• BIST 9083.55
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Tarihi Veli Alemdar Han, JW Marriott oteli oldu

Tarihi Veli Alemdar Han, JW Marriott oteli oldu
180 yıllık Veli Alemdar Han, lüks otel zinciri JW Marriott markasıyla hizmete girdi

İSTANBUL- Dünyada 7.000’den fazla otelle dünyanın en büyük zinciri olan Marriott International, İstanbul’daki ilk JW Marriott otelini Karaköy’de açtı. JW Marriott Istanbul Bosphorus ve Sheraton Istanbul City Center Genel Müdürü Sinan Köseoğlu, “Karaköy’deki tarihi Veli Alemdar Han’da hizmete başladık. İstanbul’un gerçek turizm potansiyelini hep birlikte açığa çıkarmak istiyoruz” dedi.

-jw-marriott-.jpgTürkiye’nin en değerli turizm destinasyonlarından İstanbul, artan turizm potansiyeli ile lüks otel markalarının ilgisini çekmeye devam ediyor. Turizm sektörünün lüks markalarından JW Marriott, Ankara’dan sonra İstanbul’daki ilk otelini Karaköy’de açtı. 180 yıl önce İtalyan mimarlar tarafından inşa edilen Veli Alemdar Han’ın restore edilmesi sonucu turizme kazandırılan JW Marriott Istanbul Bosphorus, Tarihi Yarımada, Galata Kulesi, Adalar, Haliç, Kız Kulesi ve İstanbul Boğazı’nı gören bir manzarada misafirlerini ağırlamaya başladı.

-jw-marriott--001.jpgKARAKÖY BÖLGESINE DEĞER KATMAK ISTIYORUZ

Otelin açılış toplantısında konuşan JW Marriott Istanbul Bosphorus ve Sheraton Istanbul City Center Genel Müdürü Sinan Köseoğlu, İstanbul’un her zaman merak uyandıran bir şehir olduğunu vurgulayarak, kentin tarihine kucak açan bir noktada otel açmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. “İstanbul, ziyaretçilerine hem Doğu’nun mistisizmini ve önemli tarihi değerlerini hem de Batı’nın modernliğini bir arada sunuyor” diyen Köseoğlu, şunları söyledi:

“İstanbul geçen yıl 15 milyon turisti ağırladı. Geçen yıla göre yüzde 10’luk bir artışla, turist sayısını artırdı. Sektör olarak bu yükselişin devam etmesini bekliyoruz. JW Marriott Istanbul Bosphorus olarak, İstanbul’un en cazip bölgelerinden birinde, Karaköy’de otelimizi açarak, bu yükselişe katkıda bulunmak istiyoruz. İstanbul’un gerçek turizm potansiyelini hep birlikte açığa çıkarabiliriz. Otelimizin yer aldığı bölge, aynı zamanda Galataport projesinin hayata geçeceği bir alan. Galataport’un bölgeye canlılık getirmesi bekleniyor. Biz de 130 misafir odamız, Spa at JW Istanbul’umuz, her biri farklı konseptte sekiz adet yiyecek ve içecek alanımızla bölgeye değer katmak istiyoruz. Türkiye’nin ve İstanbul’un turizm potansiyeline olan inancımız tam.

-jw-marriott--002.jpgKATARLı YATıRıMCıDAN 93 MILYON EURO

Otel binası için 180 yıl önce inşa edilen ve o dönemin en işlek hanlarından biri olan Veli Alemdar Han’ı seçtiklerini ifade eden Köseoğlu, şöyle devam etti:

“Yıllar içinde metruk bir yapıya dönüşen Veli Alemdar Han’ı restore ederek, yeniden toplumun hizmetine sunmanın mutluluğu içindeyiz. Otelimizin mülk sahibi Avrupa, Afrika, Kuzey Amerika ve Orta Doğu’da toplam 27 oteliyle hizmet veren Al Rayyan Turizm ve Yatırım Şirketi (ARTIC). Katar merkezli şirket, JW Marriott Istanbul Bosphorus’un yanı sıra yine Marriott International zincirinin bir parçası olan Sheraton Istanbul City Center’a da yatırım yaptı. Şirket, her iki oteli toplam 93 milyon Euro yatırımla satın aldı.”

-jw-marriott--003.jpgÇEVRESEL ETKILERI AZALTACAĞıZ

Marriott International'ın bir parçası olarak, JW Marriott Istanbul Bosphorus'un en büyük hedeflerinden birinin sürdürülebilirliği otele entegre ederek, çevresel etkileri azaltmak olduğunu da vurgulayan Sinan Köseoğlu, şu bilgileri verdi:

“JW Marriott Istanbul Bosphorus’ta plastik pipet yerine kâğıt pipet kullanıyoruz. Hem çalışanlarımızın kullandığı alanlarda hem de misafir odalarımızda geri dönüşüm yapmaya elverişli çöp kovalarımız mevcut. Misafirlerimizi su tüketimini azaltmak için çarşaflarını, bornozlarını ve havlularını tekrar kullanmaları konusunda teşvik ediyoruz. Marriott International, 2020 yılı sonunda odalarda yer alan tüm tek kullanımlık duş malzemelerini büyük boyutlu ve çok kullanımlı malzemelerle değiştireceğini duyurdu. Bu global uygulamalara destek vermekle birlikte, biz de TEMA’ya çalışan sayımızla eşit adette fidan bağışında bulunduk. Çevremize, toplumumuza ve dünyamıza destek olmaya devam edeceğiz.”

TEK PENCEREDEN TARİHİ İSTANBUL

Otelin Boğaz tarafına bakan cephesinde köprü ile başlayarak Kız Kulesi, Adalar, Topkapı Sarayı, Tarihi Yarımada, Ayasofya gibi İstanbul’un en büyüleyici tarihi değere sahip yapılarını tek bir pencereden görmek mümkün. Otelin diğer cephesinde ise Galata Kulesi ve gizli kalmış çatı kiliseleri var. 35 metre yüksekliğindeki avlusuyla dikkat çeken JW Marriott Istanbul Bosphorus’ta 16’sı süit olmak üzere farklı çeşit, metrekare ve manzaralara sahip toplam 130 oda mevcut. Otelin birinci katında Gala ve Karay isimli iki adet gün ışığı alan toplantı salonu bulunuyor. Gala toplantı odası 60 metrekare büyüklüğünde ve sabit U düzen masasıyla 14 kişilik toplantılara ev sahipliği yapıyor. Karay toplantı odası da 75 metrekare büyüklüğünde, ikiye bölünebiliyor ve misafirlerin tercih ettiği her düzende toplantı yapılabiliyor. Ayrıca JW Marriott Istanbul Bosphorus’un 9’uncu katındaki Galata Lounge, hem Galata Kulesi’ni hem İstanbul Boğazı’nı gören konumuyla sosyal davetler için ideal.

YİYECEK-İÇECEK EMRE ERGANİ’YE EMANET

JW Marriott Istanbul Bosphorus’ta sekiz adet yiyecek ve içecek alanı var. Yiyecek ve içecek alanlarının danışmanlığını, sektörün duayen ismi Emre Ergani yapıyor. Ana restoran Octo; yüksek kaliteli deniz ürünlerini sunan bir yemek deneyimini İstanbul’a getirmeyi hedefliyor. “Deniztarağı Sahili” anlamına gelen “Praia da Viera” isimli bir sahil kasabasından gelen Portekizli şef Jorge Lavos Costa’nın doğduğu şehrin adı bile denizle ilgili. Portekizli şef, yarattığı menüde yerel deniz ürünleri mirasını Türkiye’nin meze kültürüyle birleştiriyor. Istanbul Baking Company, şu anda JW Marriott Istanbul Bosphorus ve Sheraton Istanbul City Center’da iki şubesi olan bir kahve dükkânı. Karaköy sokaklarının hareketliliğini devam ettirecek kokteyl ve tapas barı Skull & Bones da ilgi çekici mekânlardan. Nisan ayında açılacak Sky Karaköy, İstanbul’daki önemli tarihi yapıların birçoğunu kapsayan manzarası ve ambiyansıyla İstanbul’un iddialı barlarından biri olmayı hedefliyor.

Bu haber toplam 9300 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.