• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

SunExpress, 29 YTL'den uçacak

SunExpress, 29 YTL'den uçacak
SunExpress'in Sabiha Gökçen çıkışlı uçuşlarının bilet fiyatları, vergiler hariç olmak üzere iç hatlarda 29 YTL'den, dış hatlarda ise 29 Euro'dan başlayacak.

İSTANBUL- Türk Hava Yolları (THY) ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, Antalya ve İzmir'den sonra, iç ve dış hat uçuş merkezlerine İstanbul'u da ekliyor. SunExpress, 2008 yaz sezonundan itibaren İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan tarifeli seferler düzenleyecek.

SunExpress'in Sabiha Gökçen çıkışlı uçuşlarının bilet fiyatları, vergiler hariç olmak üzere iç hatlarda 29 YTL'den, dış hatlarda ise 29 Euro'dan başlayacak.
2 uçakla başlayacak uçuşlar, iç hatlarda Adana, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Kars, Trabzon ve Van'a dış hatlarda ise Nurnberg, Köln ve Hanover'e karşılıklı olarak gerçekleştirilecek.

SunExpress'in Genel Müdürü Paul Schwaiger, uçuşlarla ilgili olarak bir yazılı açıklama yaptı. Scwaiger, "İstanbul uçuşları şirketimiz için son derece stratejik bir büyüme adımı olacak. Antalya ve İzmir'in ardından İstanbul'u da tarifemize ekleyerek, bölgesel uçuşlarda lider özel havayolu şirketi olmayı hedefliyoruz." dedi. Schwaiger, SunExpress'in İstanbul yolcusunun karşısına 18 yıllık deneyimle çıktığını belirterek, "İstanbul merkezli seferlerimizle birlikte Anadolu şehirlerine en yoğun iç hat tarifesini sunacağız. Artık Anadolu'daki yolcularımız, SunExpress ile Ege ve Akdeniz bölgelerinden sonra İstanbul ve çevresine de, SunExpress farkıyla ve aktarmasız uçmanın keyfini yaşayacak." şeklinde konuştu.

 

SunExpress'in Sabiha Gökçen çıkışlı uçuşlarının bilet fiyatları, vergiler hariç olmak üzere iç hatlarda 29 YTL'den, dış hatlarda ise 29 Euro'dan başlayacak. SunExpress, bilet satışını www.sunexpress.com.tr adresindeki internet sitesinin yanı sıra, acenteleri ve (0232) 444 0 797'den ulaşılabilen çağrı merkezi aracılığıyla gerçekleştiriyor. SunExpress biletleri, ortak uçuş düzenlenen Türk Hava Yolları'nın satış noktalarından da alınabiliyor.

 

-SUNEXPRESS HAKKINDA -

 

SunExpress, Alman havayolu Lufthansa ile Türkiye'nin bayrak taşıyıcısı Türk Hava Yolları (THY) arasında 1989 yılında imzalanan anlaşmayla kuruldu. Yaklaşık 10 yıl Avrupa ile Antalya arasında charter seferleri yapan şirket, 2001 yılında başladığı Antalya-Frankfurt uçuşuyla Türkiye'den yurtdışına tarifeli seferler düzenleyen ilk özel havayolu şirketi oldu. 2005 yılında ise İzmir merkezli dış hat seferleriyle yurtdışı uçuş ağını genişletti.

 

SunExpress, 26 Mart 2006 tarihinde başlayan İzmir merkezli iç hat seferleriyle, Türkiye'de ilk kez İzmir'den Anadolu'nun önemli şehirlerine aktarmasız uçuşlar gerçekleştirdi. İç hat uçuşları kısa sürede yüksek doluluk oranlarına ulaşan SunExpress, İzmir'den uçtuğu illerin sayısı çoğaltarak, Antalya ve Diyarbakır'dan da iç hat seferleri düzenlemeye başladı.

 

SunExpress halen 8.6 yaş ortalamasına ve toplam 2.796 yolcu kapasitesine sahip, tamamı Boeing'lerden oluşan 14 uçaklık filoyla hizmet veriyor. 2008 yılı yaz döneminde filoya katılacak 4 yeni Boeing 737-800 ve iade edilecek bir 757-200 uçağından sonra, toplam uçak sayısı 17'ye, koltuk kapasitesi de 3.134'e yükselecek. Yeni uçaklarla birlikte filonun yaş ortalaması da 6.35'e inecek

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.