• BIST 8718.11
  • Altın 2246.519
  • Dolar 32.3303
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 10 °C

Tadında Anadolu en özel örnekleriyle Türk Mutfağı Haftası’nda

Tadında Anadolu en özel örnekleriyle Türk Mutfağı Haftası’nda
BTA’nın sevilen markası Tadında Anadolu, usta şeflerinin yaratıcı sunumlarıyla hazırladığı özel menüyle yerli ve yabancı misafirlerine keyifli bir yeme içme deneyimi yaşatıyor.

İSTANBUL- Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın girişimleriyle organize edilen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri tüm görkemiyle devam ediyor. 21 Mayıs’ta başlayan ve 27 Mayıs’a kadar tüm dünyadaki dış temsilciliklerde ve ülkemizde gerçekleşecek etkinliklere, BTA’nın sevilen markası Tadında Anadolu da eşlik ediyor. Tam 11 yıldır geleneksel mutfağımızın korunması, geliştirilmesi ve tanıtılması adına hizmet veren Tadında Anadolu, usta şeflerinin yaratıcı sunumlarıyla hazırladığı özel menüyle yerli ve yabancı misafirlerine keyifli bir yeme içme deneyimi yaşatıyor. 

tadinda-anadolu.jpgKültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri başladı. Bundan sonra her yıl 21 - 27 Mayıs arasında gerçekleştirilecek olan etkinlikler, mutfak mirasımızı geniş kitlelerle buluşturarak gastronomi kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılmasını hedefliyor.

Türkiye’nin her bölgesinden 600’ün üzerinde tarifi, geleneksel yöntemlerle çalışan üreticilerden aldığı malzemelerle aslına uygun şekilde sunan Tadında Anadolu, etkinliklere İstanbul Havalimanı dış hatlar terminalindeki şubesi ile katılım gösteriyor.  Sadece geçmişe ve geleneğe değil, geleceğe de iz bırakan büyük bir zenginlik sunan Türk mutfağının bilinirliğinin artmasına destek veren Tadında Anadolu, “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından Türk Mutfağı Haftası için seçilen özel İstanbul menüsünü tüm dünyadaki dış temsilciliklerimiz ile eş zamanlı olarak sunuyor. Vişneli  yaprak sarma, zeytinyağlı enginar, balık pilaki, hünkar beğendi ve ayva tatlısından oluşan İstanbul menüsü; mutfağımızın sağlıklı depolama ve pişirme tekniklerinin yanı sıra  atıksız, ekolojik ve sürdürülebilir yönlerine de dikkat çekiyor. Tadında Anadolu’nun dünyanın dört bir yanından gelen misafirleriyle buluşturduğu bu kadim lezzetler, Türk mutfağının tüm yönleriyle deneyimlenmesini sağlayarak hem yerli hem yabancı ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgi ve memnuniyetle karşılanıyor. 

Bir BTA markası olan Tadında Anadolu, İstanbul Havalimanı’nda dış hatlar gidişte pasaport kontrolü sonrasında 1700 metrekarelik alanda hizmet veriyor. Restoran, ocakbaşı, taş fırın, döner ve cağ kebabı, kahve ve geleneksel tatlıların yanı sıra mevsimsel olarak yenilenen ve her bölgeden aslına uygun yapılan tariflerden oluşan açık büfeyle misafirlerini karşılıyor. İzmir Adnan Menderes ve Ankara Esenboğa iç hatlarda da bulunan Tadında Anadolu, ABD merkezli Daily Meal tarafından dünyanın en iyi 30 havalimanı restoranı arasında gösterildi.

tadinda-anadolu-001.jpgBTA hakkında:

TAV Havalimanları Holding iştiraki olan BTA; Türkiye, Gürcistan, Makedonya, Tunus, Umman, Letonya, Hırvatistan ve Suudi Arabistan olmak üzere toplam 8 ülkede, 17 havalimanında, 200’ü aşkın noktada, günde 75 binden fazla kişiyi ağırlayarak misafirlerine dünya mutfaklarının zengin menü seçeneklerini sunuyor. Servis hizmetlerinin yanı sıra kendi üretim tesisi olan Cakes & Bakes’te 100’e yakın marka için endüstriyel ölçekte ayda 5 milyon adet butik üretim yapan BTA, 16 ülkeye gıda tedariki de sağlıyor. BTA, tam 23 yıldır yiyecek-içecek sektörüne dair faaliyet gösterdiği tüm alanlarda Türkiye'nin lider, dünyanın ise en tanınmış şirketlerinden biri olmak vizyonuyla faaliyetlerini sürdürüyor. 

Bu haber toplam 3509 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.