• BIST 8975
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 19 °C

Suzuki Alto, yakıtta çok cimri

Suzuki Alto, yakıtta çok cimri
Suzuki Türkiye Murahhas Azası Ali Savcı, Suzuki Alto'nun, en az benzin tüketen bir otomobil olarak 100 kilometrede 4,4 litre benzin tükettiğini bildirdi.

İSTANBUL - Suzuki Türkiye Murahhas Azası Ali Savcı, Suzuki Alto'nun, Türkiye'de satılan otomobiller içinde en az benzin tüketen bir otomobil olduğunu belirterek, aracın 100 kilometrede 4,4 litre benzin tükettiğini bildirdi.
Suzuki Alto'nun tanıtımında Alto'nun Suzuki'nin 5. stratejik modeli olduğunu belirten Savcı, Suzuki'nin bundan 5 yıl önce rönesans projesine Grand Vitara ile başladıklarını belirterek, Grand Vitara'nın SUV segmentinde her zaman çok ciddi mücadele eden bir araç olduğunu anlattı.



Stratejik modellerinin sonuncusu olan Alto'nun, Türkiye'de satıldığı yerlerde A segmentini öne çıkarttığını anlatan Savcı, Suzuki'nin küçük otomobiller konusunda uzmanlaşmış bir marka olduğunu ifade ederek, küçük otomobillerin yaşanılan zamana çok uygun olduğunu söyledi.
Suzuki'nin bu otomobillerle sürdürmekte olduğu marka başarısını daha ilerilere taşıyacağını dile getiren Savcı, 2009 yılındaki krize karşın, küçülmeyen ve büyüme trendi gösteren Çin ve Hindistan pazarlarında Suzuki'nin başarı gösterdiğini anlattı.
Ali Savcı, 2009 yılının "tam bir kriz yılı" olduğunu ifade ederek, geçen yılın otomotiv sektörü açısından çok inişli çıkışlı geçtiğini, aylık otomotiv satışlarının değişkenlik gösterdiğini, bu yıl ise ocak, ş ubat ve mart ayı satış rakamlarının iyi geldiğini belirterek, en önemli değişikliğin bu yıl hafif ticari araç pazarındaki artış olduğunu, hafif ticari araç pazarının 3 ayda bir önceki yıla göre yüzde 27 büyüdüğünü anlattı.
Savcı, bu yıl binek araç pazarının 360-380 bin adetler civarında olmasını öngördüklerini bildirerek, planlarını yükselen bir pazara göre yaptıkları nı, sektör olarak gördükleri en büyük riskin karlılık olduğunu, firmaları n pazar paylarını korumak için fiyat baskısıyla çalıştıklarını s öyledi.
Savcı, "Suzuki Alto, Türkiye'de satılan araçlar içinde en az benzin tü ketin bir otomobil. 100 kilometrede 4,4 litre benzin tüketiyor. Ayrıca bu aracın karbondioksit salınımı da çok düşük. Bu yönüyle de ç evreci bir otomobil. Biz 12 aylık dönemde bin ile bin 500 adet arasında Alto satışı hedefliyoruz" diye konuştu.
Suzuki'nin 5 yıl önce hayata geçirdiği rönesans projesi ile 2 milyon adet olan üretim adetini, 2 milyon 500 bin adete çıkarttığını belirten Savcı, Suzuki'nin Avrupa'daki satışlarında da ciddi artışlar olduğunu ve bu ülkelerde pazar payını artırdığını dile getirdi.
Savcı, Türkiye'de en az yüzde 1-1,5 oranında bir pazar payına ulaşmaya çalıştıklarını, bu yıl 3 bin 800 ile 4 bin arasında Suzuki satışı öngördüklerini anlattı.
Suzuki markasının, Türkiye'yi ve pazarı desteklediğini dile getiren Savcı, yaptıkları kampanyaların ve satış fiyatlarının bunun göstergesi olduğunu ifade etti.
Savcı, marka olarak küçük otomobil uzmanlığının, Suzuki'nin geçmişten gelen bir özelliği olduğunu ifade ederek, küçük otomobillere ciddi olarak bir odaklanma içinde olduklarını söyledi.
Savcı, Suzuki Alto ile A segmentinde liderlik hedefleri olduğunu da sözlerine ekledi.
Bir gazetecinin "Alto'yu ilk Türkiye getirdiğiniz zaman Nurcan Taylan halterde madalya kazanmıştı, ilk Alto'yu hediye etmiştiniz. Şimdi Alto yenilendi. Nurcan'da yeniden madalya kazandı. Nurcan'ın Alto'yu yenileyecek misiniz" sorusuna "Bu olay tesadüf oldu. İlk şampiyonluğunda biz ona bir Alto hediye etmiştik. Şimdi tekrarlamanın zamanı geldi" diye karşılık verdi.
Japon üretici Suzuki, yenilenen modeli ile A segmentine yeni bir bakış açısı getirmeye hazırlanıyor.
"The way of life-Yaşam şekli" felsefesi çerçevesinde tasarladığı araçları tüketicinin beğenisine sunan Suzuki, Alto ile şehir trafiğinde rahat hareket etmek isteyenlerin tercihi olacak.
Tek motor seçeneği ile tüketicilere satılacak Alto'nun düz vitesli versiyonu 23 bin 250 liradan, otomatik vitesli versiyonu ise 25 bin 250 liradan satışa sunulacak.
Alto'nun yeni geliştirilen ve 67 hp güç üreten 1.0 litrelik motoru düşük ağırlık ve yüksek verimlilik için üç silindirli olarak tasarlandı.
Modellerde standart olarak, EBD ve ABS, SRS cephe ve SRS yan hava yastıkları mevcut bulunuyor.
Suzuki Alto, 10 farklı renkle piyasaya sunulurken, bunlardan 4 tanesi sadece Alto'ya özel renklerden oluşacak.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.