• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

THK'nın çekim sürprizi

THK'nın çekim sürprizi
-Kurban Bayramı'nın 3. gününde İstanbul sahillerinde görülen motorlu yamaç paraşütleri, izleyenlere sürpriz görüntüler sundu.

İSTANBUL -Kurban Bayramı'nın 3. gününde İstanbul sahillerinde görülen motorlu yamaç paraşütleri, izleyenlere sürpriz görüntüler sundu. Bakırköy Sahili'nden Haliç'e kadar olan alanda uçuş yapan ve Türk Hava Kurumu adına belgesel hazırladıkları öğrenilen ekibin İstanbul semalarındaki uçuşu, vatandaşlara bayram hediyesi oldu. Uçuşun ardından projeyi değerlendiren hava fotoğrafçısı Ali Kabaş, uzun yıllar hava fotoğrafları çektiğini, her ne kadar eğlenceli gibi görünse de yaptıkları işin zorlu taraflarının bulunduğunu anlattı.

Zeytinburnu Belediyesi önündeki sahil parkından havalanan ve gökyüzünde birbiri ardına seyreden iki hava aracı görenleri şaşırttı. Daha çok kayalık ve dağlık alanlarda görmeye alışık olunan yamaç paraşütü bu kez motor farkıyla İstanbul'da vatandaşların karşısına çıktı. Vatandaşların şaşkın bakışları arasında gökyüzünde süzülen ve tek kişilik iki adet motorlu yamaç paraşütünün gerçekleşirdiği uçuş, Bakırköy sahili ile Haliç'e kadar uzanan bölgede seyirlik görüntüler oluşturdu. Uçuşu tamamlayan ve Zeytinburnu'ndaki kalkış noktasına dönen uçuş ekibi yorucu yolculuklarını keyifli olarak değerlendirdi.

 

Uçuşlarını Türk Hava Kurumu adına gerçekleştirdiklerini ve bir belgesel hazırladıklarını anlatan uçuş ekibi fotoğrafçısı Ali Kabaş, keyifli olmasına rağmen yaptıkları işin zorlu olduğunu anlattı. Vatandaşların kendilerini 'bayramı havada geçiren macearaperest insanlar' olarak görebileceklerini, ancak aslında iş amacı ile soğuk havada İstanbul'u havadan görüntülediklerini kaydetti. Kendilerine imrenen vatandaşları Türk Hava Kurumu bünyesindeki kurslara katılmak sureti ile lisans almaya davet eden Kabaş, eğitimsiz olarak yapılacak uçuşları tavsiye etmediğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.