• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 19 °C

Tayland'ın yüzen köyü Ko Panyi bu kış turiste doydu

Tayland'ın yüzen köyü Ko Panyi bu kış turiste doydu
Tayland'ın yüzen balıkçı köyü Ko Panyi turist akınına uğruyor.

KO PANYİ / TAYLAND - Tayland'ın güneyinde bulunan bu korunaklı yüzen köy Ko Panyi sadece bir balıkçı köyüydü. Turist sağ olsun; köydeki Müslümanlar kendi topraklarında zengin oldu.

ko-panyi-.jpgPhuket'e uçan birçok insan, körfezde yüzen bu köye bakıp, orada yaşamanın nasıl bir şey olduğunu merak ediyor. Bu merak da köylüye (Koh Panyee) güzel para kazandırıyor. Ko Panyi'de yaşayan Müslümanlar 'Basit bir yaşam' ifadesinin gerçek anlamını biliyor.

ko-panyi--001.jpgKÖY BALIKÇILIKLA GEÇİNİRKEN, TURİZMDEN PARAYI KIRDI

Ko Panyi'deki yaşam balıkçılık etrafında döner, ancak son birkaç yıldır turizm sakinlerine ek bir gelir kaynağı da sağlamaya başladı. Köyde 300'den fazla aile var. Yani yaklaşık bin 500 kişi kalıcı olarak Ko Panyi'de yaşıyor. Ko Panyi çok küçük bir ada; gel gelelim yaşam standartları bir köy için fazla büyük.

ko-panyi--002.jpgOKUL VAR, CAMİ VAR, RESTORAN VAR...

Böyle, bir dalga vursa köyü alıp götürecekmiş gibi dursa da, köyde her şey yolunda. Ko Panyi'deki yaşam kulağa çekimser geliyor fakat köylüler için durum o kadar da vahim değil.

Köylülerin yaşadığı yüzlerce kulübe, baraka, restoran ve ev, çevredeki sığ denizin üzerinde tahtalar üzerine inşa edilmiş. Bu kesinlikle gayrı resmi bir mühendislik harikası. Köyün kendine ait bir okulu, camisi, sağlık merkezi, çok sayıda küçük hediyelik eşya mağazası ve turistlerin taze deniz ürünleri öğle yemeğinin tadını çıkarabileceği, denize bakan restoranları var.

ko-panyi--003.jpg
YÜZEN FUTBOL SAHASI

Ko Panyi'nin kendine ait bir de futbol sahası var. Alışık olduğumuz çim sahanın aksine farklı bir materyal üzerinde, etrafı açık bir alan. İlgi çeken şey ise bu sahadan muhteşem futbolcuların çıkması. Nasıl mı?

ko-panyi--004.jpg

ko-panyi-003.jpg

Dört bir yanı açık olan oyun alanında topu denize düşürmek istemeyen çocuklar muhteşem bir top kontrolü sağlıyorlar. Bu top kaygısı da onları profesyonel birer futbolcuya dönüştürüyor.

ko-panyi--007.jpg
ko-panyi.jpg

ko-panyi-004.jpg

TURİZMDEN PARA KAZANMAYA BAŞLADILAR

Ko Panyi, Phang Nga bölgesindeki Surakul iskelesinden yaklaşık 20 dakika uzaklıkta. Ko Panyi'deki son gelişme, 300 baht'a kadar bir gecelik konaklama imkanı sunan bungalovların yapımı oldu. Yerlilerin yarısı turizm endüstrisini sevdi; balıkçılığın ötesine geçti; güzel para kazanıyorlar. Deniz üzerine kazıklar çakılarak kurulan Koh Panyee, dünyada eşine pek rastlanmayan bir ada.

ko-panyi--005.jpg
CAMİ GİRİŞİNDE PEŞTEMAL VERİLİYOR

Müslüman olan Koh Panyee'liler sokakta şortla geziyor fakat namaz kılarken dizden aşağısı gözükmemesi gerektiğ için cami girişinde peştemal dağıtılıyor.

ko-panyi-001.jpg
ko-panyi-002.jpg
 

Bu haber toplam 3989 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.