• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

Sümer Tilmaç Film Fonu ile ‘Yeşilçam’ Antalya’ya taşınıyor

Sümer Tilmaç Film Fonu ile ‘Yeşilçam’ Antalya’ya taşınıyor
Antalya’yı bir sinema platformu haline getirmek, daha çok filmin Antalya’da çekilmesini sağlamak için Sümer Tilmaç Film Fonu kuruldu

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
ANTALYA- Kalp krizi sonucu 4 yıl önce hayatını kaybeden Türk sinema ve tiyatro oyuncusu Sümer Tilmaç, 56. Antalya Uluslararası Altın Portakal Festivali'nde bir dizi etkinlikle anılacak. Başkan Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak sinemamıza desteğimizi artırarak sürdürmeye kararlıyız” dedi. Festivalin İdari Direktörü Cansel Tuncer, Antalya’yı bir sinema platformu haline getirmek, daha çok filmin Antalya’da çekilmesini sağlamak için Film Forum bünyesindeki Sümer Tilmaç Film Fonu ile en az üçte ikisi Antalya’da çekilen filme de 150 bin liralık ödül verileceğini açıkladı.

sumer-tilmac-.jpgBAŞVURULAR ALINIYOR
Son 25 yil içinde Antalya'da düzenlenenen Altın Portakal Film Festivali’nde Türk sinemasinin emektar oyuncularını Antalya'da ağırlayarak ev sahipliği yapan usta oyuncu Sümer Tilmaç, Antalyalı sanatçı olarak Coşkun Gögen ile birlikte oluyordu. Serik'te açtiği Yeşilçam Anı Okulu'nda 50 yıllık sanat hayatı süresince Yeşilçam'a emeği geçen sanatçılari anlatıyordu.
Sümer Tilmaç adına açılan “Antalya Film Destek Fonu’na katılmak isteyen yapımcıların, resmi başvurularını, https://vp.eventival.com/antalyaff/2019/film-form/sumer-tilmac-antalya-film-destek-fonu sayfasına yapmaları belirtilerek ,”En geç 6 Eylül 2019 Cuma günü 18:00’e kadar alacak olan Türkiye yapımı uzun metrajlı film senaryolarının sahipleri başvurabilir” denildi.
sumer-tilmac--002.jpg
ESKİ BAKAN İBRAHİM GÜRDAL: TİLMAÇ ANTALYA’NIN EV SAHİBİYDİ
Kültür ve Turizm Eski Bakanı İbrahim Gürdal, Merhum Tilmaç'la sağlığında sık sık bir araya geldiklerini belirterek, usta bir oyuncu ve insan sevgisiyle dolu bir arkadaşını kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduğunu söyledi. Gürdal, 'Rahmetli Tilmaç can dostumdu. Kendisi çok mütevazi olduğu için 7 yaşındaki bir çocukla çocuk, yaşlı bir amca ile yaşlı adam olurdu. Onun için ne yapılsa azdır. Antalya Altın Portakal denilince konuk oyuncuları ağırlamada ev sahibi olarak akla Sümer Tilmaç gelirdi” dedi.

Bu haber toplam 3235 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.