• BIST 8705.49
  • Altın 2999.711
  • Dolar 34.2398
  • Euro 37.0657
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 25 °C

Taşkuyu Mağarası turizmde

Taşkuyu Mağarası turizmde
Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, mağaranın turizme kazandırılması için yerel yönetim olarak büyük destek verdiklerini söyledi.

MERSİN-Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunan Taşkuyu mağarasının turizme kazandırılacağı bildirildi.

Makine Mühendisleri ile TEMA Vakfı Tarsus temsilciliklerinden bir grup, turizme kazandırılma çalışmaları süren Taşkuyu mağarasında incelemelerde bulundu. Heyetin yaptığı inceleme sonrası mağaranın durumunu rapor haline getireceği belirtildi.

 



Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, mağaranın turizme kazandırılması için yerel yönetim olarak büyük destek verdiklerini söyledi. Tarihe ve kültürel değerlere her zaman sahip çıktıklarına dikkat çeken Kocamaz, "Mağaranın turizme kazandırılması için çalışma başlattık. Mağaranın giriş kapısını yaptık. Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü Mağara Araştırma Grubu'nu kentimize davet ettik. Ekip mağarada çalışmalar yaptı. Yaptıkları incelemeleri rapor haline getirdiler." dedi.

 

Mağarada inceleme yapan grubun sözcüsü Mehmet Akça ise Taşkuyu mağarasının turizm değeri bulunduğunu ve kısa sürede turizme kazandırılması gerektiğini söyledi. Taşkuyu mağarasında bir çok özelliklere sahip ender görülen heliktik oluşumlar bulunduğunu anlatan Akça şunları söyledi: "Görsel olarak çok güzel. Yaptığımız incelemede dışarıdan yüzde 80 nem oranı ile 20 derece sıcaklık olduğu tespit edildi. Çalışmalarımızı rapor haline getireceğiz. Doğal bir oluşum olan bu mağarada hiçbir canlıya ve canlı kalıntısına rastlanmadı. Mağara, traverten birikimi açısından son derece zengin. Galerileri oluşturan traverten sütunlar geniş yer tutmakta. Ayrıca yan duvarlar perde travertenlerle süslü. Mağarada yer yer sarkıtlarda su akıntısı ve yerde küçük tatlı su göletleri bulunmaktadır."

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.