• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 19 °C

''Tek tip otelcilik anlayışıyla turizmi 12 aya çıkaramayız''

''Tek tip otelcilik anlayışıyla turizmi 12 aya çıkaramayız''
Hüseyin Aydoğan,'' Antalya 52 yıl içinde yatak kapasitesini çoğunluğu yüzde 90 oranında aynı tek tip anlayışına bağlı 3 vinden 680 bine ulaştı.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya-
Antalya'ya tatile gelen Alman,İngiliz, Orta ve Kuzey Avrupalı turistler ile Baltık ülkesi turistler alternatif turizmde farklı aktivitelere katıldığı turizm destinasyonu Manavgat.. Antalya 425 beş yıldızlı oteli 680 bin yatak kapasitesi ile 16 milyon yabancı  ve 4 milyon yerli turisti ağırlayan Antalya; yıllık ülke ekonomisine 12 milyar ABD doları döviz girdisi sağlıyor.

huseyin-aydogan-001.jpg1970 yılında turizmle tanışan Antalya 3 bin yatakla başladığı konaklamada 2022 yılında 680 bine ulaştı.Antalya Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan,'' Antalya 52 yıl içinde yatak kapasitesini çoğunluğu yüzde 90 oranında aynı tek tip anlayışına bağlı 3 vinden 680 bine ulaştı. Antalya kitle turizminde yeterli doyuma ulaştı.  Birbirinin deniz görüntüsünü keserek yeni bir otel dikmek turizmcilik değildir. Bu dünya  turizm literatüründe tek tip otelciliktir. Yumurtaları tel sepete koyma demektir. Bir kriz anında sepetteki tüm yumurtalar kırılır Turizmi Antalya'da 12 aya çıkarmanın yolu turizmi çeşitlendirerek, farklı konseptlerde oteller inşa etmektir.'' dedi.  

huseyin-aydogan-002.jpg

    ANTALYA 52 YILDA KONAKLAMADA YATAK KAPASİTESİNİ 3 BİNDEN 680 BİNE ÇIKARDI
 Türkiye turizminin amiral gemisi olan Antalya Akdeniz çanağında kitle turizmi ile isimlendirilen deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra eko, botanik, kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turizmi, bisiklet, doğa sporları, spor, golf, ornito (kuş bilimi), su sporları (rafting ve kano) tenis, kongre ve  Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan organ nakli ve değişik poliliklerde yapılan tedavilerle sağlık turizminde de söz sahibi  bir şehir.

TURİZMİ 6-7 AYDAN 12 AYA ÇIKARMADA; TEK TİP OTELCİLİK ANLAYIŞINDAN VAZGEÇMELİYİZ

Antalya'ya gelen 16 milyon turistin üçte birini Türkiye'ye gelen turistin yüzde 17'sini ağırlayan turizm destinasyonlarından biride Antalya'nın Manavgat ilçesi . Manavgat 300 bin yatak kapasitesi , 235  beş yıldızlı otelle yıllık 5 milyon turist ağırlamaya bağlı yıllık 4,5 milyar Euro döviz girdisi sağlıyor. 

          Manavgat, Türkiye'de Manavgat, Naras ve Oymapınar barajları ile enerji üreten üç barajı bünyesinde barındıran tek ilçe. Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, ' Manavgat , 300 bin yatak kapasitesi ile Antalya'ya gelen turistin üçte birini ülkemize gelen turistin yüzde 17'sini karşılıyor. Manavgat;; turizmin bacasız sanayi  tanımına her yönüyle uyan turizm destinasyonu. Manavgat'ta 235 beş yıldızlı otel olmaya bağlı 4/a sigortalı 120 bin turizm çalışanını istihdam ediyor. Bu bağlamda Manavgat, her yıl 5 bin ile 7 bin kişi arasında Türkiye'nin 81 ilinden göç alıyor. Tek sıkıntımız bölge destinasyonunda turizm 6-7 ay ile sınırlı Antalya'da turizmi 6-7 aydan ilk etapta 10 aya çıkarılma turizmi çeşitlendirmek zorundayız. Turizmcilerde tek tip otelcilik anlayışından vazgeçmeli. Bir Alman turist 10 yıldır aynı otelde tatil yapıyor. kaldığı otelin penceresinden denizi seyrederken vir vakıyor. Bir sonraki yıl bir bakıyor turist kaldığı otelin penceresinden denizi göremiyor. Yeni dikilmiş bir beş yıldızlı otelin duvarlarını görüyor. Manavgat'ta bu anlayışa bağlı her yıl 10 ile 15 bin yatak artışı oluyor. Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın turizm lere söylediği bir sözü var.; oda gecekondu diker gibi otel dikmeyin. Manavgat'ta öyle oteller gördüm ki; o kadar dip dibe yapmışlar ki , bir otelde kalan turist diğer otelin balkonunda diğer otelin balkonuna atlayacak mesafede.  Antalya  Manavgat'ta sahil olmak üzere 680 bin  Manavgat yaklaşık 300 bin yatak kapasitesi ile  kitle turizminde doyuma  ulaştı. Her yıl 10-15 bin yatak kapasitesini arttırarak turizmi 12 aya çıkaramayız. '' diye konuştu.. 

Bu haber toplam 2269 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.