• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Suriye-KKTC feribot seferi başlıyor

Suriye-KKTC feribot seferi başlıyor
Yıldırım, Kıbrıs Rum Kesimi'nin girişimleri sonucu durdurulan Lazkiye-Gazi Magosa arasındaki feribot seferlerinin yeniden başlatılacağını açıkladı.

İSTANBUL -Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kıbrıs Rum Kesimi'nin girişimleri sonucu durdurulan Lazkiye-Gazi Magosa arasındaki feribot seferlerinin yeniden başlatılacağını açıkladı. Yıldırım, Türk bayrağı taşıyacak geminin iki ülkeyi birbirine bağlayacağını dile getirdi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Suriye Ulaştırma Bakanı Yarup Süleyman Bedr ile birlikte Deniz Ticaret Odası'nı ziyaret etti. Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan'ın konuk bakana sektörle hakkında bilgi vermesinin arından Binali Yıldırım da Türk denizciliği hakkında kısa bir açıklama yaptı.

 

Suriye Ulaştırma Bakanı Yarup Süleyman Bedr, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemine dikkat çekerek bunun daha da geliştirilmesi gerektiğini kaydetti. Bu ziyaretleri kapsamında raylı sistemler konusunda işbirliği anlaşması yaptıklarını belirten Bedr, ''İnanıyorum ki iki ülke daha yakın ilişkiler kuracaktır.'' dedi.

 

Toplantı sonunda bir basın mensubu konuk bakana, Suriye ile KKTC arasında başlayan ancak Rum Kesimi'nin girişimleriyle duran feribot seferleri ile ilgili görüşünü sordu. Bu soruya Binali Yıldırım cevap verdi. Yıldırım, KKTC üzerine uygulanan ambargo nedeniyle uzun bir süredir sorun yaşandığını kaydetti. Yıldırım, ''Biz bu konuda Suriye Deniz Ticaret Odası'na müteşekkiriz. Çünkü bu inisiyatifi onlar başlattı. Lazkiye ile Magosa arasında deniz otobüsü seferleri başlatıldı.'' şeklinde konuştu. Ulaştırma Bakanı Yıldırım daha sonra diplomatik kanallardan seferlerin durdurulması için Yunanistan ve Rum Kesimi'nin Suriye üzerinde çok ciddi çalışmalar yaptığını anlattı. Yıldırım şunları söyledi: ''Suriye bunu her seferinde reddetti. Bu feribot Gürcistan bayrağı taşıyordu. Gürcülerden bu bayrağı çekmelerini istedi Rumlar. Gürcüler de direndi ama nihayetinde Gürcistan bu bayrağı kayıttan silmeye karar verdi. Onun için seferler durduruldu. Şu anda uluslararası Türk siciline alacağız gemiyi. Ondan sonra seferler devam edecek. Bu vesileyle Suriye Deniz Ticaret Odası Başkanı ve Suriye Ulaştırma Bakanı'na teşekkür ediyorum. Bu yaptıkları KKTC'nin haklı davası açısından takdire şayan bir harekettir. Bunu gerek KKTC gerek Türk halkı unutmayacak. Küçük ama anlamlı bir adım atıldı. Milletim adına teşekkür ederim.''

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.