• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Suudi kapasiteyi 2'ye çıkardı

Suudi kapasiteyi 2'ye çıkardı
Suudi Arabistan Havayolları'nın, bu yıl Türkiye'den kutsal topraklara 60 bin hacı adayı ve 82 bin umreci taşıyarak en yüksek rakamı gerçekleştirdiği belirtildi.

İSTANBUL -Suudi Arabistan Havayolları'nın (Saudia), bu yıl Türkiye'den kutsal topraklara 60 bin hacı adayı ve 82 bin umreci taşıyarak en yüksek rakamı gerçekleştirdiği belirtildi. Türkiye Genel Müdürü Fahad H. Al- Sheibani, iki ülke arasındaki taşıma kapasitesinin son 4-5 yılda ikiye katlandığına işaret ederek, yılbaşından bu yana 20 bin Suudi turistin de Türkiye'yi ziyaret ettiğini kaydetti.

HACI TAŞIMADA GARİP TUTUM: THY 14’ÜNE SAUDİ 16’SINA KADAR
Ancak bilet satan acenteler hacıların taşınması için THY’nin son yolcu götürme tarihi 14 Aralık olarak belirlenirken Saudi Arabistan Havayolları’nın 16 Aralık tarihine kadar hacı taşımasının adaletsizlik olduğunu belirtirkerek şunları anlattılar:
 “Bu işin altında bir iş var. Bu başta Türk Dışişleri’nin THY’nin veya TÜRSAB’ın açığıdır. Ayrıca son günde bilitlerin 1500 YTL gibi bir rakamlara tırmanarak karaborsaya düşmesi organizasyon bozuklunun işareti olarak görülüyor. Türkiye’nin en büyük turizm organizasyonu olan hac organizisyonundan yeterli payı alamadığını düşünüyoruz. Saudi Arabistan Havayolları Türkiye’ne en büyük uçaklarını koydu ve iki günlük farkla en büyük müşterisi Türk hacılarını taşıyor.”

Türkiye'deki faaliyetlerinin 40'ıncı yılını kutlayan Saudia Havayolları yetkilileri, Atatürk Havalimanı'nda gazeteciler için bilgilendirme toplantısı yaptı. Genel Müdürü Fahad H. Al- Sheibani, İstasyon Müdürü Yousef Tunkal ve Satış Müdürü Hasan Suntay'ın katıldığı toplantıda, iki ülke arasındaki taşımacığın her geçen yıl daha da geliştiğine dikkat çekildi.

SAUDİA 116 BİN HACININ  60 BİNİNİN HACI KALANI THY TAŞIYOR
Eylül 2006'dan beri ülkemizde görevli Fahad H. Al- Sheibani, havayolu taşımacığını iki ülke arasındaki ilişkileri kuvvetlendiren bir araç olarak gördüklerini ifade ederek, 40 yılı kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Al- Sheibani, ''Hac kotasının Suudi makamlar tarafından yıllık binde bir oranı dikkate alınarak belirleniyor. Türkiye'den bu yıl kutsal topraklara giden 115 bin hacı adayından 60 binini biz, geri kalanı da THY taşıyor. Yine 150 bin umre yolcusundan 82 binini biz taşıdık. Hac operasyonu için Onur Air, Atlasjet ve Inter Havayolları'ndan 21 uçağı ekipleriyle birlikte kiraladık. Yaptığımız işbirliklerinden son derece memnunuz. 2007 yılında şimdiye kadar 20 bin Suudi turisti de Türkiye'ye getirip, geri götürdük'' dedi.

 

SAUDİA: İSTANBUL ANA ÜSSÜMÜZ
THY'nin Medine, Riyad ve Ciddi'ye sefer düzenlediğine dikkat çeken Al- Sheibani, ''İstanbul bizim için ana üs. Yaz aylarında haftada 7, kışın da haftada 5 gün karşılıklı uçuyoruz. Ankara'ya da 7 yıl önce haftada bir gün tarifeli uçuyorduk. Anlaşma çerçevesinde talebe göre bu tekrar başlayabilir. Hac döneminde zaten; Ankara, İzmir, Adana ve Antalya'dan uçuşumuz var'' diye konuştu.

 

SAUDİA AIRBUS’A 30 UÇAK SİPARİŞİ VERDİ
Satış Müdürü Hasan Suntay ise, Suudi Arabistan ile Türkiye arasında yıllık ortalama 2 milyon kilo kargo taşıması yaptıkları bunun da çoğunlukla tekstil ürünü olduğunu dile getirdi. Suntay, ''Geçmiş yıllarda büyük talep gören Türk et ve süt ürünlerine talep Suudi makamların belli standartlar uygulamasıyla düştü. Şimdi tekstil ürünleri çok rağbet görüyor. Suudi işadamları bir ara tekstilde ucuz Çin piyasasına yönelmişti ancak bu şimdi kalite yüksekliğinden dolayı Türkiye lehine döndü'' izahını yaptı. Filosunda 150 uçağı olan Saudia Havayolları, Airbus firmasına da 30 adet orta menzilli uçak siparişi verdi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.