• BIST 12433.5
  • Altın 7301.11
  • Dolar 44.0611
  • Euro 51.1902
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • Antalya 15 °C

Tarihi Kız Lisesi, 99 yaşında

Tarihi Kız Lisesi, 99 yaşında
Eski adı "İstanbul Kız Lisesi" olan Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nin 99. kuruluş yıldönümü Pera Palas Oteli'nde kutlandı.

İSTANBUL - Eski adı "İstanbul Kız Lisesi" olan Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nin 99. kuruluş yıldönümü Pera Palas Oteli'nde kutlandı.
İstanbul Kız Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneğinin düzenlediği etkinlikte konuşma yapan Dernek Başkanı Birnur Özümert, vefalı öğrencilerinin adını kurumsallaştırdığı İstanbul Kız Lisesi'nin Türkiye'nin ilk kız lisesi olduğunu bildirdi.
Eğitimin sorunlarına da değinerek, Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun delik deşik edildiğini, eğitimin kalitesinin bozulduğunu söyleyen Özümert," Günümüzde başarılı öğrenci ve öğretmen sayısı hiç doyurucu değil" dedi.
Özümert, gecede okulun tarihini anlatan belgeselin gösteriminin yapılacağını da belirterek, şöyle devam etti:
"Bu belgesel, lisenin kuruluş tarihinde İstanbul'da ve Anadolu'da neler olduğunu, İstanbul'un içinde bulunduğu zor durumu, o tarihte eğitimin ve kız çocuklarının eğitiminin ne hallerde olduğunu, savaş yıllarını yaşamış, güngörmüş orta halli ailelerin kızlarını niçin bu okula gönderdiklerini izleyeceğiz.
Her biri birbirinden değerli, kimileri kendi yazdıkları kitaplardan dersleri sürdüren, saygın ve donanımlı, kişiliklerimizin oluşumunda büyü k rolü olan bilgin kişiler, yani öğretmenlerimiz... Onlar, 'İnsanın en güçlü dostu zorluklardır, yoksa bu hayata nasıl tutunabiliriz?' diyerek, acı-tatlı günlerimizde birbirimize destek çıkmayı, paylaşmayı ve çıkar ilişkisinden uzak durmayı öğrettiler bize. Onlar 1923 devrimine bağlı gelecek kuşakları yetiştirmek üzere emanet aldılar. Onlar şimdi neredeler bu belgeselde öğreneceğiz. Onlardan aramızdan ayrılanlara 'ışıklar içinde yatsın' diyor, aramızda bulunanlara ise sağlıklı ve uzun bir yaşam diliyoruz."
Gecede, daha sonra, Nebil Özgentürk'ün hazırladığı "İstanbul Kız Lisesi Belgeseli" gösterildi.
İstanbul Devlet Bale ve Opera sanatçılarının sunduğu "Sarı Zeybek" adlı performansın ardından, düzenlenen kokteyl ile sona eren geceye, okulun eski mezunları ve okula emek vermiş çok sayıda öğretmenin yanı sıra sanatçı Ediz Hun'un da yer aldığı davetliler katıldı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.