• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • Antalya 26 °C

Suudi Arabistan'da Atatürk pankartı krizi: Süper Kupa iptal edildi

Suudi Arabistan'da Atatürk pankartı krizi: Süper Kupa iptal edildi
Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak olan 2023 Turkcell Süper Kupa maçında, İstiklal Marşı'nın okunmasına izin verilmedi.

RİYAD - Suudi Arabistan'ın Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa finalinde 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' pankartı ve Atatürk tişörtlerine izin vermemesi nedeniyle takımlar maça çıkmama kararı aldı ve mücadele iptal edildi

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak olan 2023 Turkcell Süper Kupa maçında, İstiklal Marşı'nın okunmasına izin verilmedi. Suudi yetkililer Cumhuriyetin 100. yılında iki takımın 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ile Mustafa Kemal Atatürk posteri ve tişörtü ile çıkma isteklerini de reddetti. Dün gece başlayan kriz sonrası iki kulüp yöneticileri hassasiyet gösterdi ve maça böyle çıkılacağı yönünde ısrar etti.

galatasaray,-fenerbahce,-riyad,-ataturk.jpg"Maça çıkmayız resti"

Galatasaray ve Fenerbahçe yine dün aldıkları kararla İstiklal Marşı'nın okunmaması ve Atatürk pankartları ile tişörtlerine izin verilmemesi durumunda maça çıkmayacaklarını TFF'ye iletti.

TFF'den açıklama

Krizle ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklamada "Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır. Bu konuda yapılan dezenformasyona itibar etmeyiniz" denildi.

Otelde zirve

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, durum değerlendirmesi için TFF yetkililerinin konakladığı otelde bir araya geldi. Ali Koç toplantı öncesi, "Neler olacağını biz de bilmiyoruz. Çağırdılar biz de geldik" açıklamasını yaptı. Toplantıda takımların maça çıkma kararı aldığı iddia edilse de kriz aşılamadı. Al-Riyadh News haberine göre ricalar üzerine toplantıya gelen Ali Koç, “Ne demek Atatürk yok? Atatürk yoksa Türkiye yok, biz de yokuz, maç da yok” diyerek odayı terk etti.

"Akışta yok" gerekçesi

Suud yetkililerin 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' pankartı ile Atatürk tişörtlerine daha önce kesinleştirilen akışta yer almadığı gerekçesiyle onay vermedikleri belirtildi. Al-Awwal Park Stadı'nda Fenerbahçe ve Galatasaraylı taraftarların "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları üzerine hoparlörlerden yüksek sesle müzik açıldı. Taraftarlar bu durumu ıslıklarla protesto etti.

Maç iptal edildi

İki takım kafilesi de 20.45'te oynanması planlanan maçın oynanacağı stadyuma geçmedi ve kamp yaptıkları otelde bekleyişlerini sürdürdü. TRT Spor'un haberine göre Galatasaraylı futbolculara maçın oynanmayacağı tebliğ edildi. Sports Digitale Genel Yayın Yönetmeni Yağız Sabuncuoğlu, karşılaşmanın iptal edildiğini duyurdu. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk da "Maç iptal edildi, Otelde bekliyoruz" açıklamasını yaptı. Sarı-kırmızılı takımın soyunma odası boşaltıldı. İki kafile de Türkiye'ye dönüş hazırlıklarına başladı.

TFF'nin sitesinde haber kaldırıldı

TFF'nin resmi internet sitesi tff.org anasayfasında 'Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa finalinde karşılaşacak' haberi kaldırıldı.

 

Bu haber toplam 952 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.