• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

SunExpress’ten yolculara ücretsiz Kovid-19 testi ve ayrıcalıklar

SunExpress’ten yolculara ücretsiz Kovid-19 testi ve ayrıcalıklar
SunExpress CEO’su Max Kownatzki, , Almanya'dan Türkiye'ye gerçekleştirilen uçuşlarda bu hizmeti isteğe bağlı olarak ücretsiz sunacak ilk hava yolu firması olduklarını söyledi.

ANTALYA- THY ve Lufthansa'nın ortak girişimi SunExpress, Düsseldorf-Antalya uçuşlarında 15 dakikada sonuç veren antijen testi hizmeti sunacak. Ayrıca SunExpress, bilet tarifelerinde yaptığı değişikliklerle, pandemi döneminde beklenmedik nedenlerle seyahatlerini ertelemek isteyen misafirlerine maksimum esneklik sunuyor. SunExpress, yolcularının daha rahat seyahat edebilmelerini sağlamak amacı ile ek ücret karşılığında orta koltuğu da rezerve etme imkanı sunuyor.

Türk Hava Yolları (THY) ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında, Düsseldorf-Antalya uçuşlarında yolculara 15 dakikada sonuç veren antijen test hizmeti sunacak.

SunExpress CEO’su Max Kownatzki, , Almanya'dan Türkiye'ye gerçekleştirilen uçuşlarda bu hizmeti isteğe bağlı olarak ücretsiz sunacak ilk hava yolu firması olduklarını söyledi.

Uygulamanın 8 Aralık'ta başlayacağını belirten Kownatzki, 'Almanya'daki diğer havalimanlarıyla da görüşmelere başladık. Sadece Düsseldorf-Antalya hattında değil, aynı zamanda Türkiye'deki diğer destinasyonlara gerçekleştirilen uçuşlarda da bu uygulamayı başlatmak istiyoruz.' dedi.

Kownatzki, Türkiye'den Almanya'ya gerçekleştirilen tüm uçuşlarda yolcuların PCR testi yaptırma zorunluluğu olduğuna işaret ederek, Türkiye'de altyapının 'harika' bir şekilde kurulduğunu ve Türk hükümetinin Kovid-19 ile mücadelede ön sıralarda yer aldığını ifade etti.

- Test ücretsiz yenileniyor

Bu test yöntemini kısa sürede sonuç vermesi nedeniyle tercih ettiklerini dile getiren Kownatzki, 'Yolcularımıza uçuşa en az 3 saat kala havalimanında olmalarını öneriyoruz. Antijen testi yaptırmak tamamen isteğe bağlı. Check-in kontuarında teste katılmak istediğini söyleyen yolcu, test merkezine götürülecek. Görevli sağlık personelinin sürüntü örneği alarak yaptığı bu testin değerleme süresi yaklaşık 15 dakika. Negatif test sonucunuzu aldığınızda, check-in işlemine devam edebilirsiniz. Test sonucu pozitif çıkarsa, hatalı sonuç riski düşük olmasına rağmen (yüzde 3 ihtimal) testi ücretsiz olarak yeniliyoruz. İkinci test sonucunun da pozitif çıkması durumunda yolcu uçuşa alınmayacak.' bilgisini verdi.

Kownatzki, test giderlerinin SunExpress ve Düsseldorf havalimanı tarafından ortak karşılandığını belirterek, havalimanının test yapılması için yer tahsis etmesini memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi.

Pozitif hızlı antijen testi sonucunun şüpheli bir Kovid-19 vakası anlamına geldiğini ve bu durumda, kalkış ülkesinde geçerli olan resmi sağlık düzenlemelerinin devreye girdiğini anlatan Kownatzki, havalimanında ve uçakta maske takma zorunluluğu gibi tüm hijyen kurallarının, bu uygulamanın yapıldığı uçuşlarda da geçerli olduğunu söyledi.

Kownatzki, Lufthansa, Avusturya ve Brüksel Havayolları'nın da bu hizmeti farklı destinasyonlarda sunduğunu ifade etti.

- 'Yeniden tam gaz yola devam edeceğiz'

Nisan ayında göreve gelmesinin ardından virüs nedeniyle karamsar bir tabloyla karşı karşıya kaldığını belirten Kownatzki, bu süre içinde SunExpress'in Almanya'daki yan kuruluşunu kapattığını ve Türkiye-Almanya hattına yoğunlaştıklarını söyledi.

Kownatzki, zorlu bir yıl geçiren havacılık sektörü için aşı haberlerinin gelmesiyle 2021'de iyimser bir tablo beklediğini vurgulayarak, 'Önümüzdeki sürece çok iyi hazırlandık, sektör toparlanmaya başladığında biz de yeniden tam gaz yola devam edeceğiz. Gelecek büyüme fırsatlarından yararlanmak için çok iyi hazırlandık.' diye konuştu.

SunExpress'in üç farklı yolcu segmentiyle özel bir yapısı olduğunu dile getiren Kownatzki, koronavirüs süresince yüzde 50'nin üzerinde paya sahip turistik seyahat amaçlı yolcularda ciddi düşüş yaşanırken iç hatların ve Avrupa'da yaşayan Türk kökenli yolcuların yaptığı seyahatlerin payında artış olduğunu belirtti.

Kownatzki, 'Güçlü ve istikrarlı bu iki segment bu krizi atlatmamızı sağlıyor. Diğer hava yollarından biraz daha iyimser olmamızı sağlayan da SunExpress'in bu benzersiz yapısıdır.' dedi.

SunExpress'in Antalya'da kurmak istediği Uçak Bakım-Onarım Merkezi Projesi'ne de değinen Kownatzki, Kovid-19 salgını nedeniyle önceliklerinin değiştiğini, bu projeye ilişkin çalışmaların yavaş da olsa devam ettiğini bildirdi.
 

SunExpress, yolcularına daha fazla esneklik sunuyor

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, bilet tarifelerinde yaptığı değişikliklerle, pandemi döneminde beklenmedik nedenlerle seyahatlerini ertelemek isteyen misafirlerine maksimum esneklik sunuyor.

SunExpress’in yolcularının ihtiyaçlarına göre güncellediği uçuş tarifeleri arasından SunClassic’i tercih eden misafirler, artık bir defaya mahsus olarak uçuş tarihlerinden 30 gün öncesine kadar; SunPremium’u tercih edenler ise 7 gün öncesine kadar ek bir ücret ödemeden rezervasyon değişikliği yapabiliyor. Bu sayede gelecek yaz sezonu için seyahatlerini şimdiden planlamak isteyen misafirler, hiçbir endişe duymadan rezervasyonlarını yapabilirler. Ayrıca SunExpress, 31 Mart 2021’e kadar devam edecek kış sezonunda, SunClassic tarifesi üzerinden rezervasyon yapan misafirlerine özel olarak kalkıştan 15 gün öncesine kadar ücretsiz değişiklik avantajı sunuyor.

SunExpress Ticaret Direktörü Peter Glade, “Özellikle pandemi koşullarında misafirlerimiz, planlarının değişme ihtimaline karşı kendilerini güvende hissedecekleri bir havayolu ile seyahat etmeyi tercih ediyor. Güvenilirlik ve esneklik daima DNA’mızın bir parçası olmuştur. Şimdi daha fazla esneklik sunan rezervasyon seçeneklerimiz ile misafirlerimiz, seyahat planlamalarını kaygı duymadan yapabilecek. Hatta şimdiden gelecek yaz için planlarını gönül rahatlığı ile yapabilirler” dedi.

Yeniden düzenlenen tarifelerin içerikleri şu şekilde:

SunClassic:

Kalkıştan 30 gün öncesine kadar bir defaya mahsus ücretsiz rezervasyon dağişikliği (31 Mart 2021 tarihine kadar olan uçuşlarda)

35 kilograma kadar bagaj hakkı

Uçakta atıştırmalıklar* ve iki adet içecek (*Kış sezonunda Anadolu uçuşlarında geçerli değildir.)

Standart koltuk seçimi

SunExpress your benefits programına 65 Puan kazanma

SunPremium:

Kalkıştan 7 gün öncesine kadar bir defaya mahsus ücretsiz rezervasyon dağişikliği

35 kilograma kadar bagaj hakkı

Uçakta Premium yemek ve iki adet içecek

Ekstra bacak mesafesi sunan XLeg koltuk seçimi

SunExpress your benefits programına 165 Puan kazanma

SunExpress’ten boş orta koltuk imkanı

Misafirlerinin ve uçuş ekiplerinin sağlıklı ve emniyetli seyahati için gerekli tüm tedbirleri alan SunExpress, yolcularının daha rahat seyahat edebilmelerini sağlamak amacı ile ek ücret karşılığında orta koltuğu da rezerve etme imkanı sunuyor.

SunExpress misafirleri, artık mevcut rezervasyonlarına ilave olarak iç hatlarda 59,99 TL, dış hatlarda ise 39,99 Euro’dan başlayan fiyatlarla yanlarındaki orta koltuğun boş kalmasını sağlayabilecek.

SunExpress’in Ticaret Direktörü Peter Glade, “Bizimle seyahat eden yolcularımızın kendilerini güvende hissetmeleri daima önceliğimizdir. Son dönemlerde misafirlerimizin yanlarındaki orta koltuğu da rezerve etme yönündeki yoğun taleplerini dikkate aldık. Onların bu süreçte daha rahat ve kaygısız seyahat edebilmelerini sağlayacak bu hizmeti hayata geçirmiş olmaktan dolayı mutluyuz. Yolcularımıza ve uçuş ekiplerimize sağlıklı ve emniyetli bir seyahat deneyimi sunabilmek için gerekli tüm önlemleri almaya devam ediyoruz” dedi.

SunExpress’in ilave koltuk hizmetinden yararlanmak isteyen misafirler, 444 0 797 numaralı SunExpress Müşteri Hizmetleri Merkezi’ni arayarak işlemlerini gerçekleştirebilirler. Hali hazırda rezervasyonu olan misafirler ise uçuşlarından üç gün öncesine kadar yine Müşteri Hizmetleri Merkezi’ni arayarak ilave orta koltuk için rezervasyon yapabilirler.

Bu haber toplam 1880 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.