER ZAMAN YANıMıZDA OLDU

Halen Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı olarak 52 ülkenin yönetiminin Türkiye'de olduğunu belirten Emin Çakmak THY’nin her zaman yanlarında olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:  “THY’nin uçtuğu her destinasyona gittik. THY her zaman yanımızdaydı ve her zaman uluslarararası tanıtımda gidiş gelişlerimizde desteklediler. Bu gibi çalışmalarda sadece ulaşım değil iyi doktorların ve teknik alt yapının olmasıyla destinasyon konumuna geliniyor. Türkiye’nin dışında bir çok ülke sağlık siteleri kurdular ancak başarılı olamadılar Bunun en büyük örneği Dubai Sağlık Turizm Bölgesi projesidir. Yetişmiş doktorları ve sağlık ekipleri yoktu. Ancak Türkiye’nin sağlık sektöründe yetişmiş değerli doktorları ve sağlıktaki büyük  gelişmeleri nedeniyle dünyada hala şansı vardır. 

thtdc-emin1.jpg

TÜRKİYE DAHA YOLUN BAŞINDA

Sağlık turizminde rakip ülkelerin yaptıklarına baktığımızda daha yolun başında olduğumuzu görüyoruz. Hindistan ve Tayland'da sağlık turizmi havalimanında başlayıp havalimanıda biten entegre bir çalışma ile yürütülüyor.

thtdc-k7.jpg

FUARLARDA TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİNİ TANITIYORUZ

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi olarak her yıl dünyada düzenlenen uluslararası büyük 5 turizm fuarında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlimte yer alıyoruz. Bu fuarlarda THTDC üyelerinin tesislerini, Türkiye'nin sağlık turizmindeki imkanlarını ve Türkiye’yi önemli bir sağlık turizmi destinasyonu olarak tanıtıyoruz. Bu arada bir çok ülkede kendi giriyimlerimizle ve gayretimizle sağlık turizmi fuarları düzenliyoruz. Türkiye'nin sağlık turizmini tanıtmak için dünyaya yönelik bir algı yönetimi ile çalışıyoruz.

thtdc-emin5.jpeg

YURTDIŞI OFİS SAYIMIZ 144’E ULAŞTI

Türkiye’nin sağlık turizmi destinasyonu olduğunu anlatmak için sürekli olarak dünyanın her ülkesinde tanıtıma ihtiyacımız var. THTDC'nin bu gün 85 ülkede temsilcileri oluştu. Bunlara bağlı alt ofislerle birlikte ofis sayısı 144’e ulaştı. 2013’te Monako’da kurduğumuz ve Türkiye'nin şahsımda başkanlığını yürüttüğü Dünya Turizm Konseyi-GHTC bugün 52 ülkeye ulaştı. Bu ülkeler kendilerini sağlık turizmi destinasyonu olarak tanıtmaya uğraşıyorlar. Yani sağlık turizminde dünyada 52 ülke rakibimiz olarak çalışıyor. Türkiye olarak yaptığımız çalışmalarla bu ülkeler arasında iyi bir noktaya ulaştık.

thtdc-emin6.jpg

TÜRKİYE SAYISAL OLARAK DÜNYADA 5’Cİ SIRADA

Bu günkü verilere göre ABD, Almanya, Tayland, Hindistan'dan sonra Türkiye sayısal olarak 5’ci sıradadır. Bakanlık ve devlet teşviği düzeyinde 52 ülkede olmayan teşvikler Türkiye’de var. Kasm ayında Avrupa Özel Hastaneler Birliği Genel Kurulu’nu İstanbu’da yaptık. Teşviklerden bahsettim Avrupa ülkeleri beni hayretle dinlediler. Hiçbir Avrupa ülkesinde böyle teşviklerin olmadığını söylediler."

EMİN ÇAKMAK: AFRIKA’DA VİZE ENGELİNİ AŞMAYA ÇALIŞIYORUZ
Emin Çakmak, Afrika'yı ihmal etmediklerini bilakis bu böleye olan çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek şöyle devam etti: “2010 ile 2012 yılları arasında Afrika’da 22 ülkeye giderek riskli bölgelerde acenteler, sigortalar, doktorları topladık. THY’nin desteğiyle bu noktalarda tanıtımlar yaptık. Daha sonra Türkiye'ye hasta akışı başladı. Nijerya, Senegal, Kenya, Somali, Sudan ve diğer ülkelerden küçük sayılarda hasta geliyor. Ancak hala istediğimiz sayılara ulaşamadık. Göç akımı nedeniyle bu ülkelere uygulanan vize engeli yüzünden bu sayıyı yukarılara çekemiyoruz."

thtd33.jpg

AFRIKA’YA KAPıDA VIZE UYGULAMASı ISTEDIK

Emin Çakmak vize engelini aşmak için Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti:  "Vize engelini aşmak için 2010 yılında o dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığımız görüşmede Uzakdoğu’dan gelenler için hayata geçirdiğimiz kapıda vize uygulamasını getirmek istiyoruz.  Aynı uygulamanın Afrika ülkelerinden gelenler için uygulanmasını gündeme taşıdık. O dönemde özellikle Hindistan pazarı için Schengen, ABD ve İngiltere vizesi taşıyan Hint vatandaşlarına kapıda vize uygulamasını gerçekleştirdik. Afrika’da da zengin ailelerin cebinde bu vizelerin bulunduğunu biliyoruz. Afrika için bu uygulamayı başlattık. Afrika’da zengin üst tabaka üç dakikada e-vize alarak Türkiye’ye gelebiliyor. Göç veren ülkeler olduğu için Dışişleri Bakanlığı çok hassas davranıyor. Dışişleri Bakanlığı’ndan sağlık vizesi şeklinde bir vize uygulamanın başlamasını istedik. İngiltere sağlık vizesini 24 saatte veriyor. Bunu örnek gösterdik. Hastaneden teyit mektubu gerekiyor ve vize alınıyor. bu uygulamanın seçimlerden sonra Temmuz-Ağustos’ta çıkacağını sanıyorum."

RUSYA ETKİNLİKLERİ TALEBİ ARTIRDI
Emin Çakmak Ortadoğu ülkeleri ve Rusça konşan 21 ülkeye yönelik çalışmaları şöyle özetledi: "Sağlık turizmine başladığımızda ilk olarak 125 seyahat acentesini Türkiye’ye getirdik. Kuveyt, Katar, Bahreyn’e yüklendik. Hatta o ülkelerin Sağlık Bakanlarıni Türkiye'ye getirdik. Bunu yaparken Almanya’nın Lufthansa ofislerinde kurdukları network ofislerinin benzerini bu ülkelerde kurduk ve hastaların yanında olduk. Ancak Almanya’nın yaptığı gibi Türkiye’den doktorları oralara götürüp poliklinik hizmeti veremedik. Bunun üzerine Rusya’ya yöneldik. Kiev merkezli çalışmaları gerçekleştirdik. Ön hazırlıkları yapmak üç yılımızı aldı. 2012 yılında ancak Rusça konuşulan ülekelerde katıldığımız fuarlar ve bizim düzenlediğimiz fuarlar ile algı yönetimi oluşturduk. Fuarlar ve workshop faaliyetlerimiz sonrası aylık talepler giderek arttı.

thtc12.jpg

NEDEN TÜRKİYE’YE GELMİYORLAR?

Bu çalışmalar sonucunda Kiev ofisine 980 başvuru alındı. Bu sayı 2014 te 1300 başvuruya çıktı. yapılan temasların yüzde biri gerçekleşti. Bunun sebeplerini ve başvuru yapan hastaların neden Türkiye’ye gelmediklerini araştırdık. THTDC olarak 312 kurumsal üye ile Türkiye’nin ve dünyanın bu konuda en büyük konseyiyiz. Türkiye're hastanelerin yabancı hasta birimleri sadece İstanbul merkezli tutuldu.

FARKLI FİYATLAR HASTA KAÇIRIYOR
Buralara konulan kısıtlı personel ile yurtdışı network ofislerinden gelen başvurulara cevap vermeye çalıştılar. Başvuruları hastanelere gönderdik, bazılarından teklif bile alamadık. Bazılarından ise aşırı fiyatlar geldi. Konseyde 7-8 grup hastanesi bulunuyor. Gelen talepleri ihtisaslara göre uygun görülen 3-4 hastaneye açtık.Ancak bir ameliyat için her hastaneden farklı fiyatlar gelince, hastaya sunmakta zorlandık. Sonunda hasta başka ülkelere kaçtı. Bu konuda bir istikrara ve iyi hizmete ihtiyacımız olduğu ortaya çıktı.

MISAFIRPERVERLIKTE EMEKLİYORUZ
Yaptığımz araştırmada başvuru yapan hastadan gelen geri dönüşte Avrupa ülkeleri bilel bizim altımızda fiyatlar verildiğini gördük. Hatta sağlıkta geri kaldığını düşündüğümüz İngiltere bile bizden aşağı fiyatlar veriyor. Bu da bizim rekabet gücümüzü kırdı. Gelen hastaların memnuniyet seviyesini üst seviyelere taşıyamadık. Misafirperverlik hizmetinde hala emekliyoruz. Dünyada en çok hasta alan ülkelerden olan bir Tayland’a ulaşamadık.”

thtdc9.jpg

thtdc8.jpg

SAĞLIK TURİZMİNDE AFRİKA’YA YÖNELMELİYİZ

Toplantıya katılanlar ise görüşlerini şöyle sıraladılar.
Neolife’dan Ahmet Deniz Yurt “Eski pazarları bırakıp yeni pazarlara yönelmeliyiz. En önemli olan yeni pazar batı Afrika’ya yönelmeliyiz”dedi.

thtdc-3.jpg

HAKAN TARAKÇı: RUSYA’YA TOPLU TANıTıM LAZıM

Dr.Hakan Tarakçıoğlu, “Hindistan’ın 3 milyar cirosunda Nijerya’nın birinci sırayı aldığı ayda 5 milyonun üzerinde hasta aldıklarını gördük. Türkiye Sağlık turizmi’nin Afrika’ya odaklanması gerekiyor.  Ancak Hindistan’ın fiyatlarıyla rekabet etmekte güçlük çekiyoruz. Ruslar Türk tıbına inanmıyor. Türkiye’ye karşı bir sempati yok. Kore hükümetinin desteklediği toplu hareketle bizden çok hasta alıyor. Rusyada başarılı olmak için Rus pazarında toplu halde güçlü bir tanıtım yapılması gerekiyor.”

thtdc-k-15.jpg

HASAN ARSLANYÜREĞI: RUSYA’DA ÇALIŞMA YAPMALIYI
Z
Liv Hospital İşletme Müdürü Hasan Arslanyüreği “Rusça konuşan ülkelerle çalışmalar yapmalıyız. Türkiye’yi yeterince tanıtamıyoruz. Algı eksikliği var” dedi.

mustafa-cakir.jpg

MUSTAFA ÇAKIR: RUSYA’DA İYİ TANITIM YAPMALIYIZ

Samsun Haberexen Grubu Başkanı Mustafa Çakır Rusya’ya yönelik tanıtım hamlesi yapılması gerektiğini belirterek “Rusya’da Türkiye’yi yeterince tanımıyorlar. Rusya krizi atlatacaktır ve büyük bir pazardır. Rusya pazarı önümüzdeki yıllarda Türkiye için büyük bir fırsattır. Bunu güçlü bir tanıtımla  değerlendirmeliyiz” dedi.

TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİ KONSEYİ-THTDC’NİN YENI YÖNETIMI
THTDC Genel Kurulu’nda oybirliği ile Kabul edilen yöne yönetimi şu isimlerden oluştu:

ONURSAL BAŞKAN:        

Dr. Muharrem Usta-Medikal Park Grubu

 YÜKSEK ISTIŞARE KURULU BAŞKANI  VE ÜYELERI

 Başkan: M. Hamdi Sengel-Başbakanlik Müşaviri

 YÜKSEK ISTIŞARE KURULU ÜYELERI:

Prof. Dr Alper Demirbaş Organ Nakli Bölüm Başkani –Medikal Park Antalya

Prof. Dr. M.Akif Yeşilipek -Organ Nakli Medikal Park Antalya

Prof. Dr. Erdal Karaöz -Liv Hastanesi Kök Hücre Bölüm Başkani

Prof. Dr. Yaman Tokat -Genel Cerrahi Ve Organ Nakli Bölüm Başkani Florence Nightingale Hastanesi

Prof Dr. Hasan Biri -Koru Hastanesi Yönetim Kurulu Başkani / Ankara

Prof. Dr. Oktar Asoğlu-Liv Hastanesi Tibbi Direktör Kanser Cerrahi

Dr. Murat Dayanıklı-Medibiz Sağlik Hizmetleri Danişmanlik

Dr. Turgut Gür -TYD Türkiye Turizm Yatirimcilar Derneği Onursal Başkani

Dr. Cüneyt Sağdıç -Marmara Üniversitesi Turzim Fakültesi Öğretim Üyesi

Dr. Kamil Kasabalı-Ankara Tamamlayici Tip Ve Akapuntur Derneği Ynt.Krl. Üyesi

Dr. Cüneyt Ersoy -Aid Assistance Yönetim Kurulu Başkani

Ismail Dernek    Bozlu Holding Neolife Sağlik Merkezi Ynt.Krl. Üyesi

Süha Öncü- PYD Finans Danişmanlik

Necip Boz -TÜROFED -Türkiye Otelciler Federasyonu Genel Koordinatörü

YÖNETIM VE ICRA KURULU      

Kurucu Başkan: Emin Çakmak Hello Turizm Genel Müdürü

İcra Kurulu Başkanı : Meri Istiroti-Liv Hastanesi  Genel Müdürü

Genel Sekreter: Yunus Gürkan -Msl Consultancy

Genel Sekreter Yrd.: Hasan Arslanyüreği -Liv Hastanesi

Diş Ilişkilerden Srm. Bşk. Yrd.:  Levent Baş -Gusib Danişmanlik Ve Araci Kurum

Eğitimden Srm. Bşk. Yrd.: Banu Başaran-Medibiz Sağlik Hizmetleri Dnşm.

Yönetim Kurulu Üyesi:  Aysun Ucar -Medical Park Hastaneler Grubu

Yönetim Kurulu Üyesi: Dr.Mehmet Erdoğan-Medicana Hastaneler Grubu

Yönetim Kurulu Üyesi: Tümay Mercan-Kocaeli Sağlik Trzm. Drn. Başkani

Yönetim Kurulu Üyesi:  Ali Cengiz Yilmaz -Antalya Sağlik Trzm. Drn. Başkani

Yönetim Kurulu Üyesi: Dr. Hakan Tarakcioğlu -Kent Hastanesi Izmir

Yönetim Kurulu Üyesi: Samet Bilgen-Medicabil Hastanesi U.H.D.

Yönetim Kurulu Üyesi: Efe Ersoy-Aid Assistance

Yönetim Kurulu Üyesi ve Gnl Koor. : Şadan Cerit-THTD Sağlik Turizm Konseyi

YÖNETIM KURULU ÜYELERI VE GRUP BAŞKANLIKLARI

3.YAŞ VE EMEKLI TURİZMİ GRUP BAŞKANI: Kamil Yüceoral  / Emk. Müsteşar Ve Başbakan Baş Müşaviri

TERMAL VE MEDİKAL SPA GRUP BAŞKANI: Ümit Uysal /Korel termal Otel Afyon

SAĞLIK YAŞAM VE DETOX GRUP BAŞKANI: Burak Cankat / Detox Bay Bordum

HASTANELER GRUP BAŞKANI: Doç Dr. Faruk Yenicilek  / Yeditepe Üniversite Hastanesi Baş Hekim

DİŞ KLINIKLERI GRUP BAŞKANI: Murat Özel /  Dentistanbul Ynt.Krl. Üyesi.  

DİŞ KLINIKLERI GRUP BAŞKAN YARDIMCISI: Dr.Mehmet Işlek / Özel Antalya Halk Diş  Sağliği

ESTETIK KLINKLERI GRUP BAŞKANI: T.Kaan Özsaraç / Esteword Hastanesi

FIZIK TEDAVI VE REHABILITASYON GRUP BAŞKANI: Köksal Holoğlu  / Romatem Ykb

ARACI KURUM VE ASSISTANT FIRMALARI GRUP BAŞKANI: Neslihan Kahraman /  N&N Sağlik Hizmetleri

SPA AND WELLNESS MERKEZLERI GRUP BAŞKANI: Hakan Balcan / Richmond Nua / Sapanca

OTELLER GRUP BAŞKANI: Riza Elibol  / Swissotel Grand Efes / Izmir

ACENTELER GRUP BAŞKANI: Ergun Güvenç  / Karnak Travel Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlari

IÇ ANADOLU BYK BAŞKANI: Dr.Aylin Yaman / Güven Hastanesi Genel Müdür / Ankara

EGE BYK BAŞKANI: Dr .Nur Balaban / Tinaztepe Hastanesi Yhd. / Izmir

AKDENIZ BYK BAŞKANI: Dr. Ferhat Kayan / Kayan Sağlik Hizmetleri / Antalya

GÜNEY MARMARA BYK BAŞKANI: Prof Dr. Ömer Bilgen / Medicabil Hastanesi Ykb / Bursa

GÜNEY MARMARA BYK BAŞKAN YRD.: Dr. Pakize Özlem Kirbayir / Park Dental / Bursa

GÜNEY DOĞU BYK BAŞKANI: Musa İnal / Özel Mediline Adana Hastanesi / Adana

KARADENİZ BYK BAŞKANI: Mustafa Çakır  / Haberexen Grubu / Samsun 

DİSİPLİN KURULU

Başkan: Ersan Atsür -Orion Tur

Üye: Erol Arslan -Medical Park

Üye: Serdar Kurt -Adem And Havva Sağlik Danişmanlik                                   

DENETİM KURULU

Başkan: Haluk Aksoy     Kunet Tour

Üye: Çağtay Tekgüzel     -Talya Göz

Üye:  Fatih Alaç-Aid Assistance

MÜŞAVIRLER

Hukuk Müşaviri:  Av. Ahmet Şengel-Ankara, Av. Deniz Topcu-Istanbul

Basın Müşaviri:  Özkan Altintaş

Mali Müşavir:  Kemal Çolak



fuar.jpg

YENİ FAALİYETLER

Daha sonra yeni dönem fuar workshop faaliyetleri anlatıldı.

ÖNGÖRÜLEN 2015 WORKSHOP ÇALIŞMALARI ŞÖYLE:

Mart 2015 İngi̇ltere – İskoçya – İrlanda, Mayis 2015 Kazaki̇stan – Taci̇ki̇stan,  Hazi̇ran 2015 Özbeki̇stan – Kırgizi̇stan, Eylül 2015 Kiev – Beyaz Rusya, Aralık 2015 Moskova

World Travel Channel-WTC TV ile birlikte hazırlanan “Yıldız Türk Doktorlarımızı Dünyaya Tanıtıyoruz” projesi hakkında bilgi verildi.

Türkiye Sağlık Turizminin tanıtım filmini çekilmesi, Türkiye sağlık turizmi Portalinin oluşturulması konusu görüşüldü.
İstanbul’da düzenlenecek olan Türkiye’nin en büyük turizm fuarı EMİTT 2016 ile eşzamanlı olarak Eurasia Sağlık Turizmi Fuarı ve Konferansı’nın düzenlenmesi hakkında görüşler alındı.
THTDC’nin yurtdışı ofislerinin sayısının artırılarak desteklenmesi hakkında görüşüldü.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.