• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 21 °C

Tayland turizm endüstrisi kısıtlama kalksın istiyor

Tayland turizm endüstrisi kısıtlama kalksın istiyor
Tayland turizm endüstrisi Covid kısıtlamalarının kaldırılmasını talep ediyor, Başbakan dikkatli olmaya çağırıyor

BANGKOK -Tayland Prayut Chan-o-cha, 77 eyalet hükümetinin tamamını Tayland'daki son Covid dalgasının yayılmasını azaltmak için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çağırıyor. Son 2 günde 18.000'den fazla yeni enfeksiyon oldu. Bugün Tayland, ATK testlerinden kaydedilen çok sayıda gayri resmi vaka ile 18.953 resmi yeni vaka kaydetti. Yani fazladan 8.814 "olası vaka" var.

Son 24 saat içinde 30 Covid bağlantılı ölüm de kaydedildi. Bugünkü enfeksiyonların 183'ü denizaşırı ülkelerdendi.

Başbakan, valilerin “tüm sektörlerle işbirliği yaparak Covid-19'un yayılmasını caydıran kampanyaları hızlandırmaları gerektiğini” söyledi.

Ayrıca Tayland'daki herkesten ülkenin Covid-19 önleyici tedbirlerine uymaya devam etmesini ve “herhangi bir salgını yakından izlemesini” istiyor.

tayland.pngÇoğunlukla Omicron varyantı tarafından körüklenen yeni enfeksiyonların sayısı arttıkça, hükümetin bilmecesi daha akut hale geliyor - Tayland'ı seyahat etmek için güvenli bir yer olarak yansıtmak, çok sayıda vakayı ve ek hastaneye yatışları azaltmaya çalışmak ve turizm ve konaklama sektöründen gelen kısıtlamaları ve en kısa sürede evrak işlerini azaltmak için giderek artan taleplerle başa çıkmak.

Başbakan temkinli olmaya çağırıyor | Thaiger'dan HaberlerBu arada Halk Sağlığı Bakanı Anutin Charnvirakul, ülkede herhangi bir semptomatik Covid enfeksiyonu için yeterli ilaca ve hastane yatağına sahip olduğunu ve orta veya şiddetli semptomları olan hastalar için yatak ayrıldığını söyledi.

"Gelecekte virüsü kontrol altına almak için yeni önlemler alınabilir, ancak üçüncü ve dördüncü doz aşıların uygulanması hızlandırılmalıdır."

Sağlık Hizmetleri Dairesi Genel Müdürü Somsak Akksilp, 16 Ocak'tan 16 Şubat'a kadar hastaneye yatırılması gereken Covid hastalarının sayısının 33.286'dan 64.900'e neredeyse iki katına çıktığını söyledi.

"Pek çok hastanın solunum cihazına giderek daha fazla ihtiyaç duyduğu tespit edildi."

Dün Bangkok 3.458 ile en yüksek yeni enfeksiyon sayısını, ardından Samut Prakan'da 957, Chon Buri'de 811, Nonthaburi'de 596 ve Phuket'te 534 ile bildirdi. Dün, ülkenin yeni enfeksiyonlarının 168'i, Rus yolculardan gelen en yüksek miktar olan denizaşırı varışlarda tespit edildi.

Tayland, günlük enfeksiyon sayılarının 23.418'de zirve yaptığı Temmuz ve Eylül arasında geçen yılki artıştan daha az hastaneye yatış olmasına rağmen, yükselen Omicron dalgasıyla boğuşurken, turizm endüstrisi mevcut varış prosedürlerinin, pahalı PCR'nin derhal ve neredeyse tamamen kaldırılması çağrısında bulunuyor. testler ve zorunlu, ön ödemeli, SHA+ otellerinde konaklama.

Turizm ve Spor Bakanı Phiphat Ratchakitprakarn Cuma günü yaptığı açıklamada, Test & Go planının gerektirdiği ikinci PCR testinin Mart ayına kadar rafa kaldırılacağını söyleyerek biraz daha sert bir tavır aldı. Bu arada Tayland Turizm Otoritesi, 5. Gündeki tartışmalı ve popüler olmayan ikinci PCR testini hızlı bir antijen testi ile değiştirerek giriş gereksinimlerinin gevşetilmesini önermektedir.

Bu öneriler, 23 Şubat Çarşamba günü yapılacak bir sonraki CCSA toplantısında tartışılacak.

Tayland Geçidi, özellikle bu yıl 1 Şubat'ta Test & Go programı yeniden başlatıldığında eklenen, PCR testlerinin ek 5. günü ve kayıtlı bir SHA+ otelinde konaklama olmak üzere, potansiyel yolcular için ana konuşma noktası olmaya devam ediyor.

Bu arada, dünya genelinde küresel Covid sayıları, yeni enfeksiyonların çoğunluğunun geçmiş Delta varyantının yerini alan Omicron varyantından olduğu sözde Omicron dalgasının artık dağılmakta olduğunu gösteriyor. İlk üç Covid dalgasında, günlük küresel sayı 800.000 – 900.000 enfeksiyon civarında zirve yaptı. Omicron dalgası 21 Ocak 2022'de 3.796.800 enfeksiyonda zirveye ulaştı.

Ama ölüm oranı çok daha düşük. Birçok ülke açılmaya ve geçmişteki kısıtlamaların çoğunu kaldırmaya devam ettikçe bu da artık azalmaya başlıyor. Ocak 2020'den bu yana Covid 19'dan ölümler 5.900.232 kişiye ulaştı. Aşağıdaki worldometers.info grafikleri mevcut küresel durumu temsil ediyor…

Bu haber toplam 1542 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.