• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Tekirdağ bedesten çevresi açıldı

Tekirdağ bedesten çevresi açıldı
Tekirdağ Belediyesi, tarihi bedesten çevresine yaptığı dükkanları tarihi dokuyu kapattığı için yıktı. Bedesten, tarihi dokuya uygun olarak yeniden restore edilecek.

TEKİRDAĞ -Tekirdağ Belediyesi, tarihi bedesten çevresine yaptığı dükkanları tarihi dokuyu kapattığı için yıktı. Belediye tarafından projelendirilen bedesten, tarihi dokuya uygun olarak yeniden restore edilecek.

Tekirdağ'da bulunan tarihi Rüstem Paşa Bedesteni restore edilerek canlandırılacak. Tekirdağ Belediyesi tarafından projelendirilmesi yapılan bedestenin restorasyonuna 2008'in Ocak ayında başlanıyor.

 

Belediye tarafından geçen yıl hazırlanarak Anıtlar Kurulu'ndan onay alınan 'Bedesten ve çevresi koruma ve yaşatma' projesinin çok kısa zamanda hayata geçirilmesi için çalışmalar hızlandırıldı.

 

Bedesten esnafıyla Belediye geçen aylarda toplantı yapan Belediye Başkanı Ahmet Aygün, kiracılardan bedesten etrafındaki dükkânları boşaltmalarını istemişti. Projenin ilk ayağı olarak bedesten çevresindeki çarpık yapılamaların yıkımına başlandı.

 

Bedesten çevresindeki belediyeni önceki yıllarda yaptığı dükkanlarının yıkımına başlandı. Bazı dükkan sahipleri yıkımın tebligattan hemen sonra olması nedeniyle tepki gösterdi. Esnaf yıkım ekiplerini görünce dükkan içerisindeki malzemelerini dışarı çıkarttı. Esnafın dükkanlarını boşalmasının ardında ekipler yıkımı gerçekleştirdi.

 

Tekirdağ'da bir meydanın olmadığını dile getiren Aygün, bedesten çevresindeki binaların yıkılmasıyla bu sorunun ortadan kalkacağını kaydetti.

 

Dükkanlarını boşaltacak olan esnafın, yeni yapılan Perakendeciler Çarşısı'na taşındığını ifade eden Aygün, Tarihi özelliği yıllardır arka planda kalan bedestenin yeni düzenlemenin ardından tarihi yapısının ortaya çıkacağını ifade etti.

 

Başkan Aygün, "Uzun yıllardır yapımı düşünülen ve bir türlü gerçekleşmeyen bedesten çevresi düzenlemelerine ilk kazmayı vurduk. Tarihi dokunun yeniden canlanması için yoğun bir çalışma başlattık. Tekirdağ'ımız için ne vaat ettiysek birer birer hayata geçiriyoruz. Bedesten konusunda da halkımıza söz vermiştik. Bu sözümüzü de yerine getiriyoruz. Tekirdağ'ı yaşanılabilir, estetik görünümü olan, dışarıdan gelenlerin rahat ve huzur içinde gezecekleri ve konaklayabilecekleri bir şehir haline getirmek için gücümüz yettiğince çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.