• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Sunexpress'in geciken uçuşu

Sunexpress'in geciken uçuşu
Antalya'dan havalandıktan kısa bir süre sonra teknik arınaz nedeniyle acil iniş yapan uçağın yolcuları gece yarısı Viyana'ya ulaştı.

ANTALYA- SunExpress Havayolları'nın XQ 190 sefer sayılı Antalya-Viyana uçuşu, 8 saat gecikmeli olarak gerçekleştirildi. Antalya'dan havalandıktan kısa bir süre sonra acil iniş yapan uçağın yolcuları gece yarısı Viyana'ya ulaştı.

 

SunExpress Havayolları'na ait HQ 190 sefer sayılı Antalya-Viyana uçuşunu gerçekleştirecek yolcu uçağı, Antalya'dan saat 16.15'te havalanması gerekirken, uçaktaki teknik bir arıza nedeniyle 2 saatlik rötar yaptı. Daha sonra yolcuların uçağa alınmasının ardından kalkış yapan uçak, 2 dakika sonra acil iniş için kuleden izin istedi. Büyük panik yaşayan yolcular, uçaktaki arızanın giderilmemiş olması nedeniyle, Adana'dan gelecek yedek uçağı bekledi. Uçağın gelmesi ile birlikte, yeniden havalanan yolcular, 8

 

saatlik gecikmenin ardından Viyana'ya ulaştı. Viyana Schwechat Havaalanı'na iniş yapan uçakta bulunan yolcular, "Antalya'dan saat 16.15'de uçağa binmemiz gerekirken, uçağın arızalı olması sebebiyle Viyana'ya uçuşu 2 saat geciktirildi. Uçak Viyana'ya havalandıktan kısa bir süre sonra radar sinyal sistemindeki arıza yüzünden, tekrar Antalya'ya geri indi. Pilot, 'Arızanın radar sinyalizasyon sisteminin çalışmaması nedeniyle girdiğimiz yabancı ülke sahasında düşürülebiliriz' endişesiyle Antalya'ya geri

 

indiklerini açıkladı. Bu sefer Adana'dan gelecek uçak ile saat 23.00'da yeniden havalandık ve 8 saat gecikmeli olarak Viyana'ya ulaşabildik" dedi.

 

Yolcular, uçağın geri dönüşünde herhangi bir korku yada panik yaşanmadıklarını belirtirken, Sun Express Havayolları yetkililerinin Antalya'da kalınan süre içerisinde yolculara uluslararası standartlarda hizmet vermediklerini iddia etti.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.