• BIST 11721.72
  • Altın 6632.42
  • Dolar 49.4845
  • Euro 55.6438
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 9 °C
  • Antalya 14 °C

TatilBudur beş otelin işletmesini aldı

TatilBudur beş otelin işletmesini aldı
İş Bankası Grubu bünyesindeki TatilBudur’un, MP Hotel tarafından işletilen Mares Marmaris dahil beş tesisin işletme haklarını devralmasına Rekabet Kurulu izin verdi.

İSTANBUL- İş Bankası Grubu bünyesindeki TatilBudur’un, MP Hotel tarafından işletilen Mares Marmaris dahil beş tesisin işletme haklarını devralmasına Rekabet Kurulu izin verdi. Karar, otellerin mülkiyetinin satın alınmasını değil, işletme haklarının devrini kapsıyor.

Alman turizm grubu FTI’nın 2024’te başlayan iflas sürecinin ardından Türkiye’deki otelcilik faaliyetlerinde yeni bir gelişme yaşandı. İş Bankası Grubu bünyesindeki TatilBudur, MP Hotel Management tarafından işletilen beş tesisin işletme haklarını devralmak için Rekabet Kurulu’ndan onay aldı.

is-bankasi-grubu-,-tatilbudur,-mares-.jpg8 Ekim’de ekonomi basınına yansıyan karar listesine göre, söz konusu tesislerin işletme haklarının TatilBudur’un faaliyetlerini yürüttüğü TBC Seyahat Acenteliği ve Turizm A.Ş.’ye devrine izin verildi.

Devir kapsamında beş otel bulunuyor

İşletme haklarının devri için izin verilen tesisler şöyle:

  • Senses Hotel
  • Labranda Alantur
  • Labranda Lebedos Princess
  • Labranda Mares Marmaris
  • Labranda TMT

Karar, daha önce kamuoyuna duyurulan Mares Oteli’ne ilişkin anlaşmanın, beş tesisi kapsayan daha geniş bir devir planının parçası olduğunu ortaya koydu.

is-bankasi-grubu-,-tatilbudur,-mares--001.jpgMares Oteli’ne ilişkin anlaşma ağustosta açıklanmıştı

Patronlar Dünyası’nın 28 Ağustos’ta Deniz Dallı imzasıyla yayımladığı haberde, Koç Grubu iştiraki Marmaris Altınyunus’a ait Mares Oteli’nin kira sözleşmesinin TatilBudur’a devredilmesi için anlaşmaya varıldığı duyurulmuştu.

Marmaris Altınyunus’un 27 Ağustos tarihli Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) açıklamasında ise otelin 2035 yılına kadar MP Hotel’e kiralandığı ve mevcut sözleşme kapsamında daha önce toplam 21 milyon 850 bin dolar kira bedeli tahsil edildiği belirtilmişti.

Mares için devir bedeli ve ilave kira ödenecek

is-bankasi-grubu-,-tatilbudur,-mares--003.jpgis-bankasi-grubu-,-tatilbudur,-mares--002.jpgAçıklanan anlaşmaya göre, Marmaris Altınyunus’a 400 bin dolar artı KDV tutarında sözleşme devir bedeli ödenecek.

Ayrıca 1 Ocak 2027 ile 1 Mayıs 2035 arasındaki dönem için ciroya bağlı, yıllık en az 400 bin dolar artı KDV tutarında ilave kira ödemesi yapılacak.

Bu mali koşullar yalnızca Mares Oteli’ni kapsıyor. Diğer dört tesisin devir ve sözleşme bedellerine ilişkin doğrulanmış bilgi bulunmuyor.

Otelcilikte genişleme, halka arz süreciyle aynı dönemde

İş Bankası iştiraki İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, 12 Şubat 2026’da TatilBudur’un halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu’na başvurulduğunu açıklamıştı.

Beş tesisin işletme haklarının devralınmasına yönelik adım, şirketin halka arz hazırlıklarıyla aynı döneme denk geliyor. Bununla birlikte, halka arz süreci ile otellerin işletme haklarının devri arasında doğrudan bir finansman bağlantısı olduğuna ilişkin açıklama bulunmuyor.

Rekabet izni, devirlerin tamamlandığı anlamına gelmiyor

Rekabet Kurulu’nun kararı, işletme haklarının devrine rekabet hukuku açısından izin verildiğini gösteriyor. Karar, otellerin mülkiyetinin TatilBudur tarafından satın alındığı veya tüm devir işlemlerinin tamamlandığı anlamına gelmiyor.

Mares Oteli için KAP’ta açıklanan anlaşmada, Tarım ve Orman Bakanlığı izni de şart olarak yer alıyor. Gerekli izinlerin 25 Mart 2027’ye kadar alınamaması halinde anlaşmaların hükümsüz kalacağı belirtiliyor.

Bu haber toplam 2579 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.