• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Tarihi İstanbul otelleri “Old City” adı altında birleşti

Tarihi İstanbul otelleri “Old City” adı altında birleşti
Levni Otel’de yapılan Old City toplantısına İstanbul’un Fatih bölgesinde yer alan otellerin sahipleri, yöneticileri, iş ortakları katıldı.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL - İstanbul’un tarihi surları içindeki bölgede bulunan oteller “Old City” adı altında birleşerek sorun ve haksızlıklara karşı güçbirliği oluşturdular. Levni Otel Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Karacabay’in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya bölgede bulunan otellerin sahipleri, genel müdürleri, yöneticileri ve iş ortakları katıldı.

old-city.jpg
Lösev Vakfı plaket vererek 'Old City'nin kuruluşunu kutladı

BAŞARILI OLACAĞIZ
Toplantının açılış konuşmasını yapan Aydın Karacabay “Beraberliğimiz suya atılan taşların genişleyen halkaları misali güzel sonuçlar verecek. Bu lokal mekanlara sığmayan enginlikler ve hizmetler tüm İstanbula yayılacak. Bu hareketin çok başarılı olacağına hiç şüphem yok” dedi.
Laleli Otelciler Platformu’nun kabına sığmayarak tüm İstanbul’a yayıldığını belirten Başkan Tarkan Akyüz ise “Birlikten güç doğar fikrinden hareketle 2020 yılından itibaren tarihi yarımadada bulunan otelciler olarak Old City adı altında birleştiğimizi ilan ediyoruz” şeklinde konuştu.

old-city-005.jpg
Özkan Altıntaş, Tarkan Akyüz, Aydın Karacabay, Hüseyin Baraner, Hasan Arslan

old-city-001.jpg

AYDIN KARACABAY: FATİH OTELLERİ BİRLEŞİYOR

Müzik eşliğinde Levni Otel’in ikramlarını tadan otelciler açıklama öncesi birbirleriyle sohbet ettiler. Daha sonra s Levni Otel Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Karacabay “Dünya başkenti İstanbulun tam ortasında bulunan tarihi yarımadanın necip ve kadim semtleri Sirkeci, Süleymaniye, Sultanahmet, Laleli, Beyazıt, Aksaray ve tümünün ortak adı olan Fatih otelleri bugün birleşiyor” diyerek sözlerine başladı.

old-city-002.jpg

LOBİ GÜCÜ OLUŞTURACAĞIZ
Aydın Karacabay “Otelcilik platformu neden birleşmeli?” diyerek şunları söyledi: “Birlikte büyük bir lobi gücü oluşturarak otellerin karşılaştığı sorun ve haksızlıklara tek vücut olarak belediyeler, Turizm Bakanlığı, vesaire nezdinde hızlı çözümler üretebilmek için birleşmeliyiz. Ayrıca teknolojinin çok hızlı gelişmesiyle devreye giren ota’lar...

old-city-007.jpg
TUROYD Başkanı Ali Can Aksu, Tarkan Akyüz, İhsan Turkus

old-city-009.jpg

IŞIMIZI ELIMIZDEN ALAN OTA’LARA DIRENECEĞIZ
Son yıllarda adeta tekelleşen neredeyse işimizin yarısına yakın bir bölümüne göz diken ve istek ve talepleri günden güne artan bu küresel tröstler ile bireysel olarak başetmemiz pek mümkün görülmüyor.
Gerçek bir işbirliği içinde çok avantjalar kazanabiliriz. Ayrıca toplu satın alma toplu fuar katılımı bize bir çok maliyet avantajları sağlayacaktır.
Değerlerimizin bozulmadan korunması, geleceğe taşınması ve bu muhteşem şehirde birlik beraberlik içinde yaşama kültürümüzü olgunlaştırmak müreffeh bir Türkiye’de hep beraber yaşamak arzusundayız.”

old-city-003.jpg

TARKAN AKYÜZ: LALELİ SINIRLARINI AŞTIK
Daha sonra söz alan Laleli Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz, 2012 yılında bir kaç otelci ileyola çıktıkları platformun giderek büyüyerek, etkinliğini artırdığını söyledi. Tarkan Akyüz sözlerini şöyle sürdürdü: “ Otellerin sayısı arttıkça Laleli sınırlarını aşan platform İstanbul’un en güçlü dayanışma grubu haline geldi.

old-city-004.jpg

DAHA GÜÇLÜ SAVAŞACAĞIZ
Sınırları Sultanahmet’ten Beyazıt’a, oradar Sirkeci’ye kadar uzanan geniş bir yelpaze haline geldi. Bunun üzerine oluşumun adını değiştirme kararı aldık. Birlikten güc doğar, fikrinden hareketle 2020 yılından itibaren tarihi yarımadada bulunan otelciler olarak ‘Old City’ adı altında birleştiğimizi ilan ediyoruz. Laleli’de otellere verdiğimiz hijyen, ilyardım, departman geliştirme gibi hizmetleri vereceğiz Sektörün sorunlarıyla daha güçlü savaşacağız. Faaliyetlerimizi tek elden ve daha güçlü yapacağız. Birlikte yurtiçi ve yurtdışı fuarlarda yer alacağız.”

old-city-011.jpg
old-city-014.jpg

old-city-012.jpg
old-city-015.jpg
old-city-013.jpg

Bu haber toplam 4350 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.