• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 15 °C

Tarihi Patara Meclisi AB değerleri için bir şans

Tarihi Patara Meclisi AB değerleri için bir şans
Antalya'nın Kaş ilçesi Gelemiş (Patara) Mahallesi'nde bulunan  tarihi Patara Meclisi'nin çok önemli olduğunu söyledi. 

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT / ANTALYA - Antalya Evrensel Değerler Platformu Derneği (EDEP) Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, insanlığın tarihi kültür mirası evrensel değerlerinin dünya gündemine taşımada Antalya'nın Kaş ilçesi Gelemiş(Patara) Mahallesi'nde bulunan  tarihi Patara Meclisi'nin çok önemli olduğunu söyledi. 

 tarihi-patara-meclisi-.JPGBaşkan Gündoğdu, bugün Avrupa Birliği'nin (AB) kurulmasında 3 bin yıllık greçmişi bulunan 23   Likya Birliği devletinin rol modeli olduğunu belirten Gündoğdu, Likya  Birliği devletler topluluğunun başkentinin  UNESCO İnsanlık Kültür Mirası listesinde bulunan Kaş'ın Kınık Mahallesi'nde bulunan  Xanthos Antik Kent'tir ifadesinde bulundu. 

tarihi-patara-meclisi--006.JPG

23 Likya Birliği devletinin bugün  meclisinin AB'nin  Belçika  Brüksel  olduğu gibi o dönemde de Patara olduğuna dikkat çeken Gündoğdu, ''3 bin yıl önce Patara Meclisi'nde alınan kararların yazılı olmasının dünya demokrasisi adına büyük kazanç kazançtır. TBMM ve eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın desteiğiyle 11 yıl önce  restore edilen Patara Meclisi'nin Avrupa'nin (AB) parlamenterleriyle  buluşturmalıdır. AB'li parlamenterlerin  bir toplantısını Patara Meclisi'nde yapması gerektiğine inanıyorum.  patara Meclisi'inde  o dönem  Tlos, Telmossos, Xanthos, Myra, Letoon, Olimpos gibi ülkelerin aldığı kararlar  halen  Patara Meclisi'nde bulunmakta. Demokratik bir şekilde alınan kararlar  başta ifade hürriyeti, düşünce hürriyeti, inanç hürriyeti, gibi evrensel değerlerin yer almanının başta ülkemiz için ve diğer devletlere ışık tutacağına inanıyorum. ülkemizin domokrasi çıtasının dünya çıtası seviyesine çıkması AB değerleriyle bütünleşmesi için Patara Meclisi'nin çok önemli olduğuna inanıyorum Kültür tur,izmi içinde büyük katkı sağlayacaktır.'' ifadesinde bulundu.

tarihi-patara-meclisi--007.JPGGündoğdu, ülkenin  AB Değerleriyle yeniden buluşmada  CHP İzmir milletvekili Selin Sayek Böke'nin A vrupa Konseyi  Parlamenter Meclisi(AKPM) SOS ikinci başkanlığına seçilmesinin  AB kriterlerinden uzaklaşan ülkemiz adına ümit  kaynağı olduğunun altını çizdi.

tarihi-patara-meclisi--008.JPG

tarihi-patara-meclisi--009.JPG

Bu haber toplam 2255 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.