• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

TAV Tunus'taki faaliyetine başladı

TAV Tunus'taki faaliyetine başladı
TAV Tunus'taki Monastir Habib Bourguiba Uluslararası Havalimanı'nın işletmeciliğini Tunus kamu idaresinden devralarak faaliyete başladı.

MONASTIR--TAV Tunus'taki Monastir Habib Bourguiba Uluslararası Havalimanı'nın işletmeciliğini Tunus kamu idaresinden devralarak faaliyete başladı.

TAV Havalimanları Holding'in 31 Aralık 2007 gecesi saat 00:00'dan itibaren Tunus'un Monastir Habib Bourguiba Uluslararası Havalimanı'nın işletmeciliğini fiilen üstlendiği ifade edilerek 40 yıl işletilecek olan havalimanının yılda 4,3 milyon yolcuya hizmet verdiği bildirildi.

Monastir Habib Bourguiba Uluslararası Havalimanı'nın halen 3,5 milyon yolcu kapasitesine rağmen, hizmet verilen dış hat yolcu sayısının yılda 4,3 milyona ulaştığı, terminal kullanım alanı 28 bin metrekare olan hava limanının 18 bin metrekare oturma alanına sahip olduğu ve 2007'de 35 bin uçuş gerçekleşen hava limanının kargo kapasitesinin de 900 tona ulaştığı belirtildi.

 

Açıklamada, ayrıca TAV Havalimanları Holdingin Temmuz ayında temeli atılan Enfidha Zine El Abidine Ben Ali Hava Limanı'nın işletmeciliğini ise 2009'un ilk yarısından itibaren üstlenmesinin planlandığı, her iki hava limanının işletmeciliğinin 40 yıl holdingçe gerçekleştirileceği kaydedildi.

 

TOPLAM 35 MİLYON YOLCU

 

Açıklamada, TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi Sani Şener'in konuyla ilgili değerlendirmesinde şunları kaydettiği bildirildi:

 

''Monastir Habib Bourguiba Uluslararası Havalimanı'nın işletmeye açılması iki ülke arasındaki tarihe dayanan bağların ve ticaret ilişkisinin gelişmesine vesile olacaktır. Avrupa'daki pek çok başkente sadece 2 saat uzaklıkta olan bu turizm cenneti ülkenin havalimanını işleterek TAV Havalimanları Holding'in hizmet kalitesini ve bilgi birikimini Gürcistan'dan sonra Tunus'a da taşıyacağız. Böylece TAV Havalimanları Holding'in işlettiği havalimanlarını kullanan yolcu sayısı da 35 milyona ulaşacak.''

 

Öte yandan, TAV Havalimanları Holding A.Ş'den Borsaya gönderilen açıklamada ''TAV Havalimanları Holding A.Ş'nin tamamına sahip olduğu TAV Tunisie SA, Tunus'taki Monastir Habib Bourguiba Havalimanı'nı 1 Ocak 2008 tarihi itibariyle işletmeye başlamıştır. İşletme süresi Mayıs 2047 olup işletme hava trafik kontrol dışında, tüm havalimanı faaliyetlerini kapsayacaktır.'' denildi.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.