• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 21 °C

Suudi̇ Arabi̇stan, e-vize ve kapıda vize kolaylığı getirdi

Suudi̇ Arabi̇stan, e-vize ve kapıda vize kolaylığı getirdi
Suudi̇ Arabi̇stan, Schengen / Amerikan - ABD / İngiltere vizesinden birisi bulunan ya da bu ülkelerde geçerli oturum iznine sahip tüm yabancı ülke vatandaşlarına havalimanı giriş kapılarında turistik vize veriyor

İSTANBUL- Suudi̇ Arabi̇stan, e-vi̇ze ve kapıda vi̇ze kolaylığında güncelelem yaptı.
Suudi̇ Arabi̇stan 49 ülke haricinde pasaportlarında geçerli ve en az bir kez kullanılmış olması şartıyla Schengen / Amerikan - ABD / İngiltere vizesinden birisi bulunan ya da bu ülkelerde geçerli oturum iznine sahip tüm yabancı ülke vatandaşlarına havalimanı giriş kapılarında turistik vize veriyor. Ancak turistik kapı vizesinin turistik olduğunu bildiren Hac-Umre sektörünün deneyimli ismi Hilmi Karaduman "Vize hac sezonunda umre ve hac yapmak için geçerli değildir. Hac sezonunda Mekke veya Meşair de (Arafat Müzdelife ve Mina’da) bulunanlara parmak izi tespit uygulaması ile tespiti halinde Suudi makamlarınca belirli bir süre ülkeye giriş izni verilmiyor" dedi.

THY’nin yaptığı duyuruise şöyle

DEĞERLİ İŞ ORTAKLARIMIZ,

Daha önce duyurusunu yapmış oldğumuz e-vize ve kapıda vize kolaylığı uygulaması devam etmekte olup, aşağıda da görüleceği üzere bir dizi güncelleme getirilmiştir.
 

GÜNCELLEME

Hali hazırda geçerli Schengen, Amerika ve İngiltere vizesine sahip olan yolcularımızın bu vizelerden her hangi birine sahip olmayan yakınları aşağıda belirtilen şartlar dahilinde Suudi Arabistan havalimanlarına varışlarda Turistik vize almalarına imkan sağlanmaktadır.

1. Birinci derece akraba olması (Anne, Baba, Eş ve çocuklar) zorunludur.

2. Geçerli vizenin en az 1 kez kullanılmış olma şartı bulunmaktadır.

3. Çocukların yaşı 18 yaşını geçmemiş olmalıdır.

4. Turistik vize sadece, geçerli vize sahibinin ve 1. Derece yakınlarının aynı uçakta seyahat etmeleri koşuluyla sağlanacaktır.


Önemli not: Yeşil pasaport sahiplerine herhangi bir imtiyaz tanınmamakta olup, bu kategoride bulunan yolcularin da belirtilen vizelerden birine sahip olmalari beklenmektedir.

➢ 49 Ülke Vatandaşı için E-VİZE kolaylığı
 

Suudi Arabistan hükümeti turizm açılımı kapsamında 2019 yılında Avrupa, Amerika ve Kanada vatandaşları başta olmak üzere toplam 49 ülke vatandaşları için elektronik turistik vize seçeneğini uygulamaya başladı.
Bu uygulamayla birlikte turistik vize alabilen yabancı ülke vatandaşı Müslümanlar umre ziyaretlerini de gerçekleştirebileceklerdir. Turistik vizeler çok girişli olup 1 yıl süreyle geçerlidir.
 

Elektronik vizeye tabii olan 49 ülke listesini görüntülemek için https://visa.visitsaudi.com/

➢ Schengen / Amerikan - ABD / İngiltere vizelerinden birine sahip ya da bu ülkelerde Oturum izni olan Yabancılara Kapıda Vize Kolaylığı
 

Yukarıda belirtilen 49 ülke haricinde pasaportlarında geçerli ve en az bir kez kullanılmış olması şartıyla Schengen / Amerikan - ABD / İngiltere vizesinden birisi bulunan ya da bu ülkelerde geçerli oturum iznine sahip tüm yabancı ülke vatandaşlarına havalimanı giriş kapılarında turistik vize verilmektedir. Turistikvize çok girişli olup 1 yılgeçerliliğivardır. Kapıda vize için kural detayları aşağıdadır.

Ulaşım: Cidde Havalimanından Mekke ve Medine’ye Hızlı Tren Hizmeti

Cidde Havalimanı’ndan Mekke’ye seyahat edecek olan yolcularımız yakın zamanda seferlerine başlamış olan “Haremeyn Yüksek Hızlı Tren” hizmetini kullanarak yaklaşık 45 dakikada Mekke’ye, 1.5 saat içinde de Medine’ye ulaşım sağlayabilir. Bunun yanı sıra, alternatif olarak standart tarifeye sahip “Uber” ve “Careem” firmaları tarafından sağlanan taksi hizmeti de mevcuttur.

➢ Gidiş-Dönüş Hızlı Tren Güzergahları:

Haramain Yüksek Hızlı Tren (Cidde Havalimanı – Mekke) Haramain Yüksek Hızlı Tren (Cidde Havalimanı – Medine) Haramain Yüksek Hızlı Tren (Mekke – Medine)

Tren bileti için https://sar.hhr.sa sitesini ziyaret edebilirsiniz.

VİZE TURİSTİK HAC-UMRE’DE KULLANILMIYOR

Hac-Umre sektörünün deneyimli ismi Hilmi Karaduman’ın bu bu vizenin Hac sezonunda umre ve hac yapmak için geçerli olmadığını, hac sezonunda Mekke veya Meşairde (Arafat Müzdelife ve Mina’da) bulunanlara parmak izi tespit uygulaması ile tespiti Suudi makamlarınca halinde belirli bir süre ülkeye giriş izni verilmeyeceğini bildirdi ve bu yol ile hac ibadeti yapılmamasını önemle tavsiye etti. Bu sene Suudi Arabistan'da hac sezonu 24 Haziran ila 20 Temmuz 2023 e denk geliyor.

Bu haber toplam 2647 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.