• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 18 °C

SWISS, güneş yakıtı kullanan ilk havayolu olacak

SWISS, güneş yakıtı kullanan ilk havayolu olacak
SWISS ve Synhelion, sürdürülebilir havacılık yakıtlarının (SAF) üretiminde ve benimsenmesinde öncü bir rol oynuyor.

ZURİH -SWISS ve Lufthansa Group, güneş enerjisi havacılık yakıtını pazara sunmak için temiz enerji şirketi Synhelion ile stratejik bir işbirliği yaptığını duyurdu. Bu, SWISS'i dünyada güneş kerosen kullanan ilk havayolu yapacak. Synhelion tarafından tasarlanan süreç, karbon nötr gazyağı üretmek için konsantre güneş ışığı kullanır. Bu işbirliği ile SWISS ve Synhelion, sürdürülebilir havacılık yakıtlarının (SAF) üretiminde ve benimsenmesinde öncü bir rol oynuyor.

SWISS İcra Kurulu Başkanı Dieter Vranckx, “Synhelion ile olan ekibimiz, düzenli uçuş operasyonlarında karbon nötr uçuşu güneş yakıtı kullanarak mümkün kılmak için ortak vizyonumuz üzerine kurulmuştur” diye açıkladı.. “SWISS'in dünyada güneş gazyağı ile uçan ilk havayolu olacağından gurur duyuyoruz. Synhelion ile ortaklık kurarak, İsviçre inovasyonunu destekliyoruz ve sürdürülebilir yakıtlar üretmek için bu son derece umut verici teknolojinin geliştirilmesini, pazara sunulmasını ve büyütülmesini aktif olarak takip ediyor ve teşvik ediyoruz.”

swiss-001.jpgSynhelion, yenilenebilir enerji kaynaklarından SAF üretimi için önemli bir teknoloji geliştirmiştir. Prosedür, daha sonra standart endüstriyel işlemler kullanılarak kerosene sentezlenebilen sentez gazı üretmek için konsantre güneş ısısı kullanır. Bu güneşten sıvıya yakıt, yakıt karbon döngüsünü kapatır: yandığında, yalnızca üretimine girdiği kadar CO2 üretecektir. Yeni yakıtın, hava taşımacılığının etkin bir şekilde karbondan arındırılmasına büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Ayrıca Synhelion, bu yıl Almanya'nın Jülich kentinde endüstriyel güneş yakıtı üretimi için dünyanın ilk tesisini inşa etmek için çalışıyor. SWISS, 2023'te güneş gazyağı için ilk müşteri olmaya hazırlanıyor. Şimdi tamamlanan işbirliği kapsamında, SWISS ve Lufthansa Grubu, Synhelion'un İspanya'da planlanan ticari yakıt üretim tesisinin geliştirilmesini de destekleyecek.

SWISS, iklim hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak için önümüzdeki birkaç yıl içinde sürdürülebilir havacılık yakıtlarının kullanımını önemli ölçüde artıracak. Bununla birlikte, biyoyakıtların sınırlı mevcudiyeti göz önüne alındığında, alternatiflere ihtiyaç duyulacaktır. SWISS CEO'su Vranckx, “Bu yüzden güneş yakıtlarının geliştirilmesini aktif olarak destekliyoruz” diyor. “Kullanımlarında öncü olmak istiyoruz. Dolayısıyla Synhelion ile olan ilişkimiz, uzun vadeli sürdürülebilirlik stratejimizde kilit bir unsurdur.”

Synhelion'un kurucu ortağı ve CEO'su Dr. Philipp Furler, “İklim dostu mobilite ile birbirine bağlı küreselleşmiş bir dünyaya inanıyoruz” diye ekliyor. "Yeni nesil karbon nötr güneş kerosenimiz, fosil yakıtların ekonomik ve ekolojik olarak uygun bir alternatifidir. SWISS ve Lufthansa Group'un taahhüdü, havacılık sektörünün güneş yakıtımıza olan yoğun ilgisinin altını çiziyor. Ve şimdiden ilk SWISS uçağının güneş enerjili gazyağımızla havalanacağı günü sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Bu haber toplam 1818 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.