• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Tatilciler haziran için erken rezervasyon yaptı

Tatilciler haziran için erken rezervasyon yaptı
Haziran ortasından itibaren tatile çıkmayı tercih edenler, en popüler destinasyonlar olarak Antalya, Bodrum, Fethiye ve Marmaris’i seçti

İSTANBUL- Erken rezervasyon yaptıranlar ağırlıkla Haziran ortasından itibaren tatile çıkmayı tercih ederken, en popüler destinasyonlar ise Antalya, Bodrum, Fethiye ve Marmaris oldu.

Yükselen sezon fiyatlarından etkilenmeden, daha hesaplı fiyatlarla tatil yapmak isteyenlerin tercihi erken rezervasyon oluyor. Erken rezervasyon yaptıranlar seçtikleri bölgeye, tarihe ve tesise göre %50’ye varan indirimlerle tatilleri önceden satın alabiliyor. Türkiye’nin Lider Seyahat Sitesi Enuygun yaptığı araştırmayla erken rezervasyon fırsatlarından faydalananların tercihlerini ortaya koydu. Araştırmaya göre erken rezervasyonda bu yıl yoğunluk Haziran ortası ile Eylül’ün ilk haftası arasında yaşanıyor. İstanbul 12 ay sezon sürekliliği ile her zaman tercih sebebi olurken; yaz sezonunda Antalya, Bodrum, Fethiye, Marmaris bölgeleri en popüler destinasyonlar. Geçen yılın popüler destinasyonu olan Kıbrıs’ın yanı sıra Bursa, İzmir ve Kapadokya da yükseliş gösteriyor.

tatilciler.jpgSon dakika satışlarda artış bekleniyor

Geçtiğimiz yıla oranla erken rezervasyon rakamlarının yükseldiğini söyleyen Enuygun Otel Servisleri Müdürü Alp Kayar, rakamların hala pandemi öncesinin çok altında olduğunun da altını çizdi: “Pandemi sürecinde satın alma alışkanlıkları değişmiş durumda. Erken rezervasyon yapmak risk olarak görülüyor. Bu yönde satışlarda göremediğimiz artışı, son dakika satışların da göreceğimizi öngörüyoruz.”

Kayar, erken rezervasyonda Türkiye’yi takip eden ülkelerde Rusya, Ukrayna ve Almanya’nın ilk üçte yer aldığına, ancak bu yıl listeye yeni olarak İran ve Fransa’nın eklendiğine de dikkat çekti.

Mağdur olmamak için güvenilir şirketleri tercih edin

Kayar, erken rezervasyon yaptırmak isteyenlere önemli uyarılarda da bulundu: “Tüketiciler tatil hayali kurarken mağdur olmak istemiyorlarsa tıpkı tüm rezervasyon işlemlerinde olduğu gibi erken rezervasyonda da bilinen ve güvenilir şirketler üzerinden işlem yapmalı. Dijital ortamda sunulan “düşük” fiyatlara kanmadan, iyice araştırıp öyle erken rezervasyon yaptırmalı. Ayrıca sözleşmedeki iptal şartları da mutlaka okunmalı. En uygun fiyat için ise yüksek sezon olarak kabul ettiğimiz Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları dışında seyahat edilmeli”

Bu haber toplam 780 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.