• BIST 8988.07
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 19 °C

Tayland 'Güvenli ve Mühürlü' turizm planı ile çıkış arıyor

Tayland 'Güvenli ve Mühürlü' turizm planı ile çıkış arıyor
Tayland, en kötü durum senaryosunu engellemek için Safe and Sealed (Güvenli ve Mühürlü ) turizm adlı yeni bir planını hayata geçirmek istiyor.

PHUKET- Tayland'ın 2019'da 3,01 trilyon baht olan 675 milyar baht'lık en kötü durum senaryosunu engellemek için Safe and Sealed (Güvenli ve Mühürlü ) turizm adlı yeni bir planını hayata geçirmek istiyor.
Turizm ve Spor Bakanı Phiphat Ratchakitprakarn başkanlığında ortak toplantıda turizmciler, turistlerin dördüncü çeyrekte Tayland'a seyahatlerinin daha güvenli tarama ve daha fazla esneklikle yeniden başlatılmasını gerektiğini söylediler.Tayland Seyahat Acenteleri Birliği başkanı Vichit Prakobgosol, Tayland belirli yabancı gruplarını ağırlamaya başlarken, toplam ziyaretçinin 100.000'den az olacağını ve turizmle ilgili işletmelerin iflas etmesini engelleyemeyeceğini
söyledi.

tayland-001.jpgYeni planın Tayland'a en az 500.000 turist çekmesi ve 50 milyar baht gelir elde etmesi bekleniyor. Paketin maliyeti kişi başına 100.000 baht, pandemiden önceki ortalama olan 50.000 baht'tan daha yüksek olacağı ileri sürüldü.
Bakan Phiphat, Tayland sınırlarını uluslararası turistlere kapatmaya devam ederse, yeni turizm planının dördüncü çeyrekte turizm işletmelerinin çoğunun hayata kalamayacağını belirterek “Güvenli turizm, sadece en az 30 gün boyunca hiçbir enfeksiyonu olmayan bir şehirden misafir seçeceğimiz anlamına gelir. Bu turistleri karşılamayı kabul eden belirlenmiş oteller ve illerde tur operatörleri tarafından sağlanan mühürlü koşullar altında seyahat yapalabilir. Uçuştan 72 saat önce enfeksiyonsuz sertifika, sigorta ve sürüntü testleri gibi diğer gerekli tarama süreçleri de gereklidir" dedi. .

Tayland Turizm Otoritesi (TAT) Başkanı Yuthasak Supasorn, ticari bankalardan kredi temin etmek isteyen sektöre krediler sağlamak, turizm fonu kurma fikri de dahil olmak üzere Phiphat'ın teklifini ilgili kuruluşlara ileteceğini söyledi.

Turizm işletmeleri, hükümetin fonu 100 milyar baht bütçeyle başlatmasına yardım etmesini istiyor.

Yuthasak, turizm sektöründeki istihdamın salgından önce 4 milyon işçiye ulaştığını belirterek “Operatörlerin çoğu son altı ayda sıfır gelir elde ettiğinden, sektördeki işsizlik 2,5 milyona çıkabilir. Çünkü işletmeler daha fazla zarara dayanamamaz”dedi.
 

2021 turizm senaryosu özel sektör temsilcileriyle paylaşıldı.

En kötü duruma göre Tayland'ın bu yıl % 9 düşüşle sadece 675 milyar baht gelir elde ettiğini ve bunun 742 milyar baht'ta kapanması bekleniyor.

Tayland uluslararası turistleri alarak ivme kazanabilirse, en iyi durum turizm gelirinin 2019 seviyelerinin % 50'sine veya 1.52 trilyon baht'a çıkabileceğini gösteriyor. Ulusal Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Konseyi daha önce turizm gelir hedefini 2021 için 3,9 trilyon baht olarak belirlemişti.

Tayland Otelleri Derneği başkanı Supawan Tanomkieatipume, Tayland otel endüstrisinde 1,5 milyon işin % 30-40'ının son altı ay içinde kaybolduğunu ve otellerin sadece % 50'sinin yeniden açıldığını söyledi.

Otel işletmecileri için en büyük yükün, pandemi patlak vermeden önce yapılan yatırımlar için toplam 700 milyar baht tutarında kredi ödemesi olduğu bildirildi.

Otel operatörleri, turizm henüz iyileşmediği için bankalardan anapara ve faiz ödemelerinin askıya alınma süresini altı ay daha uzatmasını istiyor.

Bu haber toplam 1144 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.